Ensimmäistä kertaa pohjoiseen tuplaviikonloppuun matkustavan Ilveksen joukkueessa jatkavat suuressa roolissa Tiina Pöyry ja Anni Karelehto. Lauantaina 17.10 molemmat johtavat pelaajat joukkueen mukana ensin Oulussa FC OPA:n vieraana ja sunnuntaina vieraskiertue jatkuu FTK-Tornion vieraana. 

 

Laitapelaaja Tiina Pöyry on ainoana nykyiseen rosteriin kuuluvana edustanut Ilvestä sen koko liigahistorian ajan. Ilveksen alkuaikojen vaatimattoman menestyksen jälkeen on seurannut nyt jo kuuden vuoden mittainen mitaliputki ja kaikilla näillä kausilla Pöyry on ollut suuressa roolissa otteluita ratkaisemassa. Erityisesti kahtena viime kautena maajoukkueenkin vakiokokoonpanoon kuuluva Pöyry on lisännyt peliminuuttejaan ja lähemmäs 30.minuutin ottelut olivat kaudella 19-20 jopa enemmän sääntö kuin poikkeus. Tähän vaikutti luonnollisesti myös varsinkin syyskierroksen synkkä loukkaantumistilanne.

 

Kaudelle 20-21 Tamperelaiset ovat pyrkineet laadukkaammalla fysiikkaharjoittelulla ehkäisemään loukkaantumisia ja tavoite on pitää varsinkin runkosarjassa yksittäisten pelaajien minuutit järkevinä. Myös Pöyry odottaa “terveempää” kautta. “Ennen kaikkea toivoisin ehjää ja kokonaista kautta, niin itselleni kuin koko joukkueelle.”

 

Futsalia paljon myös kansainvälisillä kentillä nähneeltä Pöyryltä on mielenkiintoista kysyä mikä on hänen näkemyksensä “hyvästä futsalista”. “Tähän ei varmasti ole yhtä oikeaa vastausta, mutta itse nautin sellaisesta futsalista, jossa jokainen pelaaja on koko ajan aktiivisesti pelissä mukana. Pallo ja pelaajat liikkuvat nopeasti ja yhteispeliä on hiottu mahdollisimman saumattomaksi.”

 

Eniten kehitettävää suomalaisilla pelaajilla verrattuna kansainväliseen huipputasoon Pöyry näkee seuraavissa asioissa… “Varmasti jokaisella osa-alueella löytyy kehitettävää… Kansainvälisellä tasolla ainakin huipputason pelaajat ovat jonkin verran edellä henkilökohtaisissa pallonkäsittelytaidoissa ja oikeiden ratkaisujen löytämisessä nopeissa tilanteissa. Myös pallottomien pelaajien liikkeistä voisi ottaa paljon oppia. Näiden lisäksi kaipaisin kentällä meille suomalaisille lisää itsevarmuutta ja pelirohkeutta”

 

Lopuksi pyysimme vielä Pöyryä kuvailemaan muutamalla lauseella “sopimuspelaajaesittelypariaan” Anni Karelehtoa. 

“Anni on tunnetusti luotettava ja varma pohjapaikan puolustuspelaaja. Annilla löytyy kuitenkin myös erittäin paljon annettavaa hyökkäyspeliin erityisesti oivaltavilla ja laadukkailla syötöillä. Annin löytää entistä useammin myös vastustajan maalilta “viimeistelijän” paikalta ja ennustankin tälle kaudelle paljon tehopisteitä. Anni on yleisesti ottaen rehti ja reilu kapteeniston (2.varakapteeni) jäsen, mutta kunnostautuu myös pikkukepposissa. Luottopelaaja myös joukkueen “virkistystoiminnassa”.

 

Päävalmentaja Jaakko Laitisen kommentit Tiina Pöyrystä:

Tiina Pöyry on erinomainen esimerkki siitä mille tasolle lajissa voi kehittyä vaikka sitä olisi aloittanut kunnolla vasta aikuisiällä harjoittelemaan. Hän on äärimmäisen taitava pelaaja pallon kanssa ja on sisäistänyt lajin taktisen puolen todella hyvin. Valmentajalle hän on eritiysen arvokas pelaaja kentällä pelaamisen lisäksi myös sillä, että hän nostaa omalla kokemuksellaan asioita pelistä valmennuksen tietoon. On koko joukkueen pelaamiselle valtava hyöty siitä, että kentältä löytyy hänen kaltaisensa pelin hyvin sisäistänyt ja muita kokemuksellaan ohjaava pelaaja. 

 

————-

 

Anni Karelehto aloittaa jo kuudennen kautensa keltavihreissä väreissä. Tänä aikana Tamperelaiset ovat liigassa keränneet kolme mestaruutta, yhden hopean ja yhden pronssin.  

Pohjapelaajan paikalla lähes kaikissa pelaamissaan otteluissaan viihtynyt Karelehto on tällä pelipaikalla paljon vartijana Tamperelaisten menettäessä viime kausina useampia kyseisen paikan “erikoispelaajia”.  

 

Ensimmäisenä Karelehdolta lähdettiin tiedustelemaan oman ja joukkueen kesäharjoittelukauden sujumista ja mahdollisia eroja viime kausiin… “Harjoittelukausi on sujunut lupaavasti joukkueella ja itsellä” Karelehto kertoo. “Treeneissä on ollut hyvä tekemisen meininki ja myös yhteisten säännöllisten fysiikkatreenien lisääminen harjoitusohjelmaan on tuonut joukkueelle lisäboostia tekemiseen. Positiivista on myös se, että ainakin tähän asti ollaan vältytty uusilta isommilta loukkaantumisilta.”

 

Karelehto äänestettiin pelaajien toimesta jälleen yhdeksi varakapteeneista.Häneltä onkin sopiva kysyä missä asioissa hän odottaa pelaajien kantavan erityistä vastuuta tällä kaudella?

“No tietysti odotan, että jokainen tekee parhaansa kentällä niin peleissä kuin treeneissäkin. Lisäksi odotan, että jokainen tekee oman osansa kannustavan ja rennon joukkuehengen ylläpitämiseksi koko kauden ajan”

 

Tälle kaudelle sarjajärjestelmää muutettiin laajentamaalla liigaa 12:n joukkueen sarjaksi. Lisäksi futsalsäännöt päivittyivät FIFA:n toimesta loppukesästä. Karelehdon näkemys näihin muutoksiin on hyvin pragmaattinen. “Aina on mielenkiintoista päästä pelaamaan uusia joukkueita vastaan enkä näe ottelumäärän lisääntymisessäkään haittoja. Uudet sääntömuutokset ovat myös positiivisia juttuja ja ne tuovat varsinkin pelinavaus sekä rajapotkukuvioihin uusia mahdollisuuksia. 

 

Lopuksi pyysimme Karelehtoa vielä kuvailemaan “Sopimuspelaajaesittelypariaan” Tiina Pöyryä.

“Tiina on pelaajana periksiantamaton, älykäs ja taitava. Tiinalla on myös taitoa saapua joukkueen kokoontumisiin usein viime tipassa sakoilta sopivasti välttyen…”

 

Päävalmentaja Jaakko Laitisen kommentit Anni Karelehdosta:

“Annin kanssa niin kuin monien muidenkin pitempään mukanaolleiden kanssa on tehty työtä kokoajan pitkällä tähtäimellä. Painottaen sitä kuuluisaa päivittäistä tekemistä missä Anni on erittäin hyvä. Hän on yksi tasaisimpia suorittajia harjoituksissa sekä otteluissa. Viime kausina joukkueen rosterin muuttuessa erityisesti pohjapelaajan paikan osalta on selvä suunta ollut hänen roolinsa kasvamiseen entisestään ja tällä kaudella hän on ehdottomasti yksi avainpelaajistamme.”

 

Ilveksen edustuksen sopimuspelaajat kaudelle 20-21:

1  Emiilia Syvänen

2  Sanni Ryhänen

3  Tiina Pöyry

4  Anni Karelehto

6  Nina Rantala

9  Tiia Juntikka  (Pelaajaesittely vielä tulossa)

10 Heta Huhtaniska

11 Jenni Rantonen

15 Mira Teittinen

17 Oona Jaatinen

18 Matilda Herranen

19 Jonna Uusipaasto

20 Jenna Oksanen

21 Lilli Sandström (MV)

31 Tanja Owens

Ilveksen ensimmäinen puoliaika liikaa Opa:lle (Raportti)
Kausi käyntiin maali-iloittelulla sarjanousijaa vastaan, Juntikalle puhdas hattutemppu (Otteluraportti)