12.11 La, YIlves – Ilves FS 0-1 (0-0)

Tappioitta sarjan aloittanut Tampereen Ilves kohtasi vielä pisteittä olleen Ylöjärven Ilveksen vieraskentällä. Tamperelaisten lähtökohtia vaikeuttivat loukkaantumiset ja sairastelut, mutta silti otteluun lähdettiin luottavaisin mielin.

Kapteeni Mira Teittisen loukkaantuminen vie valitettavasti hänet loppukaudeksi sivuun pelikentiltä, mutta koko joukkue toivoo valmentaja Laitisen ohella että Mira auttaa vaihtopenkin puolella ja muualla joukkuetta kauden mittaan. Jonna Hyvärinen valittiin kapteeniksi tästä lähtien.

Itse ottelu oli alusta alkaen Ilves FS:n pallonhallintaa ja pyöritystä, mutta YIlves oli tehnyt läksyjä paljon alkukauden tappioiden jälkeen. Erityisesti GFT-pelin tyyppinen järjestäytymätön ”puolustus” oli kateissa. Vieraat helpottivat Ylöjärveläisten työskentelyä, kun hyökkäysalueella puuttui viimeinen terävyys maalitilanteissa ja laukausten laatu ei ollut kohdillaan. Silti kotijoukkueen maalivahti Iida Koskinen oli suurin ”syy” siihen ettei maaleja ensimmäisellä jaksolla nähty. Maajoukkueleirilläkin ollut Koskinen torjui varmasti yhden kauden parhaista peleistään. Jakson loppupuolella oli kotijoukkueellakin hetkensä, mutta myös Tamperelaisten maalivahti Lilli Sandström oli pelipäällä.

Toiselle jaksolle Tamperelaiset lähtivät lisäämään laukauksia ja yrittämään myös uusia erikoistilanteita. Pivot-pelaaja Jenni Häkli laukoi koko ottelun aikana ainakin 15 kertaa, mutta tänä lauantaina pallo ei löytänyt tietään maaliin. TRE:n Ilveksen parhaana palkittu Emilia Jokisalo oli myös hyvin aktiivinen toisella jaksolla ja aiheutti hyvällä liikkeellä vaikeuksia vastustajalle.

30.minuutin kohdalla Vieraille avautui viimein avopaikka ehkä pelin ainoasta pahasta YIlveksen puolustusvirheestä. Häkli vapautti Tiina Pöyryn keskeltä loistavalla syötöllä ja Pöyry viimeisteli tarkasti 0-1:een. Maalin jälkeen Ilves FS haki vielä kovasti lisäosumia vakuutukseksi, mutta hyvistäkään paikoista ei osuttu. Loppupuolella nähtiin pelissä sekaviakin jaksoja joissa tuomareillakin oli vaikeuksia pysyä mukana. Kotijoukkue otti lopussa vielä minuutiksi ”lentävän” maalivahdin kentälle, mutta Sandström ja muu Ilves FS puolustus kesti.

Loppujen lopuksi ottelusta siis niukka 0-1 voitto mikä kuitenkin pelin hallinnan perusteella oli täysin oikeutettu.

Ilveksen naisten seuraava kotiottelu on ensi lauantaina 19.11. Tesoman palloiluhallissa klo 13.00 alkaen ja vastaan asettuu FC Nokia. Tervetuloa matsiin kannustamaan meidän jengi voittoon!

29.33 0-1 Ilves FS Tiina Pöyry (Jenni Häkli)