Aiemmin kesän loppupuolella sopimuksen Ilveksen kanssa kaudesta allekirjoittanut Tiina Pöyry lähtee hakemaan jatkoa uransa parhaalle kaudelleen. Viime kaudella 17-18 Pöyry teki parhaat tehopisteensä liigassa (12+8). Hänet äänestettiin oman joukkueen pelaajien sisäisessä äänestyksessä kauden toiseksi parhaaksi pelaajaksi. Maajoukkueen karsintavuonna hän myös lunasti paikkansa kaikkiin ottelutapahtumiin ja onnistui jatkokarsinnoissa ainoana tekemään maalin Portugalin verkkoon. Pöyryn erikoisuus on myös se, että hän on ehkä ainoana liigapelaajana pelannut hyvällä menestyksellä kaikkia Futsaliin kuuluvia pelipaikkoja. (Maalivahtia lentävänä)

Pari kysymystä Tiinalle…

1. Olet pelannut Futsalia yhtenä harvoista nykypelaajista pelkästään Ilveksessä. Miten aikanaan päädyit lajin pariin ja kuinka erilaista peliä nykyään pelataan ”alkuun” verrattuna?

”Itse asiassa olen pelannut futsalia muussakin seurassa! Pienenä tyttönä pelasin jalkapalloa LAUTP:ssa ja ainakin muutamana talvena pelasimme myös ”salifutista”. Muutama vuosi sitten kohtasimme Ilves FS naisten kanssa kyseisen seuran Cupissa. Taisimme voittaa…🙂 Nykyiseen joukkueeseeni päädyin myös jalkapallon kautta. Naisten futsal on muuttunut huimasti alkuajoista ja paljon vielä aivan lähivuosinakin. Peli on mm. taktisempaa, nopeatempoisempaa ja varmasti myös yleisölle viihdyttävämpää.”

2. Useamman kauden ajan jo olet ollut ehdoton runkopelaaja Ilveksessä. Miten itse näet roolisi joukkueessa ja mitkä asiat mahdollistavat korkean suoritustason ottelusta toiseen?

”Ehkä mulla iän ja pelivuosien perusteella voi olla jonkinlainen kokeneen pelaajan status. Yritän kuitenkin pysyä nuorekkaana ja oppia vielä uutta! Pyrin myös tällä kaudella ennen kaikkea kannustamaan meidän nuorimpia pelaajia 🙂 pelillisesti roolini on ehkä muihin laitapelaajiin nähden vähän puolustavampi. Suoritustaso nyt on vaihtelevaa mutta varmasti kokemus ja tiivis harjoittelu ovat eduksi.”

Päävalmentaja Jaakko Laitisen kommentit:
Pöyry on mielestäni erinomainen esimerkki siitä mitä pitkäjänteinen työ ja satojen tuntien käytetty aika Futsalin parissa voi tuottaa. Eikä pelkästään kentällä tekemisen osalta vaan myös pelin ajatteleminen kentän ulkopuolella esimerkiksi muiden otteluita ja videoita omista otteista katsomalla. Hän on ehkä enemmän ollut tunnettu ”puolustavana” pelaajana ja siksi ei ole noussut niin isoihin otsikoihin aiemmin. Monta vuotta häntä valmentaneena on tullut nähtyä se erinomainen ”Futsal-tekeminen” tehopisteiden takana joka on ratkaisevaa. Viime kauden mennessä tehopisteidenkin puolesta erinomaisesti, niin hyvät otteet kesällä maajoukkueessa eivät tulleet itselle eivätkä varmaan muillekaan lajia paljon seuraaville yllätyksenä. Toivon että hän on valmis pelaamaan vielä useita kausia, koska uskon että hänestä on paljon iloa Ilvekselle ja miksei koko Suomi-Futsalille.

Kolme pistettä yhdellä maalilla
Ilves kesti sarjanousijan loppukirin