S30.1.22, Liiga, KaDy – Ilves FS 4-2 (2-0), Jyväskylän Monitoimitalo

KaDy:n maalintekijät: 12′ Malkki, 19′ Vestola, 21′ Terävä V., 39′ Malkki

Ilves FS:n maalintekijät: 25′ Teittinen, 34′ Rautio

Raportti: Talvimyrskyn jo ollessa laantumaan päin lähti Ilves tekemään vierasreissua Jyväskylään sunnuntain ainoaan liigassa pelattavaan otteluun. Tamperelaisilla oli edelleen puutteita rosterissaan Tanja Owensin, Heidi Tahvanaisen ja Manta Räsäsen ollessa sivussa laskematta mukaan pidempään loukkaantumisten vuoksi poissaolevia tai kesken kauden poislähteneitä. Nella Hartikaisen paluu toi lisää jalkoja laitapelaamiseen, mutta lämmittelyjen jälkeen pelistä pois jäänyt pivot-pelaaja Ilona Mikkelä taas vei tärkeän elementin pois hyökkäyspelistä. Ilves lähti näiden poissaolojen johdosta sekä viimeaikaistenkin suoritusten perusteella ”Monnarille” pienenä altavastaajana. Tamperelaiset pyrkivät kuitenkin rakentamaan itselleen hyvät mahdollisuudet pisteisiin erityisesti tarkan puolustuspelin kautta ottamalla samalla KaDy:n vahvuuksia pois. Ottelun ensimmäisellä kympillä tässä onnistuttiin vähintäänkin hyvin, kun kotijoukkue ei paria tiukkaa tilannetta lukuunottamatta uhannut vielä pahasti Lilli Sandströmin vartioimaa Ilves-maalia. Sandström erityisesti loisti alussa huipputorjunnallaan KaDy:n Laura Toivasen yritykseen lähietäisyydeltä. Tamperelaiset olivat tänään myös erittäin hyvin hereillä KaDy:n vaarallisten erikoistilanteiden kanssa joilla Jyväskyläläiset ovat Ilvestä rankaisseet lukuisissa viime kohtaamisissa. Futsalissa löytyy kuitenkin kolmaskin tapa maalintekoon (Järjestelmälliset hyökkäykset, erikoistilanteet) nimittäin vastahyökkäykset ja sellaisesta nähtiin ottelun avausmaali KaDy:n Heidi Malkin korjatessa usean kimmokkeen kautta tulleen pallon itselleen ja viimeistellen varmasti takakulmaan ohi Sandströmin. Toinen osuma puoliajan loppupuolella lähti myös Tamperelaisten pallonmenetyksestä keskialueella. Henni Parkkinen tarjoili vahvassa tehovireessä tällä kaudella olevalle Saana Vestolalle avopaikan ja lukemat olivat harmittavasti jo 2-0 tauolle mentäessä. Puoliajalla Ilvesläiset loivat uskoa vielä nousuun, mutta aivan toisen puoliskon alussa siitä ei vielä saatu merkkejä. Päinvastoin KaDy :n Vilma Terävä pääsi laidalta läpi puolustusvirheen seurauksena. Terävä laukoi paremmalla vasemmalla jalallaan jo kaukaa ja laukaus yllätti muuten hyvän iltapäivän torjuneen Sandströmin. Tämän jälkeen Ilveksellä oli ”vuori” kiivettävänä pisteiden nappaamiseksi, mutta Tamperelaiset näyttivät jatkoa ajatellen tärkeää luonnettaan nousemalla maalin päähän. Ajassa 24.59 kapteeni Mira Teittinen sytytti vihreäpaitaiset röyhkeällä kuljetuksella KaDy:n puolustuksen läpi ja päättämällä sen napakkaan laukaukseen ohi kotijoukkueen maalivahdin Maria Halla-ahon. Tämän jälkeen oli ottelun ote hyvin Ilveksen hallussa ja toinen maali saatiin ajassa 33.15 taululle kulmapotkusta Sanna Raution laukoessa puolustuksesta kimmoneen pallon tarkasti maaliin. Loppukiri ei tällä kertaa saanut pisteisiin vaadittua kolmatta osumaa kotijoukkueen tiivistäessä puolustustaan loppua kohden. Viimeisillä minuuteilla YV-pelillä haettu tasoitusosuma jäi syntymättä. Sen sijaan kotijoukkue onnistui ensimmäisellä yrityksellään omasta päästä Malkin viimeistellessä iltapäivän toisen osumansa.

Kolmen perättäisen tappion myötä on Ilves pudonnut sarjan kärkitaistelusta viidenneksi, mutta on edelleen tukevasti pudostuspelien puolella. Sen paikan vahvistamiseksi tai neljän joukkoon takaisin kiipeämiseksi on seuraavana lauantaina edessä jälleen vieraskentällä tärkeä ottelu RaiFu:n vieraana.

Kevätkierroksen kolmas tappio Ykkösessä (Ilves FS/2 otteluraportti)
Kirvelevä tappio Kaarinasta (Ilves FS/2 otteluraportti)