7.3.20, FC OPA, Oulu – Ilves FS, 5-6 ja. 4-4 (2-4) Oulun Urheilutalo.

Ilveksen maalintekijät: Juntikka 1, Juntikka 9’, Juntikka 11’, Huhtaniska 14’, Juntikka 43’, Herranen 43’

FC OPA:n maalintekijät: Jokela 3’, Hilli 4’, Hilli 27’, Tikkanen 38’, Sarjosalo 44’

Raportti: (lyhyesti ja pääpiirteittäin koska videota ei saatavilla)

Ilveksen aikaisin Tampereelta alkanut pelipäivä jatkui erinomaisesti itse kentän puolella, kun jo ajassa 1.58 Tiia Juntikka osui Tiina Pöyryn tarjoilusta. Sarjapaikastaan taisteleva OPA jatkoi kuitenkin viime aikojen hyviä otteitaan ja nousi nopeasti 2-1 johtoon Terhi Jokelan ja Roosalotta Hillin maaleilla joissa Ilves-puolustus ei ollut tehtäviensä tasalla. OPA:n johtoasema kesti n.5 minuuttia kunnes Juntikka osui taas Pöyryn syötöstä ja 11.34 ajassa kasassa oli jo hattutemppu ja lukemat 2-3 taululla. Muutama minuutti myöhemmin Juntikka löysi Heta Huhtaniskan joka siirsi maalin edustalta Ilveksen jo 2-4 johtoon. Näillä lukemilla mentiin tauolle ja Ilveksellä oli sillä hetkellä tilanne hyvin hallussa. Toisella puoliajalla Tamperelaiset olivat jopa parempia kuin ensimmäisellä. Hyviä maalipaikkoja luotiin valtava määrä. Kotijoukkue vastasi myös pelin vaatimukseen ja loi erityisesti erikoistilanteiden kautta ja maalivahtia mukaan nostaen Ilves-maalille hässäkkää. Ajassa 27.28 Hilli toi kotijoukkueen maalin päähän. Sen jälkeen Tamperelaisilla oli lukuisia paikkoja joista monista laukaus ohi tai päin Oululaisten maalivahtia Anna-Liisa Honkimaata. Matilda Herranen kolisutteli myös tolppia kahteen kertaan. Kun Ilves ei päässyt kahden maalin ”turvalliseen” johtoon, niin OPA kaivoi tasoituksen vapaapotkutilanteen kautta ajassa 38.39. Oululaisille piste oli jo iso asia putoamiskamppailussa ja Ilves löysi paremman vauhdin jatkoajalle joka oli kotijoukkueen liigahistorian ensimmäinen. Ajassa 43.05 Juntikka osui jälleen Pöyryn tarjoilusta ja 43.58 Herranen sai viimein oman palkintonsa iskemällä voittomaalin. 8 sekuntia ennen loppua kotijoukkue kavensi vielä 5-6:een mutta se jäi loppulukemiksi.

Tappio tiesi Ilvekselle käytännössä varmasti sitä, että se aloittaa pudotuspelit puolivälieristä kahden viikon päästä. Viimeisellä kierroksella sen ainoa panos on runkosarjan sijoitus 3 tai 4. Viimeisen ottelun vierailijalla YIlveksellä on ote pudotuspelipaikasta, mutta se tarvitsee mahdollisesti pisteitä 0-3 kappaletta riippuen muiden tuloksista. Jännitettävää riittää runkosarjassa ja Ilvesten välinen kohtaaminen pelataan 14.3 lauantaina klo 13.00 Kauppi Sports Centerissä. Pudotuspelien aikatauluista tiedotetaan tämän jälkeen kun sijoitukset ja otteluparit ovat selvillä.

Ennakko:

Maajoukkueleirin värittämä viikko keskellä playoff-kamppailua saa huipennuksensa, kun lauantaina pelata liigassa täysi kierros. Tamperelaiset lähtevät kauden toiseksi pisimmälle matkalleen Ouluun jossa vastaan asettuu sarjapaikastaan taisteleva FC OPA. Ottelu on seurojen ensimmäinen kohtaaminen Oulussa. Miesten puolelta Ilveksellä on paljon mukavia muistoja Urheilutalolta mm. loppuotteluista, ja päävalmentaja Jaakko Laitinen niissä mukana olleena pyrkii luonnollisesti uusimaan niitä nyt naisten joukkueen kanssa. Syyskierroksella Kaupissa Ilves oli parempi lukemin 4-0, mutta OPA:lla oli silloin paikkansa tulla peliin mukaan. Viikko sitten joukkue kaatoi pudotuspelipaikastaan kiinni olevan Ylöjärven Ilveksen 7-3 ja nousi sem voiton ansiosta pois suoran putoajan paikalta. Tamperelaiset lähtevät otteluun muutamista poissaoloista huolimatta laadukkaalla joukkueella joka MJ-leiristä huolimatta harjoitteli tällä viikolla normaaliin tapaan. Ilveksellä on voitolla mahdollisuus varmistaa kotietu puolivälieriiin ja sen lisäksi pysyä mukana kamppailussa suorasta välieräpaikasta viimeiseen kierrokseen asti.

Sarjan päätöskierrosta ei pelata tänä lauantaina.
Pudotuspelipaikka varmistui neljän maalin kotivoitolla Sportista.