3.12 MuSaFutsal – Ilves FS 1-1 (0-0)

Pirkanmaalla marraskuun pelannut Ilves siirtyi vaihteeksi tien päälle ja matkusti Poriin kohtaamaan viime kauden pronssijoukkue Musan Salaman. Viime vuosina hyvin vähämaalisiksi jääneet kohtaamiset saivat jatkoa tälläkin kertaa.

Ensimmäisellä puoliajalla Ilves oli selkeästi hallitsevampi osapuoli. Joukkue jaksoi pyörittää kärsivällisesti peliä luoden ajoittain hyviä maalipaikkoja. Kotijoukkue MuSa tosin puolusti odotetun hyvin ja Elina Setälän pelatessa jo ainakin puolet ottelusta, niin kotijoukkueen alueelle pääsemisessä oli haastetta.

Useiden loukkaantumisten vuoksi pienempi Ilves-ryhmä pelasi molempiin suuntiin kelvollisesti myös, ja yhden Lilli Sandströmin huippupelastuksen lisäksi ainoita hyviä paikkoja MuSa:lla olivat muutamat erikoistilanteet.

Toiselle puoliajalle Ilveksen peli ei käynnistynyt aivan yhtä hyvin ja myös Porilaiset lisäsivät painetta peliin. Myös tuomareiden hyvin salliva linja kontaktien suhteen vaikeutti Ilveksen hyökkäämistä vaikkakaan mitään räikeitä virheitä ei jäänyt viheltämättä. Molempien joukkueiden varoitukset olivat myös selkeitä tapauksia. (Pöyry,Ilves ja Setälä,MuSa)

30.minuutin jälkeen pallo pyöri useammankin kerran vaarallisesti Ilves-maalilla mutta Sandström ja muu puolustus kestivät. Pallonhallinta oli toisella jaksolla selvästi tasaisempaa. Muutamilla pistohyökkäyksillä tulivat Ilveksen parhaimmat tilanteet ja viimein maalittomaan tasapeliin matkalla ollut ottelu sai avausosumansa. 36.minuutilla keltapaitojen Emilia Jokisalo pääsi keskeltä läpi Jenni Häklin oivaltavasta syötöstä. Jokisalo viimeisteli tarkasti ja Ilves otti 1-0 johdon.

Maalin jälkeen Ilves oli heti lähellä osua toisen kerran, mutta Porilaiset kestivät ja ottivat tämän jälkeen aikalisän. Sen jälkeen MuSa lähti hakemaan viidellä kenttäpelaajalla tasoitusta. Ilvesläiset onnistuivat alkuun hyvin peittämään kotijoukkueen mahdollisuuksia, mutta 38minuutin kohdalla Mira Laurila pääsi käyttämään laikaustaan n. 10m kohdilta laidasta ja osui aivan vasempaan alakulmaan. Maalin jälkeen molemmat yrittivät vielä toista osumaa aktiivisesti mutta lopulta päädyttiin pistejakoon.
Ilves naisten seuraava ”kotiottelu” on 10.12 Hattulan Juteinikeskuksessa klo 13 ja vastaan tulee FTK.

Ilveksen naiset jatkoon Futsal Cupissa
Ilves FS vie Futsal-Liigan ottelunsa Hattulaan