24.10.20 La, Ilves FS – MuSaFutsal, Pori, 2-3 (1-1), Kauppi Sports Center

Ilveksen maalintekijät: Oksanen 19′, Owens 22′

MuSaFutsal maalintekijät: Setälä 18′, Ljungman 29′, Ylikraka 31′

Raportti: Tampereella nähtiin jälleen kerran kovatasoinen futsal-ottelu Ilveksen ja MuSa:n välillä. Tällä kertaa niukan voiton ottivat Porilaiset vieraat ottelussa joka tarjosi tapahtumia roppakaupalla.

1.puoliajalla molemmat olivat täysissä voimissaan erityisen hyviä puolustuspelissään. Ilves oli tosin alussa erittäin lähellä avausmaalia, kun Tiia Juntikka vapautui MuSa:n puolustukselta ja laukoi ohi vieramaalivahti Martta Perälän vasempaan alakulmaan. Maajoukkueen kapteeninakin toimiva Elina Setälä kuitenkin pelasti pallon aivan maaliviivalta. Ottelu oli paitsi kovatasoinen myös täynnä kovia rikkeitä joita tuomarit kuitenkin vihelsivät kiitettävän tasapuolisesti pois molemmilta joukkueilta. Avausmaali vierailta oli Setälän todellinen tahtomaali tämän seuratessa ylärimaan kimmoneen pallon ja puskien sen ohi yllättyneen Ilves-maalivahti Emiilia Syväsen. Samassa tilanteessa Setälälle kova isku nenään mikä piti hänet loppuajan sivussa. Lähes koko pelin kentällä pelanneen Setälän poissaolo näkyi heti, kun Tamperelaiset tasoittivat pelin alle minuutissa viime kaudella MuSa:a vielä edustaneen Jenna Oksasen osuessa vapaasta paikasta Juntikan loistavasta tarjoilusta. 1-1 lukemin mentiin tauolle.

Tauon jälkeen jatkettiin parhailla ryhmityksillä vieraiden saadessa paikkaillun Setälän takaisin. Tamperelaiset jatkoivat kuitenkin siitä mihin puoliajan lopussa jäivät ja hyödynsivät ylimääräisen tilan hyökkäyspäässä. Juntikka pelasi tällä kertaa pallon vahvasti esiintyneelle Tanja Owensille joka laukoi yhden kierroksen komeimmista laukauksista kärkkärillä oikeaan yläkulmaan. 2-1 johtomaalin jälkeen tilanne näytti erinomaiselta hyökkäyspelin vyöryessä vieraiden päätyyn ja Setälän ottaessa varoituksen kovasta taklauksesta. Tamperelaisten ote pallon kanssa kuitenkin herpaantui kohtalokkaasti omassa päässä ja ajassa 28.54 vieraiden Milla Ljungman osui Jasmin Ylikrakan pallonriiston jälkeen. Tasoituksen jälkeen Tamperelaiset eivät saaneet itseään takaisin peliin vaan nukkuivat vieraiden erikoistilanteessa syvällä omassa päässä. Maalinedustalta irtopallon verkkoihin kävi iskemässä nuori Ylikraka joka oli tänään MuSa:n parhaita ja ratkaisevassa roolissa. Johtoasemassa vieraat puolustivat vahvasti ja erittäin kovaotteisesti keräten virheitä ja varoituksia. Ilvekseltä joutui useampi pelaaja kentän laidalle palaten kuitenkin takaisin mukaan peliin lukuunottamatta Owensia joka lopussa kaadettiin avopaikassa lähellä vieraiden kutosen rajaa. Seuranneesta vapaapotkusta ”spesialisti” Matilda Herranen oli lähellä osumaa, mutta tällä kertaa ei laukaus ollut tarpeeksi laadukas. Lopun ylivoimapeli ei tuottanut kuin muutamia pieniä hässäköitä vieraiden maalille ja lukemin 2-3 kirjattiin kauden ensimmäinen tappio Ilvekselle.

Seuraava ottelu on edessä kahden viikon kuluttua kotikentällä 7.11. lauantaina. Silloin vieraaksi saapuu paikallisvastustaja ACE.

Ennakko: Tamperelaiset ovat ainoina ehtineet pelata kolme ottelua ja tulokset ovat olleet voittoisia. Viimeisin voitto nähtiin tasaisessa ottelussa FTK:n vieraana 4-2 lukemin ja tällä kertaa vastus kovenee entisestään, kun vieraaksi tulee viime kaudella sarjan keskeytyessä kärkipaikkaa pitänyt MuSaFutsal. Vieraat avasivat kautensa jatkoaikatappiolla myös Ilveksen ja MuSa:n ohella kärkipäähän ennustettua GFT:tä vastaan.

Kannattajakortteja kaudelle 20-21 mahdollista ostaa 30€:n hintaan. Sisältää loput 10:n kotiottelua. Yksittäisliput otteluun 6/4€. Muista myös naisten ottelun jälkeen pelattava miesten huippukamppailu Ilves FS – KaDy klo 16.00.

Juntikka osui kahdesti Teittisen tarjoiluista, Ilvekselle ensimmäisen paikallisottelun voitto
Pohjoisen tuplaviikonlopusta täydet pisteet (Raportti)