Kauden avausviikolla sopimuspelaajaesittelyssä ovat laita/pivot-pelaaja Nina Rantala sekä kokenut maalivahti Emiilia Syvänen. Molemmat heistä koko Ilves-joukkueen tavoin nähtävissä kotikentällä lauantaina 10.10, kun klo 16.30 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu KP-V Kaustisilta.

Nina Rantala aloittaa neljännen kautensa Ilveksen riveissä. Varsinkin kahtena viime kautena  pelkästään futsaliin erikoistunut Rantala on kuulunut säännöllisesti joukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Rooli on vaihdellut paljon oman ja joukkueen tilanteen mukaan. Varsinkin syyskaudella Rantala kantoi paljon vastuuta joukkueen kokoonpanon ollessa ohuimmillaan. Kevätkausi helmikuun jälkeen oli rikkonaisempi ja katkesi tutusta syystä jo maaliskuun puolessavälissä. 

Omista tunnelmistaan näin sarjapelien toivottavasti viimein päästessä jatkumaan Rantala kertoo… “Sanotaan näin lyhykäisesti, että odottavat tunnelmat”.

Rantalan tavoitteet kaudelle ovat täysillä pelaaminen loppuun asti ja kehittyminen edelleen puolustuspään pelaamisessa. Joukkueen mahdollisuuksia hän kuvaa seuraavasti… “Uskon joukkueemme pärjäävän hienosti. Meillä on erittäin taitava ja osaava nippu kasassa joka on tässä harjoituskauden aikana alkanut hioutua hyvin yhteen”  

Taktisella puolella Rantala on Ilves-aikana ottanut valtavia harppauksia. Mitään yksittäistä erityisesti kehittynyttä osa-aluetta hän ei nosta esiin, mutta kertoo kuitenkin seuraavaa… “Hyökkäyspelin pyörittäminen on tullut itselle paljon selkeämmäksi ja yleisestikin taktiset kuviot jäävät nykyään paremmin mieleen. Sitä kautta niitä pitäisi olla helpompi pelikentälläkin toteuttaa.”

Vielä pyydettäessä kuvailemaan “sopimuspelaajaesittelypariaan” Emiilia Syvästä löytyy Rantalalta paljon kehuja… “Emppu on erityisen lahjakas monissa urheilulajeissa. “Empun” taituruutta on saanut nähdä futsalin lisäksi myös frisbeegolfin ja sulkapallon parissa. Emppu tekee kaiken aina täysillä ja tosissaan. Mukava tyyppi joka pyrkii aina pitämään joukkuehenkeä korkealla.”

Päävalmentaja Jaakko Laitinen kommentoi Nina Rantalaa seuraavasti:

Nina on erittäin taitava pelaaja pallon kanssa jonka hienoista suorituksista olemme saaneet nauttia jo useamman kauden verran. Hänellä on kuitenkin todella paljon lisäpotentiaalia mitä joukkueessa näemme viikoittain harjoituksissa. Meidän tavoitteemme on saada kaikki se osaaminen edelleen paremmin näkyviin myös liigaotteluissa. Rantala on tehnyt joukkueelle arvokasta työtä pienemmässäkin roolissa, mutta näen hänellä edellytyksiä isompaankin. Tähän asti monet hyvät jaksot ovat epäonnekkaasti katkenneet erilaisista syistä. Nyt toivonkin, että Rantala kuten muutkin saisivat pelata ehjän pitkän kauden ja näyttää kykynsä mahdollisimman monessa ottelussa.

——————————

Emiilia Syvänen on yksi liigan kokeneimmista maalivahdeista. Viimeiset seitsemän kautta hän on edustanut Ilvestä ja ollut mukana voittamassa mm. kaikki 4 mestaruutta. Maajoukkuetapahtumia hänelle on kertynyt myös reilu määrä ja viimeksi hän oli mukana 19.9 Lauantaina pidetyllä päivän leirillä. Viime kaudesta Syvänen sai tunnustusta koko liigalta, kun hänet äänestettiin kauden 19-20 tähdistökentällisen maalivahdiksi! 

Pyydettäessä kommentoimaan valintaa Syvänen vastaa innostuneesti… “Tuli kyllä ihan puskista valinta tähdistökentälliseen! Kyllähän se on erittäin hieno tunnustus.”

Lukuisia otteluita tolppien välistä nähnyt Syvänen pitää tärkeimpinä asioina maalivahdin pelaamisessa monipuolisuutta (Torjunnat, avaukset, pelin ohjaaminen), rauhallisuutta ja hyvän yhteistyön tekemistä kenttäpelaajien kanssa. Tulevalla kaudella Syvänen toimii tärkeän maalivahdin roolin lisäksi myös yhtenä joukkueen varakapteeista.

Kysyttäessä missä asioissa Ilveksessä on viimeisenä kahtena kautena menty eniten eteenpäin on hänen näkemyksensä seuraava… “Viimeisinä kahtena kautena mm. joukkuehenki on parantunut, pelaajien henkilökohtainen taitotaso on noussut ja itse lajiymmärrys on kehittynyt myös.”

Lopuksi vielä Syvänen kuvailee pyydettäessä “Sopimuspelaajaesittelypariaan” Nina Rantalaa… “Nina kuuluu joukkueen rauhallisimpiin pelaajiin. Rauhallisesta ja hiljaiseista luonteestaan huolimatta kentällä hänellä jalat käyvät sitäkin vikkelämmin. Nina on näppärä ja vauhdikas pelaaja joka on mennyt vuosien aikana pelillisesti paljon eteenpäin. Knoppitietona kerrottakoon, että Nina on erittäin hyvä frisbeegolfissa.

Päävalmentaja Jaakko Laitinen kommentoi Emiilia Syvästä seuraavasti…

“Emiilia on varmasti koko liigalle tuttu pelaaja. Olin erittäin tyytyväinen hänen puolestaan ja onnittelen tässä vielä häntä saamastaan tunnustuksesta eli valinnasta tähdistökentälliseen. Viime kausi oli häneltä selkeästi yksi parhaista ellei jopa paras Ilveksessä. Hän näytti hienosti esimerkkiä joukkueelle vaikeilla hetkillä ja auttoi meitä pistejahdissa hyvällä kokonaisvaltaisella maalivahtipelaamisellaan. Hän jatkoi tänä kesäkautena hyvää tekemistä vahvalla harjoitusaktiivisuudella ja uskon että tämä näkyy taas kaudella hienoina esityksinä koko suomalaiselle futsal-yleisölle.”

 

Tähän mennessä (7.10) esitellyt edustuksen sopimuspelaajat:

1  Emiilia Syvänen

2  Sanni Ryhänen

6  Nina Rantala

10 Heta Huhtaniska

11 Jenni Rantonen

15 Mira Teittinen

17 Oona Jaatinen

18 Matilda Herranen

19 Jonna Uusipaasto

20 Jenna Oksanen

21 Lilli Sandström (MV)

31 Tanja Owens

Kausi käyntiin maali-iloittelulla sarjanousijaa vastaan, Juntikalle puhdas hattutemppu (Otteluraportti)
Kannattajakortit kaudelle 20-21 erikoistarjouksessa 10.10 La asti!