Naisten Liiga 23.9 La: GFT/Prinsessat – Ilves FS 2-7 (1-4)

Sarjakausi avattiin Espoossa YLE:n TV-kameroiden kuvatessa viime kauden finalistien avauskohtaamisen.

Ottelun alussa Prinsessat oli terävämpi ja Ilves haki vielä askeliaan. Linda Lindqvist iski kotijoukkueen 1-0 johtoon Tamperelaisten menetettyä pallon keskialueella. Runkosarjan avausmaalin omiin päästettyään Ilves heräsi pelaamaan. Kaksi minuuttia myöhemmin Jenni Häkli tasoitti lukemat Jonna Kykkäsen tarjoilusta. Samalla minuutilla tänään heti Häklin jälkeen pivot-paikalla pelannut Matilda Herranen kiitti vastuusta. Herranen pelasi tilanteen loppuun ja nosti pallon sisään tolpan kautta lähes nollakulmasta. 1-2 lukemissa mentiin 17. minuutille asti, kun Häkli jatkoi tehoilua. Jälleen kerran Kykkäsen syötöstä no:8 teki 3-1. Minuuttia myöhemmin Häkli täydensi hattutemppunsa nostamalla Emilia Jokisalon laukauksesta seuranneen paluupallon GFT vahti Petra Häkkisen yli.
Tauolle mentiin keltapaitojen 1-4 johdossa.

Toiselle puoliajalle Ilves lähti jatkamaan 1.puoliajan hyvää tekemistään. Aina loppuun asti taistelevaa kotijoukkuetta ei haluttu päästää enää peliin mukaan. Heti ensimmäisessä vaihdossa kentälle tullut Satu Pesonen teki kotijoukkueen tilanteen entistä vaikeammaksi osuttuaan Kykkäsen loistavasta tarjoilusta yhdellä kosketuksella. Tässä vaiheessa Ilveksen pelaaminen rentoutui lopullisesti ja pallo & pelaajat alkoivat liikkumaan sillä tavalla, kun pitäisikin. Yhden hienoimmista osumista viimeisteli 28.minuutilla 1+3 tehoihin päätynyt Kykkänen. Lilli Sandströmin pitkä avaus putosi erinomaiseen paikkaan ja Kykkänen nosti pallon yhdellä kosketuksella yli vastaan tulleen Häkkisen. 33. minuutilla Emilia Jokisalo avasi myös maalitilinsä. ”Joksu” pelasi tilanteen hyökkäyspäässä loppuun asti ja nosti pallon verkkoihin. 37.minuutilla GFT:n Hanna Pyhäjärvi kavensi numerot vielä 2-7:n, mutta pisteet avausottelusta matkasivat Tampereelle.

Tamperelaisten koko joukkue esitti tänään hienoa futsalia ehkä alkua lukuunottamatta. 7 maalia heti avauskamppailussa oli myös hieno asia viime lauantain nollan jälkeen.

Koko ottelu katsottavissa YLE Areenassa.