”18.1.20, Liiga, FTK-Tornio – Ilves FS, 4-0 (1-0), Putaan Liikuntahalli, Tornio

FTK:n maalit: M Ollila 12’, Mäki-Iso 22’, Alamikkotervo 32’, Keränen 39’

Raportti:

Joukkueiden toinen kohtaaminen oli lopulta pitkälti ensimmäisen kaltainen Ilveksen suureksi harmiksi. FTK:n puolen kentän tiivis puolustus osoittautui jälleen ohittamattomaksi esteeksi. Yhtä pelaajaa vaille täydellä kokoonpanolla matkaan lähtenyt, mutta ilman Pivot-pelaaja Tiia Juntikkaa pelannut Ilves oli vaikeuksissa hyvien maalipaikkojen luomisessa heti alkumetreillä. Niistä hyvistä maalipaikoista mitä joukkue sai luotua ei saatu riittävän laadukkaita laukauksia tai vaihtoehtoisesti ei aivan osuttu/ehditty palloon. Ottelun alkuvaiheessa paremmat paikat tulivat Ilveksen pallonhallinnasta huolimatta kotijoukkueelle vastahyökkäyksien muodossa. Parhaita yrityksiä hyökkäyspäässä esitti Ilveksestä Matilda Herranen terävillä laukauksilla jotka kuitenkin tällä kertaa menivät enimmäkseen ohi, niin ettei FTK:n maalissa pelannut nuori Alisa Kakko joutunut kunnolla torjuntatöihin. Jakson puolivälissä myös kotijoukkue sai pidempiä jaksoja Ilves-päähän sekä vaarallisia laukauksia aikaan erityisesti joukkueen profiilipelaajien Anna Keräsen ja Sanna Raution toimesta. Ottelun kulun kannalta merkittävä avausmaali kotijoukkueelle syntyi ajassa 13.02 kulman jälkitilanteesta, kun liigaan viime kaudella vahvasti läpimurtonsa tehnyt Maria Ollila oli terävänä paikalla ja laukoi pallon ohi Ilves-vahti Emiilia Syväsen. Vähän myöhemmin Syvänen piti vieraat vielä mukana pelissä torjuen Keräsen läpiajon. Ensimmäinen puoliaika pelailtiin sen jälkeen hieman sekavalla pelillä pakettiin. Koko puoliajalle kestoa tuli harvinaisesti vain 30.minuutia (kokonaiskestoltaan).

Toiselle puoliajalle Tamperelaiset lähtivät hakemaan parempaa peli-ilmettä ja nopeata tasoitusta. 1-1 maali olikin enemmän kuin lähellä, kun Ilveksen päivän vahvin suorittaja Eini Vesaniemi haastoi itsensä laidalta vapaaksi. Syöttö maalille löysi Herrasen joka ei harmiksi saanut palloon kunnon osumaa. Vähän myöhemmin sama kuvio toistui, mutta tälläkään kertaa ei Herrasella ollut ajoitus aivan kohdillaan ja pallo meni aivan jalan kärjen edestä ohi. Hyvä alkujakso Ilvekseltä päättyikin lopulta kotijoukkueen maaliin, kun Iida Mäki-Iso toimitti helpon näköisen pallon Ilves-maalille joka tällä kertaa yllätti Syväsen ja kotijoukkue siirtyi kahden maalin karkumatkalle. Tämän jälkeen tiivistä puolustusta vastaan oli Ilveksellä melkoinen vuori kiivettävänä. Pian tämän jälkeen nähtiin yksi kauden rajuimpia taklauksia, kun edellisessä Tampereen kohtaamisessa Ilveksen Tiina Pöyryn telonut Jenni Suhonen ”otti” tällä kertaa ”kohteekseen” entisen joukkuetoverinsa Heta Huhtaniskan. Kovan taklauksen voimasta lattian pintaan iskeytynyt Huhtaniska joutui kentän laidalle ja Suhonen selvisi tilanteesta vain keltaisella kortilla. Kotikatsomosta kuuluneet asiattomat kommentit antoivat vielä oman leimansa tilanteelle. Ilveksen etsiessä kavennusta vaihtojen ja suoraviivaisemman pelin kautta iski kotijoukkue kolmannen kerran. Pitkän sooloilun päätteeksi FTK:n Ollila tarjoili pallon Tuuli Alamikkotervolle joka laukoi painavasti etualakulmaan. 3-0 tilanteessa Ilves lähti hakemaan viimeiset 7.minuuttia kavennusta ”lentävällä maalivahdilla”. Muutamasta puolittaisesta tilanteesta ei maaleja saatu ja, kun Torniolaisten kapteeni Keränen osui vielä kerran tyhjiin, niin loppulukemat taululla olivat 4-0.

Rankan pohjoisen reissun jälkeen Ilves palaa viimeinkin kotikentälle yli kuukauden tauon jälkeen, kun 25.1. lauantaina Kauppi Sports Centeriin klo 13.00 saapuu Team VanPa.

Kuva: Arkistokuva kotiottelusta Ilves FS-FTK-Tornio.

Ennakko:

Ennen maaottelutaukoa sarjakärkeen ”pompannut” Ilves lähtee runkosarjan pisimmälle vierasmatkalleen tuttuun tapaan jo perjantaina. Päävalmentajan ja 4:n pelaajan mukana olo Ukrainassa asettaa pieniä haasteita tähän kamppailuun, mutta vastustaja ja pelipaikka on toki tuttu ennestään. Syyskierroksen avauksessa FTK-Tornio tarjosi Ilvekselle ”shokkihoitoa” viemällä kamppailun nimiinsä lukemin 5-1. Kyseinen ottelu on ainoa missä Ilves on jäänyt ilman edes yhtä pistettä. Tamperelaisille viime aikojen kevyempi ottelutahti on sopinut hyvin, koska edustuksen kokoonpanoon on viimeinkin nyt saatu takaisin pitkien loukkaantumisten vuoksi sivussa olleet Heta Huhtaniska ja Jonna Uusipaasto. Myös pienempien vaivojen vuoksi säästeliäämmin edustuksen otteluita pelannut Pinja Peuramäki on valmiudessa isompaan rooliin kevätkierroksella. Jenni Rantonen pelasi 2.joukkueen mukana tällä viikolla ja ei ole matkassa mukana. Lainasopimuksella Ilveksessä pelaava Tiia Juntikka ei tässä ottelussa ole pelikelpoinen.

Jälleen niukka kotivoitto Team VanPa:sta.
Kakkosjoukkue tasapeliin vauhdikkaassa ottelussa.