13.1.18 MuSaFutsal – Ilves FS, 2-2 (1-2), Porin Urheilutalo
Maalit: Musa: Kannosto 1′, Kannosto 31′
Ilves FS: Jokisalo 2′, Kykkänen 9′

Neljän viikon sarjatauon jälkeen päästiin viimein takaisin tosipeleihin. Viime vuosien tapaan näiden joukkueiden Porin kohtaaminen oli jälleen tasainen ja vähämaalinen. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ratkaista ottelu voitokseen toisella puoliajalla, mutta heikko viimeistely ja maalivahtien Siiri Lilja (MuSa) ja Lilli Sandström (Ilves) huikeat pelastukset useassa tilanteessa pitivät maalilukemat matalina.

Ottelun alku näytti heti sen, että molemmat aikoivat tänään puolustaa aktiivisesti ja ottaa ylhäältä kiinni aina kun mahdollista. Tamperelaisten osalta peli käynnistyi hyvin, mutta avausmaalia tuuletti MuSa:n Jessica Kannosto joka yllätti suoraan kulmapotkusta Ilveksen Sandströmin.(1-0) Kotijoukkueen johtoa kesti kuitenkin vain noin minuutin ajan, kun tänään positiivisella tavalla ”vihaisesti” pelannut Emilia Jokisalo pääsi laukomaan aivan keskeltä MuSa:n tarjotessa pallon epäonnistuneen prässinpurun johdosta. Jokisalon laukaus oli huippuluokkaa ja kolahti vasempaan yläkulmaan(1-1). Maalin jälkeen Ilveksen peli oli hieman sekaisin ja epätarkka puolustaminen avasi MuSa:lle paikkoja. Seuraavasta maalista vastasi kuitenkin Ilveksen Jonna Kykkänen joka laukoi vähintään yhtä komeasti kuin Jokisalo aiemmin MuSa:n verkkoihin (1-2). Tuomareiden vähintäänkin salliva linja johti ajoittain koviinkin otteisiin pelaajien turhautessa vihellysten puuttumiseen. Ilveksestä Mira Teittinen joutui jättämään pelin kesken avausjaksolla saatuaan kolhua kaksinkamppailutilanteessa.

Toisella puoliajalla Ilveksellä oli ensimmäistä puoliskoa parempia paikkoja lisätä johtoaan, mutta viimeisen kolmanneksen suorituksista puuttui terävyys. Ottelu tasoittui 31.minuutin kohdalla, kun MuSa:n Kannosto katkaisi Sandströmin avauksen ja laukoi kaukaa vasemmalla jalalla alakulmaan (2-2) Tasoitusmaalin jälkeen voittoa tarjottiin molemmille joukkueille. Suoranaisia avopaikkoja syntyi etenkin kotijoukkueelle, mutta pallo pomppi tällä kertaa Ilveksen kannalta onnekkaasti. Jenni Häkli laukoi myös jo kerran varman näköisesti kohti tyhjää maalia, mutta kotijoukkueen Lilja venyi loistotorjuntaan. Loppuminuutit olivat täynnä jännitystä, kun kumpikaan ei tyytynyt ”varmistelemaan” pistettä vaan päästä toiseen mentiin mukavalla temmolla.
Tasatulos 2-2 toi molemmille pisteen ja oli tietysti Ilvekselle tyhjää parempi.

Seuraavalla viikolla 20.1 La on edessä pudotuspelipaikan kannalta tärkeä kotiottelu kun ensimmäisessä kotiottelussa Kauppi Sports Centerissä vastaan tulee FTK. Ottelu alkaa klo 13.00.