Ilves FS naisia kaudesta 2015-16 edustanut laitapelaaja Emilia Jokisalo on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Italiaan, ja tulee pelaamaan siellä ensi kaudella Serie A2 sarjassa Fiberpasta Chiaravallen riveissä. Maajoukkueen historian kaikissa otteluissa (13) esiintynestä Jokisalosta tulee näin kautta aikain toinen Suomalainen naisfutsalpelaaja joka on pelannut Italiassa ammattilaissopimuksella. (Ensimmäisenä ACE:a edustava maalivahti Leena Lepikonmäki) Lähtö Italiaan on edessä elokuun puolessavälissä ja siihen asti ”Joksu” harjoittelee vielä Suomessa. Jokisalon tällä erää viimeinen kausi Ilves-paidassa oli hänen selkeästi paras kautensa. FC Nokialta ensimmäiset futsal-oppinsa omaksunut Jokisalo onnistui neljännellä täydellä liigakaudellaan maalinteossa kaikissa pelaamissaan runkosarjaotteluissa (15). Kolme runkosarjaottelua jäi hänellä väliin keskikaudella tulleen loukkaantumisen vuoksi. Pudotuspeleissä syntyi 4 maalia joista kaksi toisessa välierässä GFT:tä vastaan ja toiset kaksi voittoisassa pronssiottelussa kotikentällä Vaasan Sportia vastaan. Jokisalo valittiin Liigan All Stars kentälliseen ja hän tuli palkituksi sen lisäksi Tampereen piirin vuoden naispelaajana.

Haastattelimme Emiliaa lyhyesti:

Mitkä ovat ajatuksesi nyt, kun sopimus ensi kaudesta Italiaan varmistui?

”Ulkomaille on huikeata päästä jo näin nuorena pelaajana. Varsinkin kun ehdin pelata vasta neljä täyttä kautta Suomen liigaa. Maajoukkuepelit ovat tuoneet jo jonkin verran kansainvälistä kokemusta, mutta tästä tulee aivan uusi haaste joka tulee kehittämään itseäni pelaajana ja ihmisenä.”

Pakollinen ”klassikkokysymys”. Mikä sai sinut lähtemään ulkomaille?

”Unelmat tottakai! Sain mahdollisuuden josta en nähnyt mitään syytä kieltäytyä. Asiat on Italian päässä hoidettu hyvin tulevaa kautta varten ja odotan innolla sitä, että pääsen pian keskittymään täysillä pelkkään Futsaliin.”

Mitä haluaisit sanoa lähtöterveisinä?

”Tähän pisteeseen olen päässyt Ilveksen pelaajien, taustojen ja valmennuksen ansiosta. Suurin kiitos kuuluu kuitenkin omalle äidilleni!

Päävalmentaja Jaakko Laitinen antoi kommenttinsa Jokisalon lähdön varmistuttua…

”Olen erittäin tyytyväinen ”Joksun” puolesta ja hänen tulevasta kaudesta Italiassa!  Tämä on todella iso asia Ilvekselle seurana ja koko naisfutsalille. Italia on yksi kovimmista maista niin miesten kuin naisten futsalissa ja sieltä löytyy useita joukkueita jotka pystyvät tekemään töitä Futsalin eteen ammattimaisesti. Viime aikoina on ollut hienoja uutisia Suomalaisten ammattilaissopimuksista Euroopan kentillä, ja mahtavaa että joukkoon saatiin nyt myös naisfutsalpelaaja. Jokisalon kanssa ollaan oltu jo pidempään samoilla linjoilla, että jos sopiva mahdollisuus ulkomaille lähtöön tulee niin kannustamme häntä sinne tarttumaan. 

Mielestäni tämä on yksi todiste siitä, että olemme tehneet paljon oikeita asioita Ilveksessä viime vuosina ja Suomi-futsalissa kokonaisuutena. Nyt kun pelaajistamme aletaan kiinnostua Euroopan huippumaissa, niin se motivoi meitä kehittymään entistä enemmän. Maajoukkueen puolesta näen myös tärkeänä, että pelaajamme pääsevät lähtemään ulkomaille ja saavat sitä kautta kokemusta Suomen liigaa kovemmista sarjoista. Tästä opista ja kokemuksesta pääsemme sitten varmasti hyötymään maajoukkueen tekemisissä tulevina vuosina. Kiitokset ”Joksulle” näistä vuosista Ilves-paidassa ja toivottavasti hän saa pian ”seuraa” ulkomaille muistakin naisfutsalpelaajista!”

Ilves FS haluaa kiittää ”Joksua” ja toivottaa paljon onnea tulevaan haasteeseen!

Kauden 19-20 kotiottelut sekä tiedot lipunmyynnistä&kausikorteista päivitetty.
Kauden päätteeksi jaettiin palkintoja. Jokisalo tähtikentälliseen.