12.2.22, Liiga, Ilves FS – MuSaFutsal, Pori, 4-6 (3-2), Kauppi Sports Center, Tampere

Ilves FS:n maalintekijät: 6′ Owens, 7′ Ryhänen, 14′ Teittinen, 27′ Pöyry

MuSaFutsal:n maalintekijät: 17′ Ylikraka M, 17′ Luotonen, 29′ Ylikraka M, 30′ Setälä, 31′ Luoma, 39′ Oma Maali

Raportti: Yli kuukauden kestäneen ”tauon” jälkeen Tamperelaiset pääsivät viimein takaisin Kauppi Sports Centerin tutulle kotiparketille. Tuloksellisesti surkean tammikuun jälkeen pisteet olisivat olleet tarpeen, mutta ohjelma toi kuitenkin vierasjoukkueeksi vaikeimman mahdollisen eli sarjakärki MuSaFutsalin. Ottelupäivään Tamperelaiset pääsivät hyvistä lähtökohdista Tanja Owensin ja Heta Huhtaniskan palatessa kokoonpanoon vaikkakin molemmilla pidempi tauko harjoittelusta oli tässä kohtaa vielä alla. Verrattuna edelliseen KaDy-otteluun ero Ilveksen ilmeessä ottelun alussa oli suuri. Tamperelaiset prässäsivät vieraiden pelinavauksia korkealta ja olivat itse rohkeita pallollisena. Tästä pirteydestä ehkä hieman yllättynyt vierasjoukkue jäi alussa ”lähtötelineisiin”. Ottelun avausmaalin syntyi kuuden minuutin kohdalla Owensin ohjatessa takatolpalta kulmapotkun jälkitilanteesta seuranneen Sanna Raution laukauksen sisään. Vain 30 sekuntia myöhemmin toinen ”kentälle palannut” Huhtaniska prässäsi pallon pois vierailta ja toimitti sen maalin eteen liikkuneelle Sanni Ryhäselle joka sai viimeisteltyä kauden avausmaalinsa vieden Ilveksen näin jo 2-0 johtoon. 13.minuutin kohdalla kapteeni Mira Teittinen löi vielä lisää löylyä rohkealla prässinpurulla ensin omassa päässä jonka perään yhteispeli Manta Räsäsen kanssa vapautti Teittisen läpiajoon. Tarkka viimeistely ohi vieraiden maalivahdin Siiri Liljan ja Ilves johti jo 3-0. Montaakin liigajoukkuetta vastaan tällainen johto olisi hyvinkin ollut jo ehkä ratkaiseva, mutta hallitseva mestarijoukkue on tietysti oma lukunsa ja se heräsi tänään hitaasti. Johtoaseman menetys lähti rakentumaan MuSa:n parantaessa omaa pallollista peliään ja Ilveksen hukatessa oman vahvan tekemisensä ottelun alusta. Erikoistilannepuolustus nousi isoon rooliin vieraiden saadessa niitä lukuisia Ilves-päädyssä. 3-1 kavennusmaali syntyi rajapotkukuviolla jonka ensimmäisen kovan läheltä tulleen laukauksen Ilves-maalivahti Lilli Sandström torjui päällä eteensä. Seurannutta paluupalloa Sandström ei tämän kolhun seurauksensa ollut torjumassa ja Minttu Ylikraka siirsi pallon helposti verkkoihin. Tämän jälkeen Sandström hetkeksi huollettavaksi vaihtopenkille ja uusien sääntöjen mukaisesti pitkän tauon jälkeen kokoonpanoon palannut Heidi Tahvanainen ”kylmänä” maaliinsuulle. Anni-Elina Luotonen laukoi tämän jälkeen kulmasta erinomaisen korkuisen vedon etukulmaan ja vieraat tulivat jo maalin päähän. Nopeat kaksi takaiskua heikensivät selvästi Tamperelaisten itseluottamusta ja myös ottelun aikana tulleet muutamat kolhut sekoittivat ja kavensivat ajoittain peluutusta. Tauon jälkeen peli oli kuitenkin vielä omissa käsissä vaikka pahoja enteitä oli ilmassa etenkin kotijoukkueen pahojen pallonmenetysten vuoksi. Tarpeellinen käänne tapahtumiin näytti tulevan ajassa 26.10, kun Rautio sai pallonriiston jälkeen toimitettua Tiina Pöyrylle avopaikan josta Pöyry rankaisi Porilaisia jo neljännen kerran tänään. Peliä oli kuitenkin vielä liian paljon jäljellä, että MuSafutsal olisi joutunut mitään pakottamaan omassa tekemisessään ja jälleen se tuli takaisin erikoistilannekuviolla. Helpon näköisestä kuviosta vapaaksi jäänyt Ylikraka laittoin pallon alakulmaan. Tämän jälkeen vielä johdossa ollut Ilves ei saanut lisää kierroksia kentälle vaan vieraat hyödynsivät tarjotun tilan ja ajan. Elina Setälä oli ensimmäisenä irtopallossa Ilves-päädyssä ja laukaus kimmokkeen kautta oli lopulta liian vaikea torjuttava Sandströmille. Lopullisesti Ilveksen ote pisteistä lipesi minuutti myöhemmin, kun Setälälle tarjoiltiin helppo paikka syötönkatkoon ja tämä löysi maalin edestä lopulta Helmiina Luoman joka löi lukemiksi jo 4-5. Mahdollisuudet paranivat lopussa vielä vieraiden virhetilin täyttyessä, mutta lopussa oli ratkaisua haettava YV-pelillä. Sen aloittamisessa valitettavasti pallo saatiin heti aloituksesta omaan maaliin vieraiden rohkean prässin onnistuessa paineistuksessa. Enemmän kuin yhden maalin tekemiseen aikaa oli kovin vähän lopussa tämän jälkeen ja loppulukemiksi taululle jäivät 4-6.

Ilveksellä on loppurunkosarjassa jäljellä 7 ottelua jotka pitäisi saada 5:n viikon sisään pelattua. Seuraavan kerran Ilves kotikentällä on mahdollista nähdä paikallisottelussa Ylöjärven Ilvestä vastaan 20.2 sunnuntaina.