23.9. GFT/Prinsessat – Ilves FS, klo 15.00 Opinmäen liikuntahalli, Espoo. Yle TV2 suora lähetys klo 14.50 alkaen.

Naisten sarjakausi 2017-18 lähtee käyntiin kevään finaalien uusinnalla. Pelit käynnistyvät täysin samalta parketilta kuin mihin ne päättyivät n.6kk sitten Ilveksen kestettyä toisen finaalin lopussa Prinsessojen yritykset tulla tasoihin.
Kuten GFT-Ilves miehissäkin, on tämä ottelupari naisfutsalin puolella liigahistorian ehdoton klassikko. Vastakkain on kaksi menestyneintä joukkuetta. GFT:ltä mestaruuksia löytyy kaksi ja Ilvekseltä puolestaan on nyt menossa jo neljän perättäisen mestaruuden putki. GFT on kaikilla Ilveksen mestaruuskausilla ollut hopealla, ja on tälläkin kaudella suuri yllätys jos se ei pelaisi kevään pudotuspeleissä mitaleista.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat peräti viisi kertaa. Syksyllä Ilves venyi Tesomalla 4-4 tasapeliin oltuaan vaikeuksissa pitkään. Ottelu katkaisi Ilves-naisten kahdenkymmenen voitetun runkosarjaottelun putken! 2017 puolella Ilves otti kovan taistelun jälkeen voiton Cupin puolivälierässä keskellä viikkoa Espoossa. GFT:n pitkä cup-menestysputki katkesi vuorostaan tähän. Toinen runkosarjaottelu Espoossa päättyi jälleen tasan nyt lukemin 1-1. Finaaleissa Ilves vei ensimmäisen osan jatko-ottelun kautta mm. Emilia Jokisalon (kauden?) upean maalin avulla. Toinen loppuottelu Espoossa oli ehkä yksi parhaita naisten sarjapelejä tähän mennessä. Tempo ja intensiteetti ottelussa olivat huipputasolla.

Yksittäisistä pelaajista Espoolaisilta on syytä aina mainita vuodesta toiseen pistepörssiä hallitseva Daniela Tjeder. Ilveksestä Espooseen viime vuosina siirtyneet Pirta Hiukka ja Maiju Hirvonen ovat myös kaikille naisfutsalia seuraaville tuttuja. Uudemmista pelaajista Kiia Laine esitti erityisesti runkosarjassa vahvoja otteita ja pelasi isoja minuutteja pitkin kautta ajoittain kapealla joukkueella otteluihin lähteneiden Espoolaisten paidassa.

Ilves pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanolla. Poissaolijat (Syvänen,Mäntylä, Teittinen) ovat tärkeitä pelaajia, mutta kaikkien tilanne on ollut tiedossa jo viikkoja, ja nyt kentälle kykeneviltä vaaditaan vain sitäkin enemmän. Niin kuin aina GFT:tä vastaan on maalivahtipelillä iso merkitys ja keltapaidat toivovatkin Lilli Sandströmin pystyvän jatkamaan siitä mihin hän jäi viime keväänä. Sandströmin hurja vire keväällä (n.1 päästetty maali per/ottelu!) toi näyttöpaikan myös maajoukkueleirille. Kenttäpelaajista Futsal-gaalassakin palkitut Jonna Kykkänen ja Tiina Pöyry kantavat suurinta vastuuta pelintekemisestä, mutta päävalmentaja Jaakko Laitisen toiveena on, että kaikki muutkin pystyvät lisäämään aktiivisuuttaan kentällä hyökkäyspelissä toki hyvää puolustusta unohtamatta.

GFT:n ja Ilveksen kohtaaminen on toinen suomalaisen naisfutsalin Ylellä esitettävä suora TV-ottelu. Edellinen ottelu oli toissavuotinen cupin finaali mikä venyi jännittävästi aina jatko-otteluun saakka kääntyen valitettavasti Espoolaisille.
Aika näyttää kohtaavatko samat joukkueet myös keväällä, kun mestaruudesta pelataan myös YLE:n näyttämissä toisessa loppuottelussa ja mahdollisessa kolmannessa.

Toivottavasti yleisö löytää joko katsomoon tai seuraa sankoin joukoin TV-vastaanottimien ääressä Matti Härkösen selostamaa ja Ville Sihvosen kommentoimaa naisfutsalin klassikkoa!

Runkosarja käyntiin komealla voitolla!
SuperCup ACE:n juhlaa.