Naisten Futsalin Super Cup

Ilves FS- GFT/Prinsessat 7 – 3 ( 4 – 2 )

Ylöjärven Urheilutalo 2.10.2016 klo 10.30

Naisten futsalkausi 16-17 potkaistiin virallisten otteluiden muodossa käyntiin Super Cupilla jossa kohtasivat tuttuun tapaan Tampereen Ilves ja GFT/Prinsessat Espoosta. Viime kaudella Ilves voitti Liigan menettämättä yhtään sarjapistettä ja GFT otti cupin voiton (Ilvestä vastaan) jännittävässä TV-pelissä joka venyi aina jatko-otteluun saakka.

Ottelu pelattiin tällä kertaa Ylöjärvellä ja peli käynnistyi jo klo 10.30. Aikainen aloitus ei näkynyt kuitenkaan pelin vauhdissa, kun varsinkin ensimmäiset 10 minuuttia molemmat joukkueet laittoivat painetta vastustajan pelinrakenteluun ja pyrkivät itse nopeasti tekopaikkoihin. Ilveksestä parhaiten hereillä alussa oli Elina Myllymäki joka vei kahdella yksilösuorituksella 7. minuutilla kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon. Tämän kuittasi kuitenkin jo minuutin jälkeen hienolla laukaukselta kulmapotkusta Heidi Lindström. Vuoden futsalpelaajaksi valittu Lindström oli uudestaan asialla jakson loppupuolella hyödyntäessään Ilves-puolustuksen heikon hetken ja tasoittamalla ottelun 2-2:een. Ilves kuitenkin onnistui ottelun lopputuloksen kannalta tärkeillä hetkillä vielä kahdesti. Käsivirheestä tuomitusta vaparista Myllymäki onnistui sijoituksessa Mira Teittisen siirtäessä palloa. 10 sekuntia ennen loppua Myllymäki taikoi Ilvekselle vielä 4-2 maalin Jonna Kykkäsen tarjoilusta.

Toinen puoliaika käynnistyi Ilveksen hallinnalla, mutta ensimmäiseen maaliin tarvittiin GFT:n heikompi suoritus hyökkäyspäässä. Jonna Kykkänen pääsi Anni Karelehdon kanssa 2vs1 hyökkäykseen ja tuloksena oli hallittu 5-2 osuma. Seuraavasta osumasta vastasi taas Myllymäki joka teki yhteensä komeat 5 maalia ottelussa

Toisen jakson puolivälissä GFT:n yrittäessä käynnistellä loppukiriä nähtiin useampiakin kovia kaksinkamppailutilanteita. Pahemmilta loukkaantumisilta onneksi vältyttiin vaikka jääpusseja ym. tarvittiin molemmin puolin. GFT:n kaventaessa 6-3:een odottelivat monet jo Espoolaisten tuttua nousua peliin mukaan, mutta tällä kertaa Ilves pelasi ehkä fiksummin kuin monilla aiemmilla kerroilla ja Espoolaisten vähälukuisempi ryhmitys ei myöskään pystynyt tempoa lisäämään riittävästi. Myöskin Ilves-maalilla torjunut Emiilia Syvänen oli tänään vireessä ja torjui mm. Heidi Lindströmin rangaistuspotkun.

Ottelun viimeisestä maalista vastasi hienosti pelannut ja maajoukkueleirillekin valittu Tiina Pöyry.

Hyvätasoinen Super Cup päättyi lopulta Ilveksen 7-3 voittoon ja molemmat saivat varmasti hyvän ottelun alle ennen liigakauden alkua.

Ottelun paras pelaaja: Elina Myllymäki, Ilves FS, tehot 5 +1