Liigakauden alla Ilveksen kanssa viimeisimpänä pelaajasopimuksen kirjoittanut Elina Korsumäki on Tiina Pöyryn ja Päävalmentaja Jaakko Laitisen ohella yksi pisimpään Ilves-paidassa Futsalissa mukana olleita pelaajia. Korsumäellä on takana hatunnoston arvoinen määrä otteluita ja hän on ollut mukana voittamassa kaikki Ilveksen neljä Suomen mestaruutta sekä Cup-palkinnot. Häneltä on jäänyt vuosien varrella väliin hyvin vähän otteluita loukkantumisten tai muiden syiden takia ja hän onkin ollut suuressa roolissa varsinkin monena keväänä, kun Ilveksen joukkue on pienentynyt loukkaantumisten tai muiden syiden vuoksi.

Pari kysymystä Elinalle…

1. Mitkä ovat fiilikset alkukauden otteluiden jälkeen ja millä odotuksilla KaDy:a vastaan?

”Hyvä fiilis. Kolme peliä ja kolme voittoa. Paremmin ei olisi tuloksellisesti voinut mennä. KaDy:lla on alla tappio ja haluaisivat varmasti lähteä kotimatkalle kolmeen pisteen kera. Jos me jatkamme samaa vahvaa puolustuspeliämme ja terävöidytään vielä maalinteossa, niin eiköhän ne pisteet sillä Tampereelle jää.”

2. Olet pelannut kaikki Ilveksen kaudet naisten Futsal-Liigassa. Mitkä asiat ovat kehittyneet eniten sarjassa tänä aikana ja mitä voitaisiin tehdä paremmin, jotta lajin suosio tästä kasvaisi?

”Tänä päivänä Futsal-Liigassa on useampi kilpailukykyinen joukkue. Ei ole itsestään selvää mitkä joukkueet playoff-pelejä keväällä pelaavat. Futsal ei ole enää pelkkä jalkapallonpelaajien talviharrastus, vaan yhä useampi keskittyy futsaliin
ykköslajinaan. Myös lajiin perehtyneitä valmentajia on saatu monen joukkueen toimintaan mukaan.
Koska taso on koko ajan noussut ja pleijareihin on tyrkyllä monta hyvää joukkuetta, voisi lajin suosiota ajatellen pleijarijoukkueiden määrää lisätä neljästä kuuteen. Näin voitaisiin saada joukkueet satsaamaan vielä enemmän toimintaansa ja jännät pleijaripelit houkuttelisivat varmasti väkeä katsomoihin useammalla paikkakunnalla.
Katsojia ja harrastajia ajatellen hyvä houkutin lajin pariin olisi tietysti myös jos naisten ja miesten maaotteluita saataisiin järjestettyä enemmän täällä Suomessa.”

Päävalmentaja Jaakko Laitisen kommentit:

Meillä on luonnollisesti pitkä historian Elinan kanssa aivan Ilves naisten alkuajoista asti. Arvostan erittäin paljon hänen asennettaan kentällä ja olen itse kehittynyt myös valmentajan tehdessäni hänen kanssaan yhteistyötä. Elinan rooli tällä kaudella riippuu oman tekemisen lisäksi myös muista pelaajista ja siitä mitä joukkue missäkin kohtaa tarvitsee, koska häneltä onnistuu pohjalla sekä laidalla pelaaminen. Näen hänet tällä kaudella kokeneena roolipelaajana. Sellaisena joita tarvitaan varsinkin joukkueissa jolla on tavoitteena edetä pitkälle keväällä.

Ilves löysi tehoja toisella puoliajalla. KaDy kumoon lukemin 6-0.
Kolme pistettä yhdellä maalilla