29.2.20, Ilves FS – FC Sport j, Vaasa, 5-1 (0-0) Kauppi Sports Center, Tampere

Ilveksen maalintekijät: Huhtaniska 21′, Ryhänen 32′, Juntikka 33′, Teittinen 37′, Juntikka 38′

FC Sport j:n maalintekijä: Rosenström 35′

Ottelukuvat: Jani Virolainen Facebook.com/futsalkuvaajani

Ottelutallenne: Futsal-Liiga.tv:llä

Raportti:

Kamppailun tärkeys näkyi heti alussa intensiivisenä pelinä. Molemmat pyrkivät nopeisiin hyökkäyksiin ja sitä kautta maalintekoon. Sportin aloituskentälliseen kesken kauden pivotiksi siirtynyt Sandra Lind oli ensimmäisenä hyvässä paikassa, mutta Emiilia Syvänen Ilves-maalilla torjui heti mallikkaasti. Hetki myöhemmin Ilveksen Mira Teittinen oli lähellä jatkaa päällä Syväsen pitkän avauksen maaliin yli Sport-vahti Karoliina Muurimäen. Pitkiä avauksia nähtiin tämän jälkeen paljon lisää molempien joukkueiden pyrkiessä sillä ohittamaan toistensa korkean prässin. 6.20 ajassa Heta Huhtaniska oli senttien päässä maalista takatolpalla, kun Tiina Pöyryn loistavaan syöttöön Huhtaniska ei aivan saanut jalkaansa väliin. Minuutti myöhemmin Pöyry pääsi läpiajoon, mutta Muurimäki oli erittäin hyvin hereillä ja lähti rohkeasti vastaan katkaisemaan tilannetta siinä onnistuen. Tiia Juntikka Ilveksestä oli tuttuun tapaan myös paikoilla ja 11.minuutin kohdalla ärhäkkä vasemman jalan veto viuhui vain hieman ohi Sport-maalin. 15:ta minuutilla Ilveksen Matilda Herranen väläytteli kovaa laukaustaan kahteenkin otteeseen, mutta Muurimäki kesti. 16.minuutin kohdalla Tamperelaisten Sanni Ryhänen sai ensimmäisen tilaisuutensa kentällä ja osoitti heti vaarallisuutensa hyökkäyspäässä. Ryhänen pyrki hakemaan jatkoa viime viikonlopun 2. joukkueen pelissä iskemälleen kahdelle maalille. Vain hetki perään oli Sport-maalilla melkonen mylly jossa Vaasalaisten kenttäpelaajat pelastivat kaksi kertaa varman maalin. Puoliajan lopussa kentälle ”vapautettu” Jonna Uusipaasto teki komean juoksun pallottomana laitaa pitkin. Juntikka tarjoili pallon juoksuun mukaan ja Sport-pelaaja oli pakoitettu kortin arvoiseen rikkeeseen. Tauolle mentiin tilanteisiin nähden yllättävästi 0-0 lukemissa.

Toinen puoliaika käynnistyi edelleen molempien kovalla yrityksellä. Ilves kuitenkin onnistui tärkeässä avausmaalissa. Pitkään keskellä sarjakautta sivussa ollut laitapelaaja Heta Huhtaniska pelasi yhteen aiemmilta kausilta tutun pelikaverinsa Juntikan kanssa. Syöttö Juntikalta vapautti Huhtaniskan läpi keskeltä ja pallo suureksi iloksi tolpan kautta viivan yli.(1-0) Avausmaali toi valtavasti energiaa kotijoukkueelle, mutta vieraat pysyivät edelleen vaarallisina varsinkin kovien kaukolaukojiensa ansiosta. Syvänen oli näissä kuitenkin tänään itse varmuus. 25.minuutin kohdalla ottelu olisi voinut saada käänteen Vaasalaisten suuntaan, kun vuosia pisteitä liigassa takonut Tiialeena Hakala pääsi läpiajoon. Ilveksen onneksi laukaus kuitenkin hiukan ohi maalista. Sportin hyvän jakson jälkeen Ilves selvittyään ilman takaiskuja pääsi taas ottelun ”päälle”. 29.minuutin kohdalla Herranen oli enemmän kuin lähellä iskeä 2-0 Pöyryn hienosta tarjoilusta. Pallo Muurimäen torjunnasta vain kulmaksi. Hetken kuluttua Herranen pääsi viimein tehopisteille pelin aaltoillessa päästä päähän ”Matsku” pääsi haastamaan 1 vs 1 hyvästä paikasta. Ryhänen reagoi tilanteeseen hienosti ja liikkui juuri oikeaan paikkaan ohjaamaan Herrasen vedon varmasti tolppien väliin.(2-0) Toisen maalin jälkeen Sportilla oli vielä 8.minuuttia aikaa nousuun. Siitä huolimatta mustapaitaiset Vaasalaiset lähtivät hakemaan kavennusta aikaisin lentävällä maalivahdilla. YV-peli ”kostautui” kuitenkin nopeasti, kun Syvänen pallon saatuaan avasi nopeasti Juntikalle joka väisti yhden taklauksen ja laukoi kovalla kärkkärillä pallon harvemmin torjuntatöissä olevan Maarit Vitikan kautta sisään.  Vieraat tulivat vielä kahden maalin päähän, kun ”AINA” Ilvestä vastaan maalinteossa onnistuva Vilma Rosenström iski takatolpalta 3-1 kavennuksen. Tänään hieman epäonnekas Lind oli tuoda vieraat maalin päähän, mutta sen sijaan Syväsen torjunnasta pallon saanut Teittinen laukoi kotijoukkueelle ratkaisevan oloisen 4-1 osuman. Minuutti ennen loppua Ilveksen pistekärki Juntikka kaunisteli vielä lukemia kaukolaukauksella tyhjään Sport-maaliin. 5-1 kirjattiin myös ottelun loppulukemiksi ja Tamperelaiset varmistivat hyvissä ajoin  paikkansa liigan pudotuspeleissä.

Kaksi kierrosta kun on liigan runkosarjaa vielä pelaamatta, niin Ilveksellä on omissa käsissä sarjan kolmas sija. Suoraan välieräpaikkaan eli kahden joukkoon kipuaminen vaatisi kahden oman ottelun (@OPA, VsYIlves) voiton lisäksi ACE:n (Vs TeamVanPa,@MuSa) pistemenetyksiä tai MuSa:n jäämistä kokonaan ilman pisteitä kahdella viimeisellä kierroksella. (@KaDy, Vs ACE)

Maaliskuun ensimmäisellä kokonaisella viikolla ohjelmassa on maajoukkueleiri jossa pelaajina mukana ovat Juntikka, Pöyry, Herranen, Syvänen sekä kapteeni Lilli Sandström. Leiristä huolimatta liiga jatkuu jo ensi lauantaina 7.3.

Ennakko:

Runkosarjan kolmanneksi viimeisellä kierroksella Ilves saa vieraita Vaasasta. Edellisen kerran kun joukkueet kohtasivat Kauppi Sports Centerissä melkein vuosi sitten oli panoksena pronssimitalit jotka lopulta menivät Tamperelaisille. Nyt peli on yhtälailla tärkeä, kun molemmat kaipaavat vielä lisäpisteitä pudotuspelipaikan varmistamiseen. Ilveksellä on vielä teoriassa mahdollisuus jopa suoraan välieräpaikkaan, mutta se vaatii ehdottomasti voittoa tästä kamppailusta. Syksyn kamppailu Vaasassa oli todellinen jännitysnäytelmä, kun Tamperelaiset tasoittivat ottelun Matilda Herrasen maalilla viimeisellä sekunnilla. Lopulta kotijoukkue Sport vei ottelusta 2 pistettä 10 metrin voittomaalikilpailun jälkeen. Herranen on uskomattomasti tehnyt tällä kaudella jo kaksi kertaa maalin summerin soidessa.

Tervetuloa todistamaan Kauppi Sports Centeriin naisten huippukamppailua! Liput otteluun paikan päältä 6€/4€ ja Ilves-juniorit seuravarusteissa ilmaiseksi.

Ilves osui kuudesti Oulussa Juntikan johdolla, yksi piste jäi OPA:lle.