Tällä kertaa sopimuspelaajien esittelyssä vuorossa kaksi enimmäkseen laitapelaajana Ilves-paidassa esiintyvää “konkaria”. 

Mira Teittistä ei Tamperelaiselle naisfutsalia seuraavalle yleisölle suuremmin esitellä tarvitse. Teittinen on ollut mukana naisten futsal-liigassa alkuajoista asti ja on edustanut Ilvestä viimeiset seitsemän kautta voittaen samalla 4 mestaruutta, hopean ja pronssin. Kesken jäänyt viime kausi näytti lupaavalta myös mitalin suhteen ja myös Teittinen oli loppukaudesta peli peliltä isommilla minuuteilla. Nyt alkaneella harjoituskaudella hän on esiintynyt vakuuttavasti niin harjoituksissa kuin peleissäkin. 

Oman joukkueen hän on vakuuttanut myöskin kentän ulkopuolisella toiminnalla joukkueen äänestäessä Teittisen kapteeniksi. Teittisellä on aiempaa kokemusta kapteenina toimimisesta ja tehtävästä hän jäi sivuun vakavien loukkaantumisten seurauksena.  

Kapteeniksi paluuta ja joukkueen osoittamaa luottamusta Teittinen kommentoi lyhyesti:

“Hyvillä fiiliksillä palaan joukkueen kapteeniksi. Onhan se kunnia-asia tulla valituksi tehtävään pelaajien äänestämänä. Parhaani mukaan yritän olla luottamuksen arvoinen. Pyrin omalla toiminallani johtamaan ja tsemppamaan joukkueen mahdollisimman pitkälle.”

Omasta roolistaan joukkueessa ja odotuksista joukkueen kauden suhteen…

“Omalta osaltani odotan ensinnäkin mahdollisimman ehjää kautta ja sitä kautta paljon peliaikaa sekä onnistumisia kentällä. Omina vahvuuksina näen kokemuksen ja “pelisilmän”. Niitä hyödyntämällä pitäisi tulosta tulla. Joukkueessa on tällä hetkellä hyvä meininki ja kaikki tekevät tosissaan hommia yhteisen hyvän eteen. Meillä on kasassa joukkue jolla on omalla tasollaan pelatessaan kaikki mahdollisuudet taistella mestaruudesta.”

 

Kapteenilta oli hyvä myös kysyä ketkä kaksi pelaajaa hän haluaisi nostaa omasta joukkueesta erityisesti esiin yleisön seurattavaksi tälle kaudelle?

“Ensimmäiseksi haluan nostaa esiin tälle kaudelle joukkueeseen tulleen “Tanen” (Tanja Owens). Tane tulee olemaan äärimmäisen paha vastustaja muille nopeudellaan, röyhkeydellään ja periksiantamattomalla asenteellaan”

“Toiseksi haluan nostaa esiin meidän nuoriso-osastosta “Matskun” (Matilda Herranen). On ollut hienoa seurata hänen kehitystään joukkueen avainpelaajien joukkoon. Matskulla on yksi liigan parhaista vedoista ja hän tulee varmasti tekemään taas toinen toistaan hienompia maaleja vastustajen verkkoon. 

Pyydettäessä kuvailemaan “sopimusjulkaisuparia” Jenni Rantosta vastasi Teittinen asialliseen tyyliinsä. 

“Jenni on iloinen, hauska ja kaikkien kanssa toimeen tuleva joukkuekaveri. Nopea ja ketterä pelaaja joka tulee varmasti olemaan tärkeä osa joukkuetta käynnistyvällä liigakaudella.”

 

Päävalmentaja Jaakko Laitinen kommentoi Mira Teittisen jatkoa seuraavasti:

“Koko meidän taustaryhmälle oli selvää, että haluamme Miran jatkavan joukkueessa edelleen. Mira on todellinen laji-ihminen joka antaa varmasti sataprosenttia kaikessa. Hän on meille erittäin tärkeä pelaaja kentällä ja myös sen ulkopuolella. Itseäni ei yllättänyt hänen valintansa kapteeniksi pelaajien toimesta. Hän on tehnyt todella kovan työn jatkaakseen liigatasolla viimeisimpinä kausina. Mielestäni hän on onnistunut siinä niin hyvin, että rooli joukkueessa on heti alkuun kentällä iso. Sitä tukee myös erinomainen kesäharjoituskausi.” 

—————————

Jenni Rantonen aloittaa kolmannen kautensa Ilveksen riveissä. Viime kaudella valitettavan yleisen “teeman” mukaisesti myös hänellä meni syyskausi loukkaantumisen vuoksi pilalle ja sen vuoksi pelirytmi alkoi löytyä vasta kevään loppupuolella joka sekin katkesi yleisen pandemian alkaessa. Ensimmäiselle kaudelle Rantonen tuli uutena vielä hyvin vakiintuneeseen neljän mestaruuden putkessa olleeseen joukkueseen joten silloin peliajan lunastaminen oli kiven takana. Nyt voidaan puhua siis uudesta alusta ja siihen hyvän pohjan antaa varsinkin loppukesän vahvat harjoitukset. 

 

Kysyttäessä Rantoselta mietteitä viime kaudesta ja tämän hetken tunnelmista muutama viikko ennen liigakautta, hän vastasi:

“Viime kausi meni joukkueelta hyvin ottaen huomioon aikalailla ison uudistumisen. Oma loukkantuminen heti viime kauden alkuun harmitti, mutta kevät antoi hyvin aikaa kuntoutukseen. Tunnelma näin pelien aattona on erittäin hyvä ja odottava. Treenit sujuvat, sekä joukkueessa on tekemisen meininkiä. Ollaan ehditty valmistautua hyvin tulevaan kauteen.”

 

Rantonen tunnetaan Ilveksessä lempinimellä “Rento”. Kun häneltä kysyttiin onko hän sellainen, niin vastaus oli lyhyt ja selkeä. “Olen rento!” ja naurut päälle… 

 

Tähän jatkoksi sopiikin sitten hyvin “rennompi” kysymys. Kuka on joukkueen paras “höynässä” (Rondo) ja vastaavasti kuka viettää eniten aikaa keskellä?

“Höynässä paras on aina se, joka onnistuu syöttämään puikoista. Meillä taitureita on monia ja yhtä satunnaisesti myös sinne keskelle kukin joutuu.”

 

Vielä pyydettäessä kuvailemaan “sopimusjulkaisupariaan” Kapteeni Mira Teittistä vastasi Rantonen kehuvasti:

“Mira on aito, kannustava, määrätietoinen, luotettava ja kokemusta joukkueeseen tuova pelikaveri”

 

Päävalmentaja Jaakko Laitinen kommentoi Jenni Rantosen sopimusta seuraavasti:

“Olin tyytyväinen, että Jenni päätyi jatkamaan meillä. Mielestäni emme ole vielä edes päässeet kunnolla tekemään töitä hänen kanssaan ja varsinkin viime kautta pitkään haitanneen loukkaantumisen vuoksi hän ei ole päässyt näyttämään osaamistaan harjoituksissa tai peleissä tarpeeksi. Sen mitä Jenni säännöllisesti harjoituksissa esittää siirtyessä pelikentälle, niin en näe hänellä esteitä hienoon liigakauteen.” 

 

Lisää edustuksen sopimuspelaajia esitellään lähipäivinä ja viikkoina kauden alkuun mennessä. 

Ilveksen sarja-avaus pelataan 10.10. Lauantaina klo 16.30 kotikentällä Kauppi Sports Centerisssä KP-V:ta vastaan.

 

Tähän mennessä (24.9) esitellyt edustuksen sopimuspelaajat:

2  Sanni Ryhänen

10 Heta Huhtaniska

11 Jenni Rantonen

15 Mira Teittinen

17 Oona Jaatinen

18 Matilda Herranen

19 Jonna Uusipaasto

20 Jenna Oksanen

21 Lilli Sandström (MV)

31 Tanja Owens

Kannattajakortit kaudelle 20-21 erikoistarjouksessa 10.10 La asti!
Heta Huhtaniska ja Lilli Sandström jatkavat Ilves-paidassa.