2.2.20, MuSaFutsal – Ilves FS, Porin Urheilutalo, 3-1 (1-1)

Ilveksen maalintekijät: Karelehto 18’

MuSa:n maalintekijät: Hannula 19’, Laurila 28’, Hannula 30’

Ottelu käynnistyi kotijoukkueen vahvalla alkurynnistyksellä jonka kokovihreissä pelanneet Tamperelaiset kuitenkin selvittivät. Vähitellen vieraileva Ilveskin alkoi löytämään omaa hyökkäyspeliään ja pelin painopiste vaihteli päästä toiseen. Ensimmäinen huippupaikka syntyi Anni Karelehdolle, kun pivot-pelaaja Jonna Uusipaasto vapautti Karelehdon läpiajoon jatkamalla pitkän avauksen tarkasti eteenpäin. Karelehdon laukaus vain muutaman kymmenen senttiä ohi MuSa:n maalin. Seuraavilla minuuteilla syntyi lisäpaikkoja, mutta kotijoukkueen puolustus selvisi niistä uhrautuvalla puolustamisella ja maalivahti Siiri Liljan torjunnoilla. Kotijoukkueesta avauspuolikkaalla erityisen vahvalla pelipäällä oli nuori Jasmin Ylikraka (02) joka aiheutti Ilvekselle ongelmia vahvoilla 1 vs 1 haastoilla. Kotijoukkueen ”tuhannen euron paikka” syntyi pistepörssin kärkinimelle Netta Hannulalle joka ei kuitenkaan onnistunut lähietäisyydeltä avausmaalissa. Tämän jälkeen maalivahdit nousivat suureen rooliin 0-0 tilanteen säilyttämisessä. Ilves-maalilla Emiilia Syvänen esitti useita hyviä pelastuksia tänään hyvällä prosentilla maalia kohti lauottuihin MuSa:n laukauksiin. Syvänen palkittiin ottelun päätyttyä Ilveksen parhaana.  Kärkikamppailun avausmaali näki päivänvalon viimein ajassa 18.58, kun Tiia Juntikka sai pallon ylhäällä ja onnistui harhauttamaan isoja minuutteja urakoineen MuSa-kapteeni Elina Setälän. Tämän jälkeen Juntikka löysin maalin takatolpalta vapaana olleen Karelehdon joka siirsi pallon verkkoihin. Johtoaseman ”riemu” näytti kestävän tauolle asti, mutta vain kolme sekuntia ennen loppua pallo kimposi päätyrajalta kotijoukkueen kannalta suotuisasti vapaana olleelle Hannulalle joka ei tällä kertaa erehtynyt. Lukemin 1-1 mentiin vartin tauolle.

Viime hetken tasoituksesta MuSa sai hyvän lähtökohdan toiselle puoliajalle ja se esittikin ensimmäisen tapaan hyvin pirteän alun. Ilves-puolustus kuitenkin tässä vaiheessa oli Syväsen johdolla tilanteen tasalla. Lupaavasti mm. loppukauttakin ajatellen esiintynyt Pinja Peuramäki järjesti Uusipaastolle loistopaikan kutosen kaarelle, mutta ”Upi” ei harmittavasti saanut jalkojaan sovitettua kunnon laukaukseen maalivahti Liljan tullessa palloa vastaan. Pian tämän jälkeen Juntikka esitti useampaan otteseen vahvaa Pivot-peliä, ja vain MuSa:n hyvin loppuun asti pelannut puolustus erityisesti maajoukkuekapteeni Setälän johtamana esti lisäosumat. 29.minuutin kohdalla kovalla tasolla ottelun läpi pelannut Tiina Pöyry taiteili pallon Uusipaastolle jonka vaikeasta asennosta suorittama laukaus kimposi sisätolpasta takaisin kentälle. Kotijoukkue keräsi kovaa prässäävällä pelitavallaan 4.virhettä jo 29.minuutin kohdalla ja peli tuntui olevan Tamperelaisilla paremmin hallinnassa. Sen perään kuitenkin kaadettiin kylmää vettä niskaan, kun Setälä laukoi pallon sivurajasta kovaa maalille, jossa tuttuun tapaan ”parkissa” ollut pivot-pelaaja Mira Laurila onnistui yllättämään pienellä ohjauksella maalivahti Syväsen ja lukemat muuttuivat 2-1:een. Ilveksen koottua itsensä iski kesken pallonhallinnan Hannula joka karkasi laidalta läpi kaksinkamppailupallon perään. Vastaan tullut Syvänen ei onnistunut laukauksen peittämisessä vaan Hannula merkkautui tililleen jo kauden 17:ta osumansa. 3-1 tilanteessa viimeksi neljä maalia GFT:n vieraana Loppiaisena runkosarjaottelussa tehneellä Ilveksellä oli vaikealla vieraskentällä jo hyvin hankala haaste käsillä. 33.minuutin kohdilla kiri olisi voinut alkaa toden teolla, mutta Matilda Herrasen kaukolaukaus kilahti MuSa-maalin tolppaan. Viimeiselle viidelle minuutille Ilves oli ”pakoitettu” hakemaan tasoitusta lentävällä maalivahdilla. Ylivoimaviisikko saikin aikaan hyvälaatuista pyöritystä, mutta todellisia huippupaikkoja kavennukseen ei silti löytynyt. Sekuntit kellosta menivät nopeasti pallon pysyessä pelissä ja lopussa riskillä yritytestä hyökkäystilanteesta kahden maalin tekijä Hannula sai vastaiskusta paikan lisämaaliin ja hattutemppuun. Ottelun rasituksesta ”uupunut” Hannula ei kuitenkaan aivan ehtinyt saada kunnon osumaa palloon summerin soidessa ja näin Ilves välttyi yhdeltä lisätakaiskulta.

Porin kärkiottelun jälkeen katseet on siirrettävä nopeasti seuraavaan lauantaihin (8.2), kun Tampereella vierailee karsijan paikalla oleileva KaDy, Jyväskylästä. Ottelu tuttuun tapaan klo 13 Kauppi Sports Centerissä.

Ennakko:

Kamppailu sijoituksista pudotuspeleihin käy joka viikonloppu jännittävämmäksi. 7 ensimmäistä joukkuetta on tällä hetkellä 6:n pisteen sisällä ja näistä kaksi parasta jatkavat suoraan välieriin, ja sijoille 3-6 päätyneet aloittavat puolivälieristä. Tamperelaisten matka käy tänä viikonloppuna poikkeuksellisesti sunnuntaina pelattavaan otteluun MuSaFutsalin vieraaksi Poriin. Syksyllä pelatussa keskinäisessä ottelussa Tampereella Ilves löysi keinot voittoon vieden pisteet lukemin 4-2. Viimeisimpien vuosien kamppailut vieraissa ovat sitä vastoin kääntyneet kausi kaudelta enemmän Porilaisten suuntaan. Tälläkin kertaa haaste Urheilutalolla on kova ja muutamat poissaolot tulevat haittamaan myös tilannetta. Odotettavissa kuitenkin kahden taktisesti kehittyneen joukkueen kamppailu johon toivottavasti yleisö myös löytää sankoin joukon. Ottelusta suora lähetys futsal-liiga.tv:n kautta.

Herranen hattutemppuun summerin soidessa, Ilves piti KaDy:n maaleitta.
Jälleen niukka kotivoitto Team VanPa:sta.