Kuudentena pelaajana nimensä sopimuspaperiin kirjoitti tälle kaudelle Emilia Jokisalo. Hän oli kiistattomasti yksi viime kauden parhaista liigapelaajista ja esiintyi myös maajoukkueen kaikissa neljässä ensimmäisessä maaottelussa. Jokisalon tehopisteet Palloliiton kilpailuissa olivat upeat 23+9=32.

Pari kysymystä ”Joksulle”…

Olit viime kaudella korkealla liigan pistepörssissä ja sinut valittiin Tampereen piirin vuoden pelaajaksi. Sen lisäksi pelasit ensimmäiset maaottelusi Suomi-paidassa ja sinut äänestettiin Ilveksen pelaajien toimesta joukkueen kauden pelaajaksi. Mitä tällaiset henkilökohtaiset saavutukset sinulle merkitsivät ja mitä haluat saavuttaa tulevina kausina?

”Tuntuuhan se hyvältä kun saa arvostusta Piirin puolelta ja varsinkin joukkuelaisilta. Joukkuelaiset on aina kannustanut ja motivoinut tekemään täysillä mikä on edistänyt kehittymistäni todella paljon! Maaottelut ja Suomi-paidassa pelaaminen on tottakai etuoikeus itselle, kun niin nuorena pelaajana päässyt pelaamaan sekä olen oppinut peleissä vastustajilta ja itsestäni todella paljon. Tulevaisuudessa tavoitteena kuulua tiiviisti maajoukkuerinkiin ja sitä kautta saada uusia kokemuksia ja oppeja. Myös tulevan kauden tavoitteena tehdä parhaani joukkueen eteen ja edistää joukkueen menestystä.”

On ollut puhetta että pelaisit parasta peliäsi, kun olet syystä tai toisesta vähän ”suuttuneena” kentällä. Onko tässä asiassa mitään perää? Mitä Futsal mielestäsi vaatii henkisellä tasolla pelaajalta?

”Haha se nyt on enemmän ollut joukkuelaisten kiusaa ja en itse usko siihen. Asiassa on siten vähän perää, että keskittyminen voi olla tilanteissa parempaa. Henkisellä tasolla omasta mielestä pitää aina keskittyä peliin on sitten kentällä tai vaihtopenkillä tilanteissa. Uskon myös siihen että joukkuehenki sekä muiden motivointi tuo joukkueelle ja itselle lisää tahtoa voittamaan joka tilanne ja ottelu.”

Päävalmentaja Jaakko Laitisen kommentit:

”Jokisalo on jo tällä hetkellä yksi Suomen parhaista laitapelaajista ja hänellä on läheltä seuranneena edellytyksiä aivan kansainväliselle huipulle asti. Kaikkeen menestymiseen vaaditaan paljon työtä, kärsivällisyyttä ja vahvaa harjoitusmotivaatiota. Kunhan Emilia jatkaa tai jopa parantaa vielä päivittäistä tekemistä, niin uskon että aivan kaikki tavoitteet ovat saavutettavissa.”

Emiilia Syvänen kovan työn jälkeen taas omalla tasollaan.
Anni Karelehto kuntoutumassa takaisin peliparketille.