26.2. La, Liiga, Ilves FS – FTK-Tornio 1-3 (1-1), Kauppi Sports Center

Ilves FS:n maalintekijä: 8′ Teittinen

FTK-Tornion maalintekijät: 2′ Keränen, 33′ Päkkilä, 34′ Heikkilä

Raportti: Ilveksen toiseksi viimeinen kotiottelu runkosarjassa tarjosi joukkueelle paikan nousta hyviin asemiin ja neljän parhaan joukkoon. Pitkän matkan toista viikonloppua etelään tehnyt vierasjoukkue ei kuitenkaan pisteistä ollut valmis luopumaan. Ilves sai heti alussa tuta vastustajan paremman valmiuden sekä Emma Heikkilän paluun avustamana FTK:n ”ykkösketjun” vahvuuden kentällä. Epäselvästä tilanteesta vihelletty ”palautusvirhe” maalivahdille ei myöskään helpottanut tilannetta ja Heikkilä laukoi tästä erikoistilanteesta suoraan maalia kohti. Pallo otti kimmokkeen maalilla Ilves-maalivahti Heidi Tahvanaisen kiusana olleesta Anna Keräsestä ja oli näin ollen hyväksytty osuma. Vain hetki tämän jälkeen vieraat saivat rangaistuspotkun Ilves-pelaajan käsivirheestä, mutta Tahvanainen selvitti tämän laukauksen. Tämän jälkeen Ilves otti enemmän kuin tarpeellisen aikaisen aikalisän jonka jälkeen kentälle saapui täysin ”uusi” joukkue. Puolustuspelaaminen saatiin nopeasti pelin vaatimalle tasolle ja myös hyökkäyspäähän alkoi muodostua lupaavia tilanteita. Ajassa 7.51 kapteeni Mira Teittinen haistoi tilan FTK:n puolustusmuodon keskellä kulmapotkutilanteessa ja sai pallon siihen Tiina Pöyryltä. Teittinen otti pallon haltuun ja toimitti sen lopulta maaliin ohi FTK-maalissa pelanneen Senja Keisun. Puoliaikaa vietettiin tasaisesti jatkuneessa ottelussa lukemissa 1-1. Toisella puoliajalla Tamperelaisilla oli lukuisia paikkoja siirtyä ottelussa johtoon. Muutama läpiajo ja muita vähintään puolittaisia tekopaikkoja riitti. Samalla vieraat olivat toki lähes yhtä vaarallisia pallon käydessä ajoittain aivan Tamperelaisten maalin suulla. Vieraiden vahvat yksilöpelaajat käänsivät lopulta ottelun vieraille Tamperelaisten hukatessa tekopaikkansa. Viime kaudella pistepörssin Ilveksessä voittanut Tiia Juntikka vapautui laidalta ja sai toimitettua pallon maalin edustalle Sanni Päkkilälle joka ohjasi pallon maaliviivan yli Ilves-puolustuksen estelyistä huolimatta. Vain hetki tämän jälkeen Ilves hukkasi helposti pallon FTK:n Heikkilälle joka nousi vahvasti Ilves-maalille asti. Kova vasemman jalan laukaus oli Tahvanaiselle liian vaikea torjuttavaksi ja vieraat masensivat kotijoukkuetta siirtymällä näin jo kahden maalin johtoon. Lopussa Ilves pelasi suhteellisen hyvää YV-peliä saaden useitakin tekopaikkoja aikaan, mutta tällä kertaa maalinteossa ei onnistuttu.

FTK:n viedessä pisteet tippui Ilveksen sijoitus jälleen lähemmäksi pudotuspeliviivaa. Ilveksellä on kuitenkin vielä 4 ottelua jäljellä ja käytännössä sillä on omissa käsissä vähintään paikka kuuden joukossa muiden pelatessa myös ristiin jonkin verran. Meneillään olevalla viikolla Ilves on kuitenkin tauolla ja ottelusiirtojen vuoksi sillä on edessä jopa 3 peliä seuraavalla viikolla. Ensimmäisenä vuorossa on kauden viimeinen runkosarjan kotiottelu HIFK:ta vastaan keskiviikkona 9.3 klo 19.30 Kauppi Sports Centerissä.

Härkäviikon aluksi kaksi pistettä pitkän kaavan kautta (Raportti)
Edustus paranteli asemiaan paikallispeliviikonlopun voitoilla (Otteluraportit)