16.2.20, Final Four Loppuottelu, GFT-Ilves FS, 4-3 (1-2), Opinmäen koulu, Espoo.

GFT:n maalintekijät: Hirvonen 19′, Talvela 34′, Perälä 38′, Hirvonen 39.59.

Ilveksen maalintekijät: Peuramäki 1′, Pöyry 11′, Juntikka 21′.

Kuvia ottelusta mahdollista käydä katsomassa FSC median sivustolla.

Raportti:

Tähänkin otteluun Ilves sai unelma-alun, kun vain 21 sekuntin pelin jälkeen Ilves pelasi upean rajapotkukuvion jossa pallo pelattiin lopulta maalin edustalle Peuramäelle joka ohjasi lukemat 0-1.:een. Loppuottelussa kotiasullaan keltaisella paidalla pelanneiden Tamperelaisten hyvä vire ottelussa jatkui tämänkin jälkeen. Ajassa 10.52 johto tuplaantui, kun pallo saatiin pelattua maalin kulmalle Mira Teittiselle. Teittinen ei vielä saanut kuulaa viivan yli, mutta hässäkkään rynnännyt Tiina Pöyry onnistui. GFT kuitenkin pysyi pelissä mukana ja tuli maalin päähän ennen taukoa. Kun peliä oli pelattu 18.27 pelasi Tuula Siren pallon Maiju Hirvoselle erikoistilanteen jälkeen ja Hirvonen yllätti laukauksellaan Ilves-Vahti Emiilia Syväsen joka tähän asti oli onnistunut hyvin hoitamaan GFT useita pahoja tilanteita. Heti perään laukoi Pöyry hyvin kohti takakulmaa, mutta GFT-maalin viime viikoilla palannut Heidi Tahvanainen esti kolmannen maaliin torjunnallaan. Tauolle mentiin Ilveksen 2-1 johdossa.

Toinen puoliaika sai ensimmäisen kaltaisen täydellisen alun, kun Pöyry pääsi Juntikan kanssa 2 vs 1 hyökkäykseen. Pöyryn loistavasta tarjoilusta ei Juntikka erehtynyt. Aikaa maaliin ehti kulua vain 12 sekuntia. Ilveksen erinomaista viikonloppua kesti kuitenkin vain 70.minuuttia. Perinteisesti kovan kirivaihteen omaava GFT tuli maalin päähän ajassa 33.32, kun Jenni Talvela laukoi pallon tarkasti alakulmaan Ilveksen menetyksen jälkeen. Tämän jälkeen GFT oli kuitenkin vielä tappiolla ja se lähti hakemaan hyvissä ajoin tasoitusta lentävää maalivahtia apuna käyttäen. Tasoitusmaalissa Tamperelaisten prässi ylhäältä ei onnistunut vaan pallo saatiin GFT:n toimesta ylös hetkelliseksi 3 vs 2 tilanteeksi. Keskelle Siiri Perälälle pelattuun pallon iski jopa kaksi Ilves-pelaajaa yhden peittäessä vetoa, mutta silti Perälä onnistui toimittamaan pallon oikeaan alakulmaan ja tilanne oli 3-3. Tasoituksen jälkeen Ilves käytti aikalisänsä ja lähti hakemaan vielä voitto-osumaa varsinaisella peliajalla. Juntikka kävi harmittavan lähellä johtomaalia harhauttaessaan Perälän. Yksin maalivahtia vastaan tilanteessa laukaus kolahti maalin oikeaan tolppaan. Ottelu näytti menevän jo jatkoajalle, kun aivan viime hetken rajapotkusta blokatusta vedosta seuranneeseen paluupalloon iski erinomaisen vedon omaava Hirvonen. Tämän laukaus suuntautui sellaisella voimalla Ilves-maalin kattoon ettei Syväsellä ollut mahdollisuuksia. Näin Final Four voitto lipesi Ilvekseltä äärimmäisen harmittavalla tavalla, mutta koko viikonlopun ”arvosana” oli silti hyvin plusmerkkinen. Kovia otteluita pudotuspelejä silmällä pitäen tältä turnaukselta haettiin ja niitä saatiin.

15.2.20, Final Four Välierä, Ilves FS – MuSaFutsal, 5-3 (3-3), Opinmäen koulu, Espoo

Ilveksen maalintekijät: Juntikka 1′, Karelehto 7′, Oma maali 20′, Teittinen 25′, Pöyry 36′.

MuSafutsal maalintekijät: Rajamäki 10′, Hannula 11′, Setälä 17′.

Turnaus sai Tamperelaisittain erinomaisen startin, kun vain 21 sekunnin kohdalla Tiia Juntikka sai pallon vastustajalta lahjaksi kutosen kaarelle kulmapotkun jälkitilanteesta. Juntikka siirsi Ilveksen 1-0 johtoon nopealla laukauksella. Ajassa 6.19 saatiin jo tuulettaa toistamiseen, kun Juntikka pelasi oivalla pystysyötöllä MuSa:n selustaan liikkunneelle Tiina Pöyrylle. Pöyry pyrki kiertämään vastaan tulleen maalivahdin Siiri Liljan. Pallo kulkeutui lopulta MuSa:n kenttäpelaajan kautta suoraan mukaan nousseelle Anni Karelehdolle joka laukoi kovalla vedolla lukemat 2-0. Hetkeä myöhemmin Ilves-maalivahti Emiilia Syväsen pitkään heittoon loppuun asti yrittänyt Pöyry törmäsi MuSa-vahtiin ja tuomarit näkivät tilanteen keltaisen arvoiseksi. Pienen huoltotauon jälkeen Ilves oli huonosti hereillä ja MuSa onnistui pelaamaan Mira Laurilan kautta pallon laidalta ylös nousseelle Minna Rajamäki joka viimeisteli tyylikkäästi kavennuksen. Vain minuutti myöhemmin tilanne oli jo tasan, kun Ilves menetti pallon keskikaistalla MuSa:n alueella. Vastahyökkäyksestä liigan pistepörssin kärkinimi Netta Hannula ei erehtynyt vaan sijoitti tarkasti 2-2. Ottelusta alkoi muodostua näille kahdelle epätyypillinen kohtaaminen, kun maaleja nähtiin tasaiseen tahtiin. Tamperelaiset toki auttoivat huomattavasti MuSa:n johtomaalin syntyessä, kun kapteeni Elina Setälä unohdettiin selustaan vapaaksi Liljan avatessa jalalla pitkää. Setälä hipaisi tukallaan palloa ja se löysi tiensä ohi Syväsen. Ilves tuli onnekseen kuitenkin pian takaisin, kun Mira Teittinen yritti seinäsyöttöpeliä Juntikan kanssa. Hyvin etutolpalle liikkunutta Teittistä ennen palloon koskenut MuSa-pelaaja jatkoi kuitenkin pallon omaan maaliin. Tauolle mentiin lukemissa 3-3.

Toinen puoliaika käynnistyi molempien aktiivisella hyökkäyspelillä. Ajassa 24.16 Teittinen pääsi kääntymään pallon kanssa MuSa:n puolustusalueella ja löysi takatolpalta sinne vaistomaisesti itsensä liikuttaneen Juntikan. Juntikan ohjauksesta lukemat 4-3 tulostaululle. Toinen puoliaika oli edellistä parempi intensiteetiltään joka Ilveksellä oli päässyt varsinkin 2-0 johtoasemassa laskemaan. Laadukkaita hyökkäyksiä vihreäpaidat saivatkin aikaan useaan otteseen. Hyvin pirteästi kentällä esiintyi varsinkin Pinja Peuramäki joka ei kuitenkaan tästä ottelusta tilastomerkintää itselleen saanut merkkautettua. Tärkeään kahden maalin johtoon ennen MuSa:n tunnetusti ylivoimapeliä Ilves pääsi Juntikan voittaessa pallon ylhäällä ja siirtäessä sen laadukkaasti Pöyrylle joka onnistui voittamaan juoksukilpailussa Hannulan. Pöyryn 5-3 maali jäi ottelun viimeiseksi vaikka MuSa painosti lopussa vielä lentävällä maalivahdilla. Näin ollen Tamperelaiset jatkoivat sunnuntaiseen finaaliin.

Ennakko:

Tamperelaiset ovat olleet mukana joka kerta nyt kolmatta vuotta järjestettävässä Final Four lopputurnauksessa johon joukkueet saivat osallistumisoikeuden syyskierroksen menestyksen perusteella. Lisäksi GFT:llä paikka oli ansaittuna viime vuoden voiton ansiosta. Ilves FS voitti ensimmäisen järjestetyn turnauksen Loimaalla kaksi kautta sitten. Nyt ollaan jälleen kovassa seurassa pelaamassa voitosta, kun mukana ovat tämän hetken sarjakärki MuSaFutsal jonka Ilves kohtaa välierässä. ACE on päästänyt liigassa vähiten maaleja ja GFT:n ”kone” on taas alkanut lämpiämään kevään ratkaisupelien lähestyessä. ACE ja GFT kohtaavat toisensa toisessa välierässä. Jos et pääse Espooseen seuraamaan, niin ottelut ovat nähtävissä Solid Sport-palvelun kautta. solidsport.com/ff4 (maksullinen). Voittajat kohtaavat toisensa loppuottelussa sunnuntaina klo 13.00.