8.2.20, Ilves FS – KaDy, 3-0 (2-0), Kauppi Sports Center

Ilveksen maalintekijät: Herranen 8’, 17’ 40’

Kuvat: Jani Virolainen

Raportti:

Ottelu ei lähtenyt Ilvekseltä käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla pelinrakentelun takkuillessa ja syöttösuuntien puuttuessa. Vierasjoukkue onnistui myös hyvin pitämään palloa ja oli selvää, että kierroksia on tänään lisättävä koneeseen kolmen pisteen saamiseksi. Sivussa ”vakiorotaatiosta” Tamperelaisilta olivat tästä ottelusta Anni Karelehto ja Eini Vesaniemi. Sen sijaan yhden väliin jääneen pelin jälkeen mukana olivat taas laidalla pelanneet Heta Huhtaniska ja Mira Teittinen. Matilda Herranen kuitenkin otti ohjat käsiinsä ajassa 8.34, laukomalla 12 metristä Tiina Pöyryltä saamastaan pallosta kovan matalan vedon joka painui lopulta verkkoihin asti, Maalilla maskia tilanteessa teki onnistuneesti Jonna Uusipaasto ja laukaus yllätti KaDy-maalivahti Martta Perälän. Avausosuman jälkeen ottelu siirtyi vahvaan Ilveksen hallintaan. Avauskentällinen Tiia Juntikka-Pöyry-Huhtaniska-Pesonen rakensivat useita tilanteita vaaralliselle alueelle. Jakson puolivälin jälkeen ensimmäisen vaihtonsa pelannut Nina Rantala toi myös pivot-paikalle ”lisäsäpinää”.  Lisämaaleja vaikutti olevan tulossa ennemmin tai myöhemmin. Painostuksen keskellä vieraiden Maiju Horkka pääsi livahtamaan laidasta läpi, mutta vastaan tullut Ilves-vahti Emiilia Syvänen selvitti tilanteen. Heti perään oli Juntikalla oiva paikka, mutta hänellä ei ollut Perälän torjunnasta tulevassa pallossa tuuria mukana pallon jäädessä laukauksesta maalivahdin kyljen alle. 17.50 ajassa keltapaitainen kotijoukkue iski hyvään paikkaan toisen maalin. Asialla oli jälleen Herranen joka laukoi tällä kertaa suoraan vaihdosta kentälle tullessaan Teittisen sivurajasta pallon 14:n metrin kohdilta yläriman kautta sisään. Ehdottomasti yksi 99-syntyneen Herrasen liigauran komeimpia maaleja tähän mennessä. Puoliajan lopuilla liigan syöttötilastossa toisena (12) kierroksen lopussa oleva Juntikka tarjoili vielä paikkaa Pöyrylle 2-1 hyökkäystilanteessa. Ajoitus ei aivan osunut nappiin ja Pöyry ei valitettavasti saanut kunnon laukausta aikaiseksi.

Toinen puoliaika käynnistyi vauhdikkaasti molempien päästessä ”hyvällä jalalla” liikkeelle. Kotijoukkeelta Huhtaniska oli lähellä ohjata läheltä Juntikan syötöstä pallon sisään. Vastaavasti toisessa päässä Horkka oli vaarallisen lähellä KaDy:n avausmaalia kahteen otteseen.

Toisella puoliajalla Ilves haki aktiivisesti kolmatta maalia turvakseen, mutta ei saanut tässä ottelussa lisää tehoja. Samalla keltapaidat pitivät kuitenkin fiksusti huolen siitä ettei hyökkäyksiä tehty liialla riskillä ja KaDy:n paikat jäivät avauspuolikasta vähemmälle. KaDy ottikin hyvissä ajoin lentävän maalivahdin käyttöön, mutta Ilves pärjäsi AV-tilanteessa hyvin. Aivan ottelun lopussa Herranen sinetöi hattutemppunsa todellisessa ”tahtomaalilla”. Pallo ylitti viivan lopulta summerin soidessa.

(Tarkempi loppuraportti 2. puoliajasta tällä kertaa aikapulan vuoksi typistetty, mutta ottelutallenne nähtävissä futsal-liiga.tv)

Ilveksen ottelut jatkuvat viikonloppuna 15.2-16.2 Futsal-liigaseurat ry:n järjestämässä Final Four turnauksessa.

Ennakko:

Runkosarjan 13.kierros tuo Ilveksen vieraaksi sarjan toiseksi viimeisenä olevan KaDy:n. Vierailijan kamppaillessa sarjapaikasta on Ilves edelleen mukana kisassa jopa suorasta välieräpaikasta. Äärimmäisen tasaisessa kärkipäässä sijoitukset ovat vaihtuneet joka kierroksen jälkeen ja niin tulee tänäkin viikonloppuna tapahtumaan. Kolme pistettä on Tamperelaisten ainoa tavoite ja näiden joukkueiden edellisten kohtaamisten perusteella on Ilveksellä siihen edellytyksiä.

Tervetuloa seuraamaan ottelua Kauppi Sports Centeriin 8.2, klo 13.00!
Pääsyliput: Aikuiset 6€, Alennusryhmät 4€, Ilves-juniorit seuravarusteissa 0€.

Ilves jäi hopealle Final Fourissa, GFT kiri tasoihin ja voittoon viimeisellä sekunnilla.
Hyvätasoisesta kärkiottelusta tappio tolppien kilinän säestämänä.