Maalivahti Emiilia Syvänen on tehnyt jatkosopimuksen Ilveksen kanssa kaudesta 18-19. Näin Syvänen jatkaa edelleen Tamperelaisten maalilla Lilli Sandströmin tapaan. Viime kaudella runkosarjassa Ilves-maalivahdit päästivät vain 32 maalia / 18 ottelua. (Sandström,Syvänen,Mikkola) Syvänen on ollut tämän vuoden puolella erinomaisessa kunnossa kärsittyään viime kausina useista loukkaantumisista. Hän on yksi kolmesta Suomen maajoukkueen Ruotsi-leirille valituista maalivahdeista. Ensimmäisen maaottelunsa hän sai tililleen helmikuussa Hollantia vastaan pelatussa toisessa kohtaamisessa. (0-2)

Pari kysymystä Empulle…

1. Mitkä ovat tunnelmat muutamaa päivää ennen maajoukkueleiriä ja naisten ensimmäisiä kotimaaotteluita?

”Oli kunnia saada kutsu ensimmäisiin Suomessa pelattaviin maaotteluihin, jotka vielä pelataan kotikaupungissamme Tampereella!
Tekemistä ainakin on riittänyt, kun järjestämme tapahtuman yhdessä Palloliiton kanssa.
Tampereella 30.6. pidetty maajoukkueleiripäivä meni omasta mielestä erittäin hyvin, joten luottavaisin mielin lähden leirille & peleihin!”

2. Mitä odotuksia ja tavoitteita sinulla on kaudelle 18-19 Ilveksessä?

”Ihan ensimmäisenä toivon kovasti ehjää kautta ilman loukkaantumisia! Odotukset on kyllä korkealla. Viime vuotinen hopea tietenkin jäi harmittaan, joten olishan se hienoa kirkastaa mitalli ja pujottaa taas kultaa kaulaan!
Sen tavoitteen saavuttamiseen vaan tarvitaan koko jengiltä hirveesti tekemistä, sekä fyysistä että henkistä kanttia voittaa jokainen tilanne ja pelata pelit aina loppuun asti taistellen voitoista ja tärkeistä pisteistä!
Meidän joukkueessa on ihan mielettömän taitavia pelaajia ja on ollu taas hienoa seurata kesän treeneissä jokaisen antaumuksellista suorittamista, halua kehittyä ja näyttää valmentajalle mihin me joukkueena pystytään!
Minulla henkilökohtaisesti on tavoitteena saavuttaa taas oma ”tasoni”, nyt kun viime vuoden loukkaantumisista on selvitty. Sekä tietenkin vielä parantaa ja kehittää omaa tekemistä treeneissä & peleissä ja toivon mukaan vakiinnuttaa paikka maajoukkueessa.”

Päävalmentaja Jaakko Laitisen kommentit:

”Empusta voi varmasti hyvällä syyllä ja tarkoituksella sanoa että hän on pitkän linjan maalivahti tässä sarjassa. Hän on varmasti yksi liigan parhaista ”reaktiotorjujista”. Se että pitkällä uralla tulee paljon hyviä ja myös lukuisia vaikeita hetkiä kuuluu toki myös Futsaliin. Tärkeintä on ollut se määrätietoinen tekeminen millä ”Emppu” on itse ja myös koko joukkueen tukemana palannut omalle tutulle huipputasolleen. Tämä on ollut hyvä opetus siitä, että kärsivällisyys palkitaan. Mielestäni valmentajan tulee keskustella pelaajien kanssa erityisesti silloin, kun heillä on loukkaantumisia tai mitä tahansa muita huolia.”

Suomen naiset ensimmäisissä kotimaaotteluissa 17.7 Ti ja 18.7 Ke, Tampereella.
Emilia Jokisalo tavoittelee seuraavia palkintoja edelleen Ilveksen joukkueessa.