Naisten Futsal-Ykkösen sunnuntain ottelussa 30.1. vierasjoukkue PU-62 saapui Kauppi Sports Centeriin. Sarjataulukon kannalta tärkeät kolme pistettä oli otettavissa, mutta toisin kävi ja vieraat pääsivät juhlimaan voittoa keltavihreistä jo toistamiseen tällä kaudella, tällä kertaa numeron 3 – 4 (1-3).

Ottelun alku oli tamperelaisittain karu kun vieraiden Noora Suokas pääsi jo puolen minuutin jälkeen siirtämään hyökkäyspään sivurajan jälkeen tarkalla laukauksellaan vieraat 0-1 johtoasemaan. Ottelun alku jatkui tästä hienoisessa Ilves-komennossa vaikka maalipaikkoja rakentuikin molempiin päätyihin. Reilun 5 minuutin jälkeen Eider Ramos onnistui jälleen sivurajakuvion päätteeksi viemään mustassa vierasasussa pelanneen PU-62:n 0-2 johtoon. Puolitoista minuuttia tästä ja tupsukorvien Sofia Peltola venytti maaliverkkoa tulisella laukauksellaan lähes puolesta kentästä ja kavennusosuma 1-2 taululle. Vajaalla miehistöllä otteluun lähtenyt kotijoukkue otti aikalisän 16. peliminuutilla, mutta välittömästi tämän jälkeen PU siirtyi 1-3 johtoon Petra Ukon osumalla. Vieraiden vahva pivot-peli oli tiedossa ja tämä pystyttiin pelisuunnitelman mukaan melko hyvin kitkemään pois, mutta sivurajoista kotijoukkueen maalille tulleita laukauksia ei pystytty kunnolla peittämään. Tauolle siirryttiin näin 1-3 lukemissa.

Toisen puoliajan alussa läpi ottelun hienoja otteita esittänyt ja ottelun parhaana Ilves-pelaajana palkittu Tiia Ala-Hakuni pääsi maalivahti Fanniina Salosen avauksesta 1v1 haastoon ja siirsi pallon tarkalla vedolla maalin taka-alakulmaan ja tilanteeksi 2-3. Pari minuuttia tästä ja Ramos pääsi kotijoukkueen puolustusvirheestä viemään vieraat 2-4 johtoon. Ottelu oli erittäin siisti ja rikkeitä kirjattiin vain yksi kotijoukkueelle. Ilves otti aikalisän ajassa 32.27 ja lähti kulmapotkutilanteesta hakemaan kavennusta ylivoimalla eli ns. lentävällä maalivahdilla. Ensimmäinen yritys ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta ja kavennusosuma nähtiinkin kotijoukkueen kannalta liian myöhään ajassa 39.53 kun kulmapotkun jälkitilanteesta pidemmän loukkaantumisen jälkeen paluun parketeille tehnyt Jenni Rantonen pääsi viimeistelemään maalin edustalta tilanteeksi 3-4. Näin ottelu päättyi vierasvoittoon ja tamperelaiset keskittyvät kohentelemaan pistepottia sarjataulukossa tulevana lauantaina 5.2. kun Kauppi Sports Centeriin vieraaksi saapuu EBK Espoosta. Ottelu alkaa klo 19.00 ja sitä voi seurata YouTuben Ilves FS tv:n kautta maksutta.

Ilves haastoi vahvasti sarjakärjen kotonaan (Raportti)
Tammikuun liigataival jatkui tappiolla (Raportti)