17.10.20 La,  FC Opa – Ilves FS 0-5 (0-5), Oulun Urheilutalo

Ilves jatkoi avausottelun tapaan vahvaa pallollista hallintaa ja sai ensimmäisen maalinsa 1.46 ajassa Tiia Juntikan löytäessä maalin edustalle oikea-aikaisesti liikkuneen Tiina Pöyryn. Avausmaalin jälkeen mentiin suhteellisen tasaisissa merkeissä molempien luodessa hyvää painetta tosin kotijoukkue OPA enimmäkseen erikoistilanteiden kautta. 13.33 ajassa kamppailu alkoi kääntyä vihreissä pelanneelle Ilvekselle Juntikan osuessa vuorostaan Pöyryn laadukkaasta tarjoilusta. Juntikka nosti pallon pompun kautta vasemmalla jalalla yli vastaan tulleen OPA-Maalivahti Anna-Liisa Honkimaan. 0-3 maali nähtiin vain noin minuuttia myöhemmin Matilda Herrasen purjehtiessa keskustaan Jenna Oksasen syötöstä ja pyssyttämällä komean vedon vasemman tolpan kautta verkkoihin. Tässä kohtaa vieraat alkoivat mennä menojaan ja kotijoukkue joutui omassa päässä turvautumaan rikkeisiin. Herranen rankaisi kotijoukkuetta toistamiseen vapaapotkusta ajassa 15.22 ja lukemat olivat jo 0-4. Ensimmäisen puoliajan iloisen Ilves-hyökkäysesityksen päätti vielä Juntikka ajassa 17.05 ja lukemat 0-5 olivat taululla puoliajalle mennessä.

Toisella puoliajalla kotijoukkue alkoi käyttämään lentävää maalivahtia heti alusta ja Ilveksen puolustustyöskentely korostui. Tänään nollapelin pelanneen Lilli Sandströmin torjunnoilla oli suuri merkitys kotijoukkueen kirin estämisessä. Vahva prässääminen ja myös omien hyökkäysten pyörittely veivät tasaisen tappavasti sekunteja kellosta pois. 33.minuutin kohdalla kotijoukkueen Sanna Tikkanen ajettiin kentältä toisella varoituksella ulos ja Ilves sai yrittää lisäosumaa 4 vs 3 ylivoimalla. Tämä paikka jäi tällä kertaa käyttämättä vaikka lähellä käytiinkin, mutta ottelun voittajasta ei enää siinä vaiheessa ollut epäilystä. Tamperelaiset ottivat ensimmäisen vierasvoittonsa 5-0 lukemin Oulusta ja jatkavat tuplaviikonloppuaan sunnuntaina Torniossa FTK:n vieraana.

Pohjoisen tuplaviikonlopusta täydet pisteet (Raportti)
Tiina Pöyry ja Anni Karelehto paljon vartijoina pohjoisen reissulla ja koko kaudella