2.joukkueen haasteellinen kevätkierros

Naisten Futsal-Ykköseen vahvasti uusiutuneella joukkueella osallistunut Ilves FS/2 on saanut sarjan runkosarjan pelattua ja 18 pelatun ottelun jälkeen lopullinen sijoitus sarjassa on lähtökohtiin nähden erinomainen 5. sija. Syyskierroksen unelma-alun jälkeen (7 voittoa ja 2 tappiota) kurssi kääntyi kevätkierroksen koittaessa hieman mollivoittoiseksi (2 voittoa, 1 tasapeli ja 6 tappiota). Tämä kertoo varmasti myös sarjan tasaisuudesta mikä on luonnollisesti hyvä asia lajin kannalta. Koronatilanne toi omat haasteensa päättyneellä kaudella, mutta tästä sai osansa varmasti jokainen joukkue.

Lauantaina 19.2. Kauppi Sports Centerissä pelattu ottelu Mäntsälän Urheiljoita vastaan päättyi tasapeliin

4 – 4 (2-1). Ottelussa joukkue kadotti kahteen otteeseen kahden maalin johtoaseman ja huolimattomuus ottelussa pääsi kostautumaan ikävästi kahden menetetyn pisteen muodossa. Maalintekijöinä ottelussa kunnostautuivat Meri Viljanen, Tiia Ala-Hakuni ja kahteen kertaan kapteeni Anni Alatalo, joka sittemmin nostettiin seuramme edustusjoukkueeseen erinomaisten esitystensä ansiosta. Aiemmin kaudellahan 2.joukkueesta edustukseen siirtyi nuori ja lupaava Siri Rosendahl.

Seuraavana lauantaina 26.2. lähdettiin suurin odotuksin kohti Lappeenrantaa, jossa tälle kaudelle sarjaan noussut PEPO odotteli jo kuumeisesti tamperelaisvieraita. Bussiin saatiin erinäisistä syistä tällä kertaa kuitenkin vain 1+7 pelaajaa, joten rankka päivä oli tiedossa juoksuvoimaista ja täydellä kokoonpanolla otteluun lähtenyttä kotijoukkuetta vastaan. Keltavihreät pelasi ottelussa ihan tyydyttävällä tasolla, mutta hyökkäyspelaamiseen ei saatu riittävästi voimaa ja maalejahan on vaikea tehdä jos ei oikein vaarallisia maalipaikkojakaan saada rakenneltua. Ottelu päättyi kotijoukkueen 2 – 0 (2-0) voittoon, joten paluumatkalle ei pisteitä mukaan saatu ja varsinkin kotijoukkueen kannalta tärkeät 3 pistettä jäivät Lappeenrantaan. Ottelun lopussa ikävän näköisesti loukkaantunut Ilves-pelaaja on ensihoitajien ja lääkärintarkastuksen jälkeen onneksi taas pelikunnossa ja pahemmalta loukkaantumiselta vältyttiin, onnea siis mukana onnettomuudessa.

Kausi haluttiin luonnollisesti päättää onnistumiseen ja ehjään 40-minuuttiseen. Tämä mielessä valmistauduttiin kauden viimeiseen otteluumme Kaupissa, jossa vastaan asettui syyskierroksella 0-5 tappion Ilvekselle kärsinyt FC Nokia/2. Ottelu alkoi vierasjoukkueen onnistuessa säilyttämään pallonhallintaa ja Ilveksen keskittyessä puolustamaan omaa aluettaan, lukuunottamatta muutamaa vaarallisempaa hyökkäystä nokialaismaalille. Nokia siirtyi kuitenkin 0-1 johtoon Ilves-puolustuksen merkkausvirheestä kun vajaa vitonen ensimmäistä jaksoa oli pelattu. Keltavihreiden kuitti tuli kuitenkin nopeasti kun vajaa 1,5 minuuttia tästä ja hyökkäyspään sivurajasta maalijyvän jälleen löytänyt Oona Vuoltee niittasi pallon voimalla maalin takayläkulmaan ja tilanteeksi 1-1.

Ensimmäisen puoliajan 11:llä minuutilla keltavihreät pääsi nopeaan vastahyökkäykseen ja näyttävän kuvion päätteeksi Tiia Ala-Hakuni pääsi ”king kong -tuuletustensa” siivittämänä viimeistelemään lähietäisyydeltä taululle lukemat 2-1. Puoliajan lopulla tamperelaiset olivatkin jo hieman liian aikaisin taukotunnelmissa ja Nokia pääsi tasoittamaan ottelun todellisella pukukoppimaalilla. Tauolle siirryttiin näin tilanteessa 2-2.

Tauon aikana saatiin kaivettua lisää taistelufiilistä ja toisen puolikkaan aikana alkoi nopeasti käymään selväksi kuka pisteet korjaa kun ajassa 23.24 Sofia Peltola pamautti pallon voimalla yläkulmaan Siri Rosendahlin hyvän pivot-pelaamisen saattelemana. Seuraavan kymmenminuuttisen aikana ei osumia nähty vaikka vaaranpaikkoja vierasmaalille rakentuikin. Helpottava 4-2 -osuma nähtiin 33.09 kun Oona Vuoltee löysi syöttölinjan koko Nokia-pelaajiston läpi ristikulmaan nousseelle Tiia ”Danger” Ala-Hakunille, joka ei erehtynyt ja pallo pitseihin ja siitä keskipisteelle. Lisää myrkkyä vieraille oli tarjolla vajaan kolmen minuutin päästä tästä kun Peltola pääsi hieman varkain sitä tarjoilemaan maalin edustalta ja tilanne jo 5-2. Kun Vuoltee onnistui vielä 38:lla minuutilla kertaalleen niin tulos 6-2 oli selvillä ja keltavihreät pääsivät juhlimaan kauden päätösottelua kolme pistettä ja positiivista kaudenpäätöstä rikkaampana. Tulos kertoi selkeästi ottelun kuvan varsinkin toisella puoliajalla kun lukuisista maalipaikoista saatiin palloa toimitettua tehokkaasti myös maaliviivan yli ja laukauksia omaa maalia kohti ei juurikaan tullut. Ottelun parhaana Ilves-pelaajana palkittiin Oona Vuoltee.

Ilves FS/2 kiittää päättyneestä kaudesta yleisöä, yhteistyökumppaneita, vastustajia sekä tuomareita ja toivottaa etelälohkon parhaille joukkueille, PU-62 ja EBK, onnea ja menestystä karsintoihin.

Joukkueen kilpakausi 2021-2022 on näin saatu paketoitua, mutta harjoitukset luonnollisesti jatkuvat jo ensi kauttakin silmällä pitäen. Joukkueen harjoituksiin otetaan mukaan myös try-out -pelaajia. Jos siis omaat jo jonkin verran futsal-taustaa tai vahvan jalkapallotaustan niin ota rohkeasti yhteyttä: