18.10.20, Su, Naisten Futsal-Liiga, FTK-Tornio – Ilves FS 2-4 (0-2), Putaan LH, Tornio

FTK-Tornion maalintekijät: Keränen 25′, Keränen 30′

Ilves FS maalintekijät: Juntikka 5′, Pöyry 18′, Juntikka 23′, Juntikka 28′

Viimeisinä kausina erittäin hankalaksi paikkaksi pisteiden nappaamisen kannalta todettu Tornio oli tällä kertaa Tamperelaisille suotuisampi paikka. Kotiläksyjä oli tehty ottelua varten ja valmistautuminen oli muutenkin tällä kertaa eri tasolla kuin mitä se oli viime tammikuussa maajoukkueviikon päätteeksi pelatussa kamppailussa. Suuri vaikutus oli myös Tiia Juntikalla joka pelasi nyt ensimmäistä kertaa edellistä seuraansa vastaan ja hän vastasikin komeasti haasteeseen hattutempulla josta luonnollisesti ansaitsi myös parhaan pelaajan palkinnon. FTK:n alkurynnistyksen kestettyään Ilves sai tilanteen paremmin hallintaan ja Juntikka helpotti suuresti 4.34 ajassa laukomallaan avausosumalla pelaamista entisestään. Juntikan laukaus vasemmalta laidalta oikeaan takakulmaan ”kärkkärillä” yllätti nuoren FTK-maalivahdin Aliisa Kakon. Tämän jälkeen ottelua jatkettiin Ilveksen hallitessa enemmän palloa kotijoukkueen puolustaessa tyylilleen uskollisesti hieman yli puolen kentän tasolta. Ilves oli tällä kertaa kuitenkin edellisiä otteluita huolellisempi pallonmenetysten kanssa ja FTK sai vaarallisimmat tilanteet enimmäkseen erikoistilanteista ja niiden jatkotilanteista. Kotijoukkue oli puolestaan huolimattomampi ja Tiina Pöyry rankaisi riistämällä pallon ja laukomalla kuljetuksen päätteeksi matalan vedon oikealta puolelta vasempaan kulmaan. Ilves pääsi näin tauolle hengähtämään mukavasta 0-2 tilanteesta. 

2.puoliajan alussa Juntikka lisäsi hyvänolon tunnetta, kun ensin Tanja Owens haastoi vasemmalta laidalta itsensä vapaaksi ja löysi tämän jälkeen Juntikan keskeltä joka viimeisteli lukemat jo 0-3:een. Kotijoukkue FTK taisteli kuitenkin itsensä mukaan kapteeni Anna Keräsen johdolla. Kavennusmaali 1-3 ajassa 24.27 oli yksi kierroksen komeimpia, kun ensin Maria Ollila pääsi kääntymään vapaaksi vasemmalta ja tämän jälkeen hän siirsi pallon Keräselle keskelle Ilves-puolustusta josta Keränen nosti pallon taidokkaasti oikeaan yläkulmaan. Ilveksen vastaus tuli kuitenkin nopeasti ajassa 27.38, kun kotijoukkueen puolustus antoi aivan liikaa tilaa vieraille. Tiina Pöyry pelasi pallon keskelle Juntikalle joka laukoi kääntölaukauksella 1-4 taululle. FTK ei kuitenkaan antautunut vaan tuli uudelleen kahden maalin päähän ajassa 29.15, kun Sanna Raution kova matala laukaus kolahti tolppaan josta se kimposi takaisin maalin edustalla päivystäneelle Keräselle joka siirsi pallon verkkoihin. Tähän maaliin ei hienosti läpi ottelun torjuneella Ilves-maalivahti Emiilia Syväsellä ollut mahdollisuuksia venyä, mutta tämän jälkeen ei häntä enää yllätetty. Viimeinen kymppi näkyi tilastoissa enää virheissä ja lisämaaleja ei nähty vaikka Tamperelaisilla oli useampia paikkoja onnistua tyhjiin.

Kotiintuomisina oli siis vierasreissulta komeat 6 pistettä ja Ilves on aloittanut kautensa kolmella puhtaalla voitolla. Seuraavaksi vastus kovenee entisestään, kun Tampereelle vieraaksi saapuu 24.10 lauantaina klo 13.00 MuSaFutsal. Ottelu pelataan Kauppi Sports Centerissä.

 

 

 

 

MuSa niukasti parempi kovassa kamppailussa pisteistä, Ilvekselle ensimmäinen tappio (raportti)
Ilveksen ensimmäinen puoliaika liikaa Opa:lle (Raportti)