e25.1,20. Ilves FS – Team VanPa, Vantaa 2-1 (1-1)

Ilveksen maalintekijät: Peuramäki 15’, Vesaniemi 32’

Team VanPa maali: A Stubbe 14’

Ottelutallenne:

Raportti:

Hankalan pohjoisen vierailun jälkeen Ilves pääsi viimein siis takaisin tutulle kotiparketille ja se näkyi heti varsinkin nopeampana pallon liikuttamisena. Alussa tosin mukana oli pientä malttamattomuutena, kun hyökkäyksissä pyrittiin liian nopeisiin tai vaikeisiin ratkaisuihin. Vieraat vastasivat näihin hyvillä nopeilla vastahyökkäyksillä. VanPa hyödynsi tuttuun tapaan myös maalivahtiaan Tytti Mikkolaa hyökkäyspäässä nostamalla tämän ”viidenneksi kenttäpelaajaksi” mukaan. Ensimmäinen huippupaikka keltapaitaiselle kotijoukkueelle tuli, kun Tiia Juntikka vapautti erinomaisella syötöllä Tiina Pöyryn 1 vs 1 tilanteeseen maalivahti Mikkolan kanssa. Pöyryn vasemman jalan napakan laukauksen entinen Ilves-pelaaja Mikkola hoiti sivuun laadukkaalla jalkatorjunnalla. Ensimmäisen puoliajan ekalla kympillä hyviä laukaisuyrityksiä lähti Pöyryn lisäksi myös VanPa:n Jasmine Stubben jalasta. Ilves-maalissa torjunut Emiilia Syvänen oli kuitenkin näissä tarkkana. Tamperelaiset kävivät lähellä johtomaalia seuraavaksi, kun Pöyry löysi maalilta ”entisaikojen” pelivireeseen pääsemässä olevan Mira Teittisen. Teittisen yritys läheltä kuitenkin kilpistyi Mikkolaan. Kesken Ilveksen hyvän hallinnan iski VanPa. Ensin paha pallonmenetys keskialueella jonka jälkeiseen tilanteeseen reagoitiin heikosti. Vierailla oli lopulta helpohko paikka mennä syntyneestä tilanteesta 0-1 johtoon Anette Stubben viimeistelyllä. Tästä takaiskusta Ilves kuitenkin keräsi itsensä nopeasti. Pinja Peuramäki taisteli Satu Pesosen ylös lähettämän pallon itselleen ja sijoitti läpiajosta 1-1 tasoituksen. Pitkästä aikaa kotiyleisön eteen loukkaantumisten jälkeen päässyt Heta Huhtaniska otti seuraavan pallonriisto. Seuranneesta 2-1 tilanteesta Huhtaniskan syötön saanut Juntikka ei kuitenkaan saanut kunnon laukausta aikaan. Seuraavasta Juntikan erinomaisesta haastosta ja laukauksesta pallo kimposi Mikkolan käden kautta kohti maalia, mutta VanPa-pelaaja pelasti tilanteen kuin ihmeen kautta maaliviivalta ennen paikalla ollutta Huhtaniskaa. Tauolle mentiin tasalukemissa 1-1.

Toinen puoliaika alkoi vauhdilla molempien pyrkiessä käynnistämään hyökkäyksiään nopeasti. Aivan huippupaikkoja näistä ei kuitenkaan syntynyt ennen kuin Peuramäki löysi Eini Vesaniemen vapaana takatolpalta. Vesaniemen laukaus oikealla jalalla jäi puolittaiseksi ja Mikkola korjasi tämän pallon talteen ilman suurempia vaikeuksia. 26.minuutin kohdalla Ilves purki upeasti VanPa:n prässin ja Matilda Herranen nosti Pöyryn läpiajoon laidasta. Vastaan tullut Mikkola kolasi Pöyryn varoituksen arvoisesti ja Pöyryn sitä ennen pelaamaan syöttöön ei Juntikka aivan saanut osumaa. Tilannetta seuranneesta vapaapotkusta Herranen sai laadukkaan laukauksen kohti yläkulmaa, mutta Mikkola sai pallon torjuttua sivulle. Muutama minuutti myöhemmin toisessa päässä Syvänen pelasti tuplatorjunnallaan VanPa:n johtomaalin. Hetkeä myöhemmin Herranen kokeili jälleen yläkulmaan suuntautuneella vedolla Mikkolan taitoja, ja joutui jälleen toteamaan ne hyviksi. Hetkeä myöhemmin Mikkola torjui Ilveksen epäsuoran vapaapotkun joka tuli väärältä näyttäneestä ”palautusvihellyksestä”. Tasaisen vahvasti lajiin paluukaudellaan suorittanut Vesaniemi nousi ottelun ratkaisijaksi 33.minuutilla. 12 metristä maskin takaa yllättäen lähtenyt laukaus hämmensi vahvasti tähän asti torjuneen Mikkolan ja pallo löysi tiensä verkkoihin. Tänään maalinteossa erittäin epäonnekas Pöyry oli lisätä Ilves-johtoa Huhtaniskan loistosyötöstä, mutta Mikkola oli toipunut aiemmasta takaiskusta ja esti osuman. Loppuminuuttien aikana Ilves pelasi fiksusti pallollisena ja pakotti vastustajan juoksemaan pallon perässä. Näiden joukkueiden keskinäisille kohtaamisille tutuksi tulleeseen tapaan VanPa pääsi vielä huippupaikalle, mutta Ilves kesti pienen tuurin ja Syväsen tarkan maalivahtipelin turvin loppusummeriin asti. Parhaina pelaajina palkittiin vierailta maalivahti Mikkola ja kotijoukkueelta Pöyry.

Hyökkäyspään tehottomuudesta huolimatta Tamperelaisille voitto heti kauden toisen tappion jälkeen ja sillä nousu myös sarjan kärkeen ohi MuSaFutsalin joka on seuraavana sunnuntaina 2.2 vastassa Porissa.

Kuvat: Jani Virolainen

Ennakko:

Sarjassa toisena majaileva Ilves FS pääsee ensimmäistä kertaa kotikentälle vuoden 2020 puolella. Vastustajaksi otteluun saapuu viiden pisteen päässä pudotuspeliviivasta oleva Team VanPa Vantaalta. Tamperelaiset ovat saalistaneet tämän vuoden puolella kahdesta ottelusta yhden kolmen pisteen voiton ja huipputasaisessa sarjassa kaipaavat lisäpisteitä pitääkseen paikkansa kärkipäässä. Tervetuloa seuraamaan ottelua. Liput 6€/4€ ja ilves-juniorit seuravaatteissa tuttuun tapaan ilmaiseksi.

Hyvätasoisesta kärkiottelusta tappio tolppien kilinän säestämänä.
Tehoton iltapäivä FTK:n puolustusta vastaan Torniossa.