Ilves FS – Team VanPa, Vantaa, 3-2 (1-0)
Kauppi Sports Center, Tampere

Ilves Maalintekijät: Jokisalo 4′ 22′, Pöyry 24′.
VanPa maalintekijät: Oma maali 35′ Hannuksela (6m) 38′.

Raportti:
Tamperelaiset saivat lauantaina tehdä täydet 40.minuuttia töitä ennakkoluulottoman sarjanousijan kanssa. Tiina Pöyryn upean vasemman jalan 3-0 yläkulmaosuman jälkeen toisen puoliajan 24.minuutilla ottelu näytti ratkenneelta, mutta VanPa nousi onnekkaalla kulmamaalilla ja hieman kevyin perustein vihelletyllä rangaistuspotkulla maalin päähän. Ilves kuitenkin kesti maalivahti Emiilia Syväsen torjunnoilla ja pelaajiston rutiinilla lopussa vastustajan yritykset ja siirtyi voiton ansiosta liigan kärkeen ainoana puhtaan pelin joukkueena.

Otteluun lähteminen oli pitkästä aikaa erilaisempaa kuin yleensä liigassa, koska edellisistä kohtaamisista VanPa:n kanssa oli kulunut vuosia ja joukkueesta ei niin paljoa tiedossa ollut etukäteen. Ennakko-odotukset mitä suunnitelmassa oli osuivat kuitenkin suhteellisen hyvin nappiin. Vantaalaiset tulivat rohkealla puolustustaktiikalla ja kovalla vauhdilla pelaamaan ja se nosti ottelun temmon heti alusta korkealle. Kovassa temmossa huonoiten tuntuivat pysyvän mukana ottelun erotuomarit, jotka missasivat ensin Jonna Kykkäsen loukkaantumisen aiheuttaneen rikkeen VanPa:n maalivahdin toimesta rangaistusalueen sisällä. Kykkänen ei pelannut loppupelissä. Toinen selkeä virhe oli myöhemmin puoliajalla ”näkemättä jäänyt” tilanne jossa vieraiden maalivahti pelasi palloa käsillä alueen ulkopuolella. Välissä Ilves sai ensimmäisen maalinsa kotikentällä 4. minuutin kohdalla Jokisalon pelattua tilanteen loppuun saakka ja viimeisteltyä tyhjiin 1-0. Ensimmäisellä puoliajalla suurin osa tekopaikoista oli Ilveksellä, mutta johtoa ei onnistuttu lisäämään osittain heikkojen ratkaisujen ja myös vastustajan MV:n Maija Huupposen hyvien torjuntojen vuoksi. Puoliajan lopussa oli lähellä tapahtua suoranainen ”ihme” monen liigaottelun tauon jälkeen. Vastustajalla ollessa virheet täynnä Ilves-maalilla vihellettiin virhe vastustajalle, mutta tuomio oli vain epäsuora vapaapotku tällä kertaa, joten pitkä putki ilman 10m vapaapotkua jatkuu edelleen.

Toisen puoliajan alku oli viime viikon GFT-ottelun tapaan yhtä tehokas. 22.minuutilla Jokisalo nosti taisteli Tamperelaiset 2-0 johtoon, ja 24.minuutilla iski Pöyry upealla laukauksella etuyläkulmaan. 3-0 tilanteessa ottelu oli edelleen vauhdikasta, mutta myös avoimempaa kuin ensimmäisellä puoliskolla. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan pystynyt tilanteitaan käyttämään. Ilveksen parhaana palkittu Nina Rantala kävi useampaan otteeseen lähellä, mutta ei saanut maalia merkattua tililleen. Ilves-maalissa hienon ottelun pelannut Emiilia Syvänen esti vastustajaa pitkään avaamasta maalitiliään. Vasta 35.minuutin kohdalla Syvänenkään ei voinut mitään, kun vieraat laukoivat enemmän tai vähemmän yllättäen suoraan kulmasta maalille mistä pallo ohjautui Ilves-pelaajasta omaan maaliin. Otteluun saatiin lopulta dramaattinen loppu, kun tuomarit näkivät Jokisalon rikkovan VanPa-pelaajaa rangaistusalueella virheen arvoisesti ja vieraat onnistuivat Anna-Kaisa Hannukselan toimesta rankkarissaan.(3-2). Lopussa kotijoukkue sai pidettyä jotonsa, vaikka vieraat kävivät lähellä tasoitusta vielä loppusekunneilla.

Ilveksen pelit jatkuvat seuraavaksi 14.10 Su Vaasassa FC Sport J:n vieraana.

Ennakko:
Liigakausi saadaan käyntiin myös kotiotteluiden osalta nyt lauantaina, kun avauspelinsä Espoossa voittanut Ilves saa vieraakseen kelpo avausottelun ACE:a vastaan tappiosta huolimatta pelanneen Team VanPa:n.

Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta on jo useita vuosia aikaa, mutta liigan alkuaikoina on vastakkain oltu useampia kertoja. Ilveksen pelatessa viimeisimmät vuodet Suomen huipulla on VanPa ollut hakemassa alemmissa sarjoissa ”vauhtia toimintaansa”. Nyt joukkue on siis palannut liigaan ja mielenkiinnolla odotetaan mitä on muuttunut tässä välissä. ”Fyysisestä” pelaamisesta tunnettu joukkue on varmasti myös saanut noukittua lisää Futsal-taitoa matkan varrelta mukaansa. Joukkueen parhaana pistenaisena ensimmäinen pelin jälkeen on Petra Suutarinen 2+0.

Ilveksellä tehopisteitä avauksen jälkeen on eniten Matilda Herrasella 0+3 ja Jonna Kykkäsellä/Pinja Peuramäellä 2+0.
Muutamien loukkaantumisten ym. vuoksi kokoonpano ei näillä näkymin ole aivan täynnä, mutta tuttuun tapaan iskukykyinen joukkue pitäisi kentälle löytyä.

Tervetuloa seuraamaan kauden avausottelua Kauppi Sports Centeriin!

Liput 5€/3€, Ilves-juniorit seuran varusteissa 0€. Kausikortit myynnissä hintaan 30€! (Sis. 9 kotiottelua ja oikeuttavat alennukseen mahdollisista pudotuspelien kotiotteluista.)