12.3.22, Liiga, PJK, Pirkkala – Ilves FS 0-2 (0-2), Pirkkalan Vapaa-aikakeskus.

Ilves FS:n maalintekijät: 13′ Huhtaniska, 17′ Mikkelä. Nollapeli maalivahtina: Lilli Sandström

Raportti: Tärkeän viikolla pelatun ja Ilveksen kahden pisteen voittoon päättyneen HIFK-ottelun jälkeen Ilveksellä oli mahdollisuus varmistaa pudotuspelipaikkansa Pirkkalassa. Liigahistorian aikana keltavihreät eivät ole kertaakaan jääneet loppuhuipennuksen ulkopuolelle. Tamperelaisten tavoitteen saavuttamista helpotti lauantaina kotijoukkueen loukkaantumisista ja muista poissaoloista viime viikkoina harventunut kokoonpano. Ilves lähti otteluun puolestaan täydellä 14:n pelaajan ryhmällä. Pelaajakadosta huolimatta kotijoukkue PJK laittoi Ilveksen ansaitsemaan kolme pistettä erityisesti Suomen kärkimaalivahti Tiia Ropasen vahvoilla otteilla. Ropanen palkittiin ennen ottelua kuukauden pelaajana ja itse ottelussa hän jatkoi vahvoja otteitaan. Ilveksellä ei kuitenkaan maalivahtipelaaminen jäänyt yhtään jälkeen, kun Pirkkalasta kotoisin oleva Lilli Sandström torjui paikallisderbyssä nollapelin. Sandströmin muutama upea pelastus ja varma pelaaminen estivät PJK:ta pääsemästä taululle ja yhtään lähemmäksi uhkaamaan vieraiden voittoa. Tärkeästä avausmaalista Ilvekselle vastasi helmikuussa kuvioihin mukaan palannut Heta Huhtaniska joka sijoitti pienestä kulmasta Ilona Mikkelän tarjoilusta saamansa syötön komeasti ohi Ropasen. Vahvana syöttelijänä ”profiloitunut” Mikkelä päätyi itsekin viimeistelemään 17:ä minuutilla. Yhteispeli Tiina Pöyryn kanssa jätti Mikkelän nokikkain Ropasen kanssa ja tarkka nosto löysi tiensä PJK:n verkkoihin. Kahden maalin johtoasemassa Tamperelaisten suurin ”kiire” oli poissa. Toisella puoliajalla ottelun luonne olikin hyvin rauhallinen siihen asti kunnes kotijoukkue nosti painetta ottamalla Ropasen mukaan hyökkäyksiin. Muutama vaarallinen tilanne ja myös muutama hyvä tilaisuus Ilvekselle ottelun aikaiseen ratkaisuun nähtiin, mutta taukolukemat eivät muuttuneet ja näin 0-2 voitolla Ilvekselle varmistui paikka pudotuspeleihin ja erinomaiset lähtökohdat sunnuntaiseen RaiFu-kohtaamiseen.

Ottelukuvat: Jani Virolainen