9.3.22, Liiga, Ilves FS – HIFK FS, 3-2 vm. 1-0, ja. 2-2, 2-2 (2-2), Kauppi Sports Center, Tampere

Ilves FS:n maalintekijät: 4′ Rautio, 5′ Rautio. (Voittomaalikilpailun maalintekijä: Huhtaniska)

HIFK FS:n maalintekijät: 15′ Hannuksela, 17′ Ahola

Raportti: Runkosarjakauden kaksi viimeistä viikkoa pyörähtivät käyntiin ”hiihtolomien” jälkeen. Ilvekselle oli jäänyt yhteensä 4 ottelua pelattavaksi kahden ottelun siirryttyä aiemmista ajankohdista maaliskuulle pelattavaksi. Ensimmäinen näistä nähtiin arkiotteluna Kaupissa, kun sarjakakkonen HIFK FS saapui keskiviikko-iltana Tampereelle. Odotettavissa oli tiukka taistelu erityisesti kotijoukkueelle pudotuspelipaikan kannalta tärkeistä pisteistä. Ilves sai otteluun lähes täydellisen lähdön. Sanna Raution ”vetojalka” oli kuumana, kun ensin ajassa 3.47 tarkka ja napakka laukaus vierasmaalista katsottuna oikealta puolelta löysi takakulman. Ja vain 45 sekuntia myöhemmin Raution laukaus maanuoliainen kulmapotkusta yllätti täysin vierasmaalivahti Tytti-Maria Mikkolan painuen Mikkolan jalkojen kautta verkkoihin. Sarjakakkonen ei kuitenkaan päästänyt Ilvestä karkaamaan kolmeen pisteeseen vaan toipui ja jatkoi erityisesti kovalla prässillään kotijoukkueen pelaamisen vaikeuttamista. Ajassa 14.53 vieraat tulivat maalin päähän rajapotkusta Anna-Kaisa Hannukselan laukauksella. Laukaus otti sopivan kimmokkeen Ilves-pelaajasta painuen ohi maalivahti Lilli Sandströmin. Vieraat saivat tästä ”momentumia” päälle ja hyödynsivät seuraavaksi Ilveksen vaikeudet pelin rakentelussa vastahyökkäyksellä. Iina Ahola onnistui toisella yrityksellään maalin edustalta tuomaan pelin tasoihin. Tiukassa paikassa Ilves selvitti tiensä tauolle tasoissa. Pientä helpotusta jakson loppuun toi vieraiden virhetilin täyttyminen, mutta kauden ensimmäistä peliajalla nähtyä Ilves-”kymppiä” ei vieläkään tullut. Toisella puoliajalla ensiarvoista oli pystyä vähentämään pallonmenetyksiä ja toisaalta itse pystyä paineistamaan vierasjoukkuetta mahdollisimman paljon. Silti toinen puoliaika oli täynnä nopeita tilanteita molemmilta joukkueilta katkoista sekä onnistuneista prässinpuruista. Viimeiset varsinaisen peliajan minuutit olivat tarkkaa taistelua, jossa kumpikaan ei halunnut tehdä isoa virhettä joka maksaisi koko pistepotin. Ilves kävi erittäin lähellä kolmatta maalia Ilona Mikkelän ja Noora Renströmin taistellessa pallon aina maaliviivalle asti josta IFK-puolustaja sen sai kuitenkin selvitettyä. Viiden minuutin jatkoajan jälkeen ottelu ratkesi 10 metrin voittolaukauskilpailussa kotijoukkueelle. Kahden pisteen arvoinen maali tuli vasta 19:a laukojan Heta Huhtaniskan onnistuessa. Tätä aiemmin lukuisia tolppia ja ylärimaa oli kolisteltu useampaan otteeseen. Myös tarkasti torjuneet maalivahdit Sandström ja Mikkola näyttivät torjuntatyöskentelynsä laatua moneen otteeseen. Kahden pisteen voitto antoi Tamperelaisille erinomaiset lähtökohdat viikonlopun tuplapelejä silmällä pitäen.

Otteluvideo katsottavissa Ruutu Plus palvelun kautta: Ilves FS – HIFK FS ottelutallenne