22.2.20. ACE, Tampere – Ilves FS, 5-1 (4-1), Tamppi Areena, Hervanta/Tampere

Ilveksen maalintekijä: Teittinen 13’

ACE:n maalintekijät: Lauermaa 3’, Kykkänen 5’, Kivelä 6’, Kivelä 15’, Oma Maali 27’

Kuvat: Jani Virolainen / FB ”futsalkuvaajani”

Kooste, ACE futsal / YouTube:

Raportti:

Molemmilla joukkueilla oli vaihtunut maalivahdit viime viikonlopun Final Fourin peleistä. Ilveksen maaliin palasi usean viikon tauon jälkeen Lilli Sandström. ACE-maalilla vastuuta tässä ottelussa kantoi Heini Lehtipuu. Ottelu alkoi tuttuun tapaan näiden kahden kohdatessa molempien korkealla prässillä. Kolmen minuutin pelin jälkeen ACE:n kapteeni Sini Lauermaa pelasi tilanteen vahvasti Ilves-alueella päästen läpi kahdesta Ilves-pelaajasta pallon kera. Tämän jälkeen siirto lempijalalle eli vasurille ja laukaus juuri sopivasti Sandströmin jalan yli maaliin. Kaksi minuuttia myöhemmin Ilveksen yksi ensimmäisen puoliajan lukuisista pallonmenetyksistä kostautui pahemman kerran, kun ACE pääsi 3 vs 2 tilanteeseen vasemmalta laidalta. Anne Riekki pelasi pallon ex-Ilves Jonna Kykkäselle joka harhautti Ilves-puolustajan ja laukoi tyylikkäästi maalin kattoon lukemat 2-0. Minuuttia myöhemmin viiden pelaajan maskissa ollut Sandström ei nähnyt Minna Kivelän laukausta joka oli tarkkuudessaan moitteeton. Ensimmäisen 7.minuutin jälkeen oltiin siis jo 3-0 tilanteessa. Lisää oli lähellä tulla heti perään, kun Lauermaa juoksi 30 metriä pallon kanssa kenenkään estämättä aina Ilveksen kutoselle asti. Vain Sandströmin oikea-aikainen vastaantulo kykeni enää tilanteen pelastamaan. Hieman paremmalla tuurilla ja taidolla maalinteossa olisi Ilves tänään ollut kovempi haastaja. Tiia Juntikan napakka laukaus oli kuvaava ettei tänään ollut ”Ilveksen päivä”. Napakka kärkkärilaukaus kimposi ACE:n puolustajan kautta kohti Lehtipuuta joka kuin ihmeen kautta sai ohjattua pallon liikeradan poikittain ja maali jäi syntymättä. Viimein Ilves sai kuitenkin kirin käyntiin, kun hyvän painostuksen päätteeksi Matilda Herranen haastoi oikealta laidalta ja toimitti pallon juuri oikeaan paikkaan takatolpalle jonne Mira Teittinen oli itsensä asemoinut. Teittisen 3-1 kavennus ajassa 13.08 nosti Ilves-leirin tunnelmia. Pian sen perään aina yritteliäs Juntikka kolautti tolppaan. Ajassa 15.52 kuitenkin  iltapäivä kääntyi taas huonompaan suuntaan, kun Ilves-maalivahti Sandström arvioi kutosen viivan väärin ottaessaan pallon käsiinsä alueen ulkopuolella. Seuranneesta suorasta vapaapotkusta Kivelä laukoi tarkasti maalin kattoon. ACE oli tämän jälkeen lähellä lisämaaleja puoliajan lopussa, mutta Sandström pystyi pitämään itsensä ja vihreäpaidat vielä pelissä mukana torjunnoillaan. Puoliajalle mentiin lukemissa 4-1.

Toiselle puoliajalle olisi kaivattu hyvää aloitusta viime viikonlopun otteluiden tapaan, mutta tärkeää kavennusta ei nopeasti tullut. Sen sijaan kotijoukkue oli todella nopealla päällä tänään vastahyökkäyksien kanssa ja/tai Ilves hyvin hitaalla jalalla kotiinpäin. Ajassa 27.07 Ilveksen huono keskittyminen näkyi kirkkaasti, kun ACE:n Lauermaa lähti rajapotkusta laukomaan maalille. Kyseinen pallo Ilveksen omasta pelaajasta maaliin ja sitä myöten oltiin jo 4 maalia tappiolla vieraskentällä sarjassa tänä vuonna vähiten maaleja päästänyttä joukkuetta vastaan. ACE oli myös saanut viime lauantaina kovan muistutuksen GFT:ltä ettei kolmen maalin johto ole paljoa tässä lajissa ja tekemisestä näkyi se, että nyt ei samaa virhettä oltu tekemässä. Kun ensimmäistäkään kavennusmaalia ei saatu 5 vs 5 pelaamisella aikaan oli luonnollisesti otettava ”lentävää maalivahtia” käyttöön. Useita puolittaisia tilanteita saatiin kotijoukkueen maalille viimeisellä kympillä, mutta tiiviisti puolustanut ACE pelasi järkevästi ja ilman riskejä. Virhetilin täyttyessä Lauermaa pääsi kokeilemaan 10m vapaapotkua, mutta Sandström selvitti laukauksen. Ilves jäi pitkällä ylivoimapelijaksolla tulokseen +-0. Ottelu päättyi näin ollen lukemiin 5-1 ja ACE kuittasi näin syksyllä Kauppi Sports Centerissä kärsimänsä jatkoaikatappion.

Häviön myötä Ilveksen asema heikentyi suoraa välieräpaikkaa ajatellen, (2 parasta) mutta kolme pelaamatonta ottelua voivat vielä nostaa keltavihreät teoriassa minne vaan. Pudotuspelipaikan varmistamiseen on jo vähintään mahdollisuus ensi lauantaina 29.2 klo 13.00 Kaupissa, kun vieraaksi saapuu FC Sport j.

Ennakko:
Kauden toinen paikallisottelu osuu keskelle kiivainta pudotuspelikamppailua. Kotijoukkue ACE on sarjassa tällä hetkellä Ilvestä kaksi pistettä perässä, mutta pelin vähemmän pelanneena. Molemmat joukkueet voittaessaan käytännössä valmistaisivat jo paikkansa pudotuspeleissä. Kumpikin joukkue nähtiin edellisenä viikonloppuna pelatussa Final Four turnauksessa. Siellä kummankin ”pokaalitoiveet” kaatuivat GFT:n vahvaan kiriin ja Maiju Hirvoseen. ACE:a vastaan välierässä Hirvonen iski pitkän 10m:n voittomaalikilpailun ratkaisumaalin ja Ilvestä vastaan finaalissa Hirvonen teki tärkeän ensimmäisen osuman sekä viimeisen sekunnin voittomaalin. Nyt molemmilla joukkueilla lähtee käyntiin runkosarjan loppusuora ja lauantaina nähdään kumpi saa siihen paremman lähdön.

ottelusta todennäköisesti suora lähetys Futsal-liiga.tv

Pudotuspelipaikka varmistui neljän maalin kotivoitolla Sportista.
Ilves jäi hopealle Final Fourissa, GFT kiri tasoihin ja voittoon viimeisellä sekunnilla.