FC Sport j – Ilves FS, 0-1 (0-1)
Vaasa Kauppaoppilaitos

Ilves nappasi jälleen vierasvoiton Vaasasta ja otti sen niukimmalla mahdollisella tavalla. Emilia Jokisalon maali 1.puoliajan loppupuolella oli harvinaisesti ainoa täysosuma yleensä yhdellä sarjan ”maalirikkaimista” kentistä. Ilveksen maalissa Emiilia Syvänen jatkoi erinomaisia otteitaan ja torjui nollapelin.

Ensimmäinen puoliaika täyttyi tänään tilastomerkinnöistä, mutta maalien sijaan taululle lisättiin kovaan tahtiin rikkeitä. Tuomarit ottivat tiukan linjan heti kättelyssä ja vihelsivät pois ottelun ensimmäisellä vitosella Sportin neljä selvää rikettä. Tämän jälkeen Tamperelaiset puolestaan täyttivät hetkessä virhesaldonsa pelattuaan hieman yli useammankin tilanteen. Ottelun ollessa melkoista päästä päähän rymistelyä, niin tämä tiukka linja molemmille selkeästi rauhoitti ottelua. Tamperelaisilla oli avauspuolikkaan parhaat paikat, mutta tänään Sport-maalille palannut Karoliina Muurimäki oli Syväsen tapaan hyvässä iskussa. Huippupaikat Ilves sai pelitilanteiden lisäksi 10m vapaapotkuista joita kertyi tänään kaksi kappaletta! Samalla katkesi lähes kahden vuoden mittainen putki ilman 10m vapaapotkua liigassa. (Viim. 7.1.17 vs Sport) Näistä erikoistilanteista Emilia Jokisalo ja Jenni Häkli eivät tällä kertaa osuneet. 17.minuutin kohdalla Jokisalo kuitenkin onnistui paluupallosta löytämään reiän Sport-puolustuksesta ja Ilves 1-0 johtoon. Puoliajan lopussa välteltiin rikkeitä ja pallonmenetyksiä ja taktisesti jälleen hyvin pelanneet keltapaidat selvisivätkin koppiin ilman takaiskuja.

Toisella puoliajalla sama vauhti pelissä jatkui. Molemmilta nähtiin selkeää Pivot-peliä ja kovaa prässiä. Ilves sai paremmalla laadulla palloja ylös, mutta ei pystynyt hyödyntämään paikkojaan. Laitojen kautta päästiin useammankin kerran kokeilemaan, mutta laukaukset olivat heikkoja tai menivät ohi ja Sport-maalissa Muurimäki hoiti myös hyvällä prosentilla kohti tulleet yritykset pois. Viimeisellä kympillä myös kotijoukkue sai huippupaikkoja, mutta tänään molemmilla joukkueilla viimeistely ei vain toiminut. Sportin lopun ylivoimapelin Ilves kesti helposti ja otti näin niukimman mahdollisen voiton. Tamperelaiset saavat nyt tauon ja pelaavat seuraavan kerran 25.10 torstaina kotona KaDy:a vastaan.

Otteluennakko:

Liigan kolmas ottelukierros päätetään sunnuntaina Vaasassa, kun Ilves Fs matkustaa viime kauden pronssijoukkueen FC Sportin vieraaksi. Ottelu pelataan tuttuun tapaan Kauppaoppilaitoksen salissa joka on sarjan pienin, ja vaikuttaa myös Ilveksen pelaamiseen. Haastavasta kentästä huolimatta Tamperelaiset ovat viimeisinä vuosina hakeneet pisteet Vaasasta, mutta eivät kertaakaan ole niitä helpolla saaneet. Tälläkin kertaa varmasti haastetta riittää. Kotijoukkue on aloittanut kautensa kahdella tappiolla ja haluaa varmasti välttää aloittamasta kauttaan kolmella.

Sportilla on oletettavasti jo ainakin melkein paras kokoonpano futiskauden päättyessä. Ilveksellä taas on useitakin loukkaantuneita pelaajia tämän hetken tilanteen mukaan. Varmasti poissa on Jonna Kykkänen, jolle ei millään riittänyt viikko toipumiseen VanPa-ottelun kovasta tällistä. Tilanteen rikkeeksi viheltämättä jättäminen oli tähän mennessä yksi vuoden hämmentävimpiä hetkiä. Avausottelussa loistanut liigatulokas Pinja Peuramäki tuo tärkeän lisän otteluun oltuaan yhden viikon matkan vuoksi sivussa. Muuten Tamperelaiset lähtevät hakemaan jälleen ehjää ja taktisesti hyvää koko joukkueen suoritusta.

Elina Korsumäki tyytyväinen joukkueen alkukauteen.