19.2.22, Liiga, FC Nokia – Ilves FS 3-4 (1-1), Harjuniitty, Nokia

FC Nokian maalintekijät: 7′ Saranpää, 30′ Saranpää, 36′ Ropanen

Ilves FS:n maalintekijät: 10′ Ryhänen, 21′ Pöyry, 29′ Huhtaniska, 35′ Hartikainen

Raportti: Futsal-Liiga jatkui Ilveksen osalta tiukalla tuplaviikonlopulla. Sen ensimmäisessä osassa Tamperelaiset ajelivat naapurikaupunkiin Nokialle näiden kahden ensimmäiseen kohtaamiseen Harjuniityn koululla. Kauden aiempi ottelu Kaupissa marraskuussa oli päättynyt Ilveksen niukkaan 1-0 voittoon. Molemmat joukkueet olivat lauantai-iltapäivänä todella kolmen pisteen tarpeessa. FC Nokialla kierrokset ovat käymässä vähiin ainakin suoran sarjassa säilymisen suhteen. Ilves FS tuli vastaavasti otteluun seuran liigahistorian pisimmän tappioputken saattelemana. (4 ottelua) Tamperelaisten maalilla torjuntavastuun otti pitkästä aikaa loukkaantumisesta täysin toipunut Heidi Tahvanainen ja hyökkäyspeliin lisää voimaa saatiin Ilona Mikkelän palatessa tuttuun Pivot-rooliinsa. Ensimmäisistä vaarallisista tilanteista vastasivat Tamperelaiset FC Nokian päädyssä, mutta avausmaalia tuulettivat kuitenkin sinipaitaiset kotijoukkueen pelaajat. FC Nokia käänsi puolenkentän pallonmenetyksen nopeasti ja Sofia Hautanen pääsi helpohkosti Ilveksen alueelle. Hautasen syöttö löysi Ella Saranpään jolla oli helppo työ viedä kotijoukkue 1-0 johtoon. Tamperelaiset toipuivat kuitenkin nopeasti ja palasivat tasalukemiin erikoistilannemaalilla. Tanja Owens löysi rajapotkusta Nokian kutosen alueen rajalle liikkuneen Sanni Ryhäsen joka onnistui ensimmäisenä tänään ohittamaan vieraiden maalia vartioineen Ilvestä vuosikausia edustaneen Emiilia Syväsen. Paljon pitkiä avauksia viljellyt kotijoukkue aiheutti läpi ottelun hankalia tilanteita Ilves-puolustukselle ja maalivahti Tahvanaiselle, mutta näistä selvittiin tänään säikähdyksillä. Tauolle mentiin tasalukemissa 1-1, mutta välittömästi toisen puoliajan alkuun Ilves onnistui. Ensimmäisestä pallonhallinnasta Sanna Rautio löysi Nokian maalinedustalle pitkän juoksun tehneen Tiina Pöyryn joka osui ensin tolppaan, mutta pystyi iskemään paluupallon maaliin. Tappioputkensa katkaisusta kynsin ja hampain taistellut Ilves sai kaivattua helpotusta 1-3 osumalla jonka pohjusti yksi Ilveksen päivän parhaista Ryhänen. Ryhänen katkaisi Nokialaisten syötön ja ajoi välittömästi kohti kotijoukkueen maalia. Oikealla hetkellä Ryhänen pelasi pallon Heta Huhtaniskalle joka laittoi pallon maaliin. Peliä Ilves ei kuitenkaan tällä onnistunut vielä ”tappamaan” vaan Nokialaiset nousivat kahden lahjakkaan nuoren pelaajan tekemällä tasoitusosumalla. Ensin Tilda Pyykkönen haastoi Ilves-pelaajaa keskellä ja laukoi lujaa kohti Ilves-maalia. Tahvanainen torjui pallon, mutta Ilvesläisiä paremmin tilanteen seurannut Saranpää oli paikalla viimeistellen päivän toisen osumansa. Kahden maalin johdon Tamperelaisille palautti kuitenkin 5.minuuttia myöhemmin Ilveksen ”nuoriso-osastoon” laskettava Nella Hartikainen joka sijoitti Ryhäsen syötöstä saamansa pallon ohi maalivahti Syväsen. Nokia tuli vielä maalin päähän nopealla YV-osumalla, mutta Tamperelaiset pitivät johtoasemansa loppusummeriin asti ja saivat tililleen kolme täyttä pistettä ensimmäistä kertaa tänä kalenterivuotena.

——————————————–

20.2.22, Liiga, Ilves FS – Ylöjärven Ilves 5-4vm. , ja 4-4, 3-3 (2-1), Kauppi Sports Center, Tampere

Ilves FS:n maalintekijät: 5′ Mikkelä, 6′ Huhtaniska, 38′ Hartikainen, 45′ Oma maali       (Voittomaalikilpailun maali: Sandström)

YIlveksen maalintekijät: 18′ Pajunen, 30′ Rauhala, 39′ Rauhala, 45′ Siren

Raportti: Jos nähtiin lauantaina tiukkaa kamppailua pisteistä, niin sunnuntain paikalliskamppailua Ylöjärven Ilvestä vastaan on syytä kuvailla jo sitäkin suuremmilla sanoilla. Hegemoniaotteluun lähdettiin tasapisteissä YIlveksen ollessa edellä viidennellä sijalla paremman maalieron turvin. Kamppailussa nähtiin lähes kaikkea mitä laadukkaassa futsal-ottelussa vaan voi nähdä. Lisämausteensa toi ehkä ”tavallista” liigaottelua kovempi kaksinkamppailupelaaminen joka osaltaan kuvasti ottelun tärkeyttä molemmille. Avausmaalin Ilvesten välisessä kohtaamisessa merkkautti itselleen Ilves FS:n Ilona Mikkelä 5.minuutin kohdalla seuraten kärkkäästi YIlves-maalivahti Helena Unkurin torjunnasta tulleen paluupallon ja naulaamalla sen maalin perukoille. Syöttöpiste maaliin laukauksesta vastanneelle Eini Vesaniemelle. Vain minuuttia myöhemmin Ilves FS juhli jo toista osumaansa. Tiina Pöyry syötti pallon laidalle Heta Huhtaniskalle joka vapautti itsensä etenemään kohti YIlves-maalia. Vahva liuku palloon kuljetuksen päätteeksi ja taululle 2-0. Viime aikoina Ilvekselle on tuottanut suuria vaikeuksia johtoaseman säilyttäminen, ja sen suhteen olikin Tamperelaisilla myös tänään ongelmia. Taukoa kohti peli tuntui kuitenkin olevan hyvin hallussa, mutta pieni nukahdus ajassa 17.40 muutti tilanteen. Vieraiden Unkuri nousi maaliltaan pallon kanssa mukaan hyökkäyspeliin ja laukoi pelivälineen maalin edustalle vapaaksi jäänelle Mia Pajuselle sopivasti tämän ohjattavaksi. Läheltä tulleeseen ohjaukseen Ilves-maalivahti Lilli Sandströmin oli lähes mahdotonta onnistua reagoimaan ja vieraat tulivat näin maalin päähän. Toiselle puoliajalle mentiin kuitenkin Tamperelaisittain hyvissä asemissa 2-1 johdon turvin. Toinen puoliaika ehti vanheta 9 ja puoli minuuttia, kun YIlveksen Ella Lehtonen löysi rajapotkusta tarkalla syötöllä Emmi Rauhalan joka ohjasi lukemat tasoihin 2-2. Tasatilanteessa ottelun jännitys oli äärimmillään molempien toisaalta pyrkiessä välttämään isoa virhettä joka voisi ratkaista vastustajalle voiton ja samalla kuitenkin myös molempien pyrkiessä aktiivisesti voittomaaliin. Ilves FS otti vahvan kiinnityksen voittoon ajassa 37.19, kun läpi viikonlopun kauden parastaan esittänyt Nella Hartikainen laukoi Pöyryn nostamasta kulmapotkusta suoraan volleysta lukemat 3-2:een. YIlves reagoi tilanteeseen välittömästi aikalisällä ja YV-pelillä. Ilves-maalivahti Sandström oli jo tässä kohtaa lähellä ratkaista ottelun laukomalla kaukaa tyhjiin, mutta vieraiden ”lentävä maalivahti” Ella Lehtonen selvitti tilanteen. Tämän jälkeen vieraat pallottelivat jonkun aikaa, kunnes Senni Viren otti ratkaisun itselleen. Väkivahva kuljetus Ilves-muodon keskelle jonka jälkeen pallo viiden jalan ja vielä Sandströmin käden kautta päätyi Rauhalalle joka onnistui tasoitusmaalissa. Kolmen pisteen lipsumisesta pettynyt ja rankasta viikonlopusta jo hyvin rasittunut Ilves FS aloitti jatkoajan kuitenkin hyvin. Siri Rosendahl pelasi tärkeässä paikassa hienon vaihdon ja pääsi laukomaan hyvästä sektorista. Kohti suuntautuneen vedon selvitti kuitenkin Unkuri. Vieraiden päivän hahmo Viren oli aktiivisella pelipäällä myös jatkoajalla uhaten Ilves FS:n maalia useampaan otteeseen. Ottelulle saatiin vähintäänkin ikimuistoinen loppu, kun ajassa 44.40 Pöyry lähetti kulmapotkun maalille ja pallo kimposi lopulta YIlves-pelaajan ja Unkurin käden kautta verkkoihin. Tämäkään ei vielä riittänyt kotijoukkueen voittoon, kun vieraat luvalla sanoen tekivät yhden kauden onnekkaimmista osumista Lehtosen rynniessä Rauhalan epäonnistuneen syötön perään ja jälleen kerran lukuisten pomppujen kautta pallo Ilves-maaliin. Seurauksena oli kauden ensimmäisen Ilves FS pelissä nähdyn jatkoajan perään voittomaalikilpailu. Tässä kilpailussa pääroolin otti Ilveksen Sandström selvittämällä kaikki YIlveksen viisi laukausta ilman takaiskuja ja onnistumalla itse viidentenä kotijoukkueen ainoassa maalissa.

Viikonlopusta viisi pistettä ”kairanneet” Tamperelaiset parantelivat huomattavasti asemiaan sarjataulukossa ja pudotuspelitaistelussa. Tällä hetkellä tasaisessa keskikastissa 29 pistettä oikeuttaa sijaan 5, mutta sijoitukset 3:n ja 9:n välillä ovat kaikki vielä täysin pelissä myös Tamperelaisten osalta.

Kuvat ottelusta Ilves FS – YIlves: Jani Virolainen

Paikat voittoon jäivät käyttämättä, FTK nappasi pisteet Kaupista (Raportti)