Ilves FS-FC NokiaLa 19.11 Ilves FS – FC Nokia 5-0 (2-0)

Ilves-Naisten paikallispeliputkessa (YIlves-Nokia-ACE) oli vuorossa kotiottelu FC Nokiaa vastaan Tesoman palloiluhallissa.

Kotijoukkue sai otteluun unelma-alun, kun YIlves-ottelussa ”ihmeen kautta” maaleitta jäänyt Jenni Häkli purjehti keskeltä läpi Jonna Hyvärisen esityöstä ja laukoi 1-0. Maalin jälkeen Nokialaisten puolustus tiivistyi huomattavasti ja hyviä maalipaikkoja syntyi vain ajoittain. Ilves jauhoi jakson loppuun asti selkeällä pallonhallinnalla ja sai palkinnon 2-0 maalin muodossa ajassa 19.45, kun entinen FC Nokia pelaaja Emilia Jokisalo onnistui 2-1 vastahyökkäyksestä Jonna Kykkäsen syötöstä.

Toisen puoliajan alku jatkui Ilveksen hyvällä pelinrakentelulla. Nokia pystyi kuitenkin peittämään Tamperelaisten laukauksia jotka lähtivät usein turhan pitkän latauksen jälkeen.

26.minuutin kohdalla hienoa syksyä pelaava ”uusi” Ilves-kapteeni Hyvärinen haki hienolla läpisyötöllä Liisa Kuulojaa. Valitettavasti Kuuloja ei aivan saanut jalkaa väliin. 28.minuutin kohdalla Ilves löysi erikoistilanteet maalinteon avuksi ja ensimmäinen lähentely nähtiin Anni Karelehdon kilauttaessa vetonsa tolppaan. Seuraavat hyvä vedot nähtiin Maria Mäntylän toimesta kulmapotkuista, mutta Nokia-maalivahti kesti. 31.15 ajassa Ilves viimein osui kulmasta Häklin laukoessa vasemmalla jalalla pallon sisään. Samassa vaihdossa nähtiin iltapäivän hienoin maali kun Hyvärinen ja Tiina Pöyry sahasivat läpi Nokian puolustuksen. Lopulta Pöyryllä oli helppo työ siirtää lukemat 4-0:n. Viimeinen maali saatiin vapaapotkusta ajassa 34.21 kun Karelehdon onnistuessa Kykkäsen siirrosta. Loppu pelattiin pois vapautuneesti ja erityisesti Ilveksen nuoret Emilia Jokisalo ja Matilda Herranen aiheuttivat vieraille ongelmia liikkeellään.

Ensi lauantaina on sitten edessä kärki ja paikalliskamppailu Tesomalla, kun ainoa puhtaan pelin joukkue ACE kohdataan klo 13.