Ilves FS – GFT Prinsessat 1. finaali lopputulos 5-3 JO. (1.JE 3-3, FT 3-3, HT 1-2) Katsojia: 124

Ilves sai finaalissa vastaansa GFT Prinsessat. Ottelusta muodostui todella vauhdikas, viihdyttävä ja ennen kaikkea huipputasoinen. Pelin alussa oli aistittavissa finaalien tunnelmaa, kummatkin joukkueet aloittivat ensimmäisen jakson tunnustelevasti ja hyvin puolustusvoittoisesti. Ilves onnistui ehkä luomaan vähän vaarallisempia maalipaikkoja ja aloitti maalinteon erän puolivälissä. Liisa Kuuloja onnistui raivaamaan itselleen tilaa vastustajan maalin edessä, hyvä veto toi Ilvekselle kulman, jonka jälkitilanteessa pallo vähän karkasi Jonna Kykkäseltä, maalille käännetty syöttö muutti kuitenkin suuntaa GFT:n pelaajasta ja valui maaliin. Hetkeä myöhemmin Ilves menetti pallon omalla alueella eikä Daniela Tjederin syötöstä sen itselleen saanut Heidi Pihlaja erehtynyt vaan iski maaliin. Ensimmäinen jakso jäi kesken ajassa 19:19 tuomari Roope Nutikan vakavan loukkaantumisen vuoksi.
Ilves toivoo Roopelle pikaista paluuta kentille.
Tauon jälkeen toisena tuomarin tehtävää hoiti tällä kaudella PJK:n miehissä pelannut Antti-Petteri Mäkinen. Jakso päättyi GFT:n 1-2 johdossa Pirta Hiukan vedon yllätettyä muuten ottelussa hyvin torjuneen Lilli Sandströmin. Toisen jakson alkuun GFT sai hyvä paineen, mutta ensimmäinen paikka aukesi Kykkäselle, joka pääsi vastakkain maalivahdin kanssa, mutta ei saanut palloa millään ohi Petra Häkkisen. Kykkäselle aukesi seuraavassa tilanteessa uusi paikka ja tällä kertaa pallo upposi maaliin tasoittaen ottelun 2-2. GFT sai muutamaa minuuttia myöhemmin aikaan hyvän paineistuksen ja maalille vapaaksi jäänyt Anna Helenius kiitti ja vei GFT:n uudelleen johtoon. Uskomattoman hyvää ottelua pelannut Kykkänen väänsi sitkeästi pallon kanssa vastustajan alueella ja iski sen maaliin GFT-pelaajan jalkojen välistä, kun toista jaksoa oli pelattu 13 minuuttia. Tämän jälkeen GFT painosti peliä, ja Ilveksen maalilla torjunut Sandström koki kovia, mutta sitkeä taistelija jatkoi jälleen kerran pelaamista ottelun loppuun asti. Molemmat joukkeet pelasivat vauhdikasta peliä jakson loppussa ja vaarallisia tilanteita nähtiin kummassakin päässä, tästä huolimatta varsinainen peliaika päättyi tasatilanteessa 3-3.
Ensimmäinen viiden minuutin jatkoerä ei tuonut maaleja kummallekaan ja toinenkin kerkisi melkein puoliväliin ennen kuin Emilia Jokisalon kaunis laukaus painui GFT-maalin yläkulmaan. Tämän jälkeen GFT jatkoi peliä lentävällä maalivahdilla (Lindström). GFT:n painostuksesta ja kovasta yrityksestä huolimatta Ilves onnistui vielä kertaalleen kun Maria Mäntylä pisti pallon tyhjään maaliin Kykkäsen hyvästä syötöstä. Ottelu päättyi siis Ilveksen 5-3 voittoon. Parhaina pelaajina palkittiin Ilveksen Jonna Kykkänen ja GFT:n Pirta Hiukka.
Mestaruus on huomenna katkolla Ilvekselle Opinmäen koululla, Espoossa.
Huuhkaja.tv näyttää ottelun suorana lähetyksenä kello 15:00 alkaen.

Ilves FS neljänteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen!