La 3.2 Välierä Ilves FS – FC Sport 3-2 (1-1)

Raporttia:
Ilves-naisten ensimmäinen Final Four kamppailu oli odotetun tiukka peli jossa riitti jännitystä viimeiselle sekunnille asti. Maalinteon ottelussa aloitti Sport, kun Niina Kiviniemi laukoi 3.minuutin kohdalla 0-1 kulmapotkusta. Ilveksellä oli ajoittain vaikeuksia pelin tekemisessä erityisesti ensimmäisellä puoliajalla ja vasta puoliajan loppua kohden Tamperelaiset alkoivat parantaa ratkaisujaan. Ensimmäisellä puoliskolla nähtiin myös luvattoman paljon harhasyöttöjä. Vain kaksi sekuntia ennen loppua Satu Pesonen teki Ilvekselle tärkeän 1-1 tasoituksen jonka tuomilla fiiliksillä oli paljon helpompi siirtyä tauolle.
Tauon jälkeen Ilves tulikin erinomaisesti peliin ja Pesonen osui taas hienon kuvion päätteeksi (2-1). Tätä iloa ei kuitenkaan kestänyt kauaa kun Sportin Sandra Lind tasoitti irtopallosta (2-2). Ilveksen erityisesti toisella puoliajalla löytämä terävyys hyökkäys ja puolustuspäässä ratkaisi kuitenkin ottelun. 3-2 maali oli näyttävä vastahyökkäys jonka päätti verkkoihin Maria Mäntylä Emilia Jokisalon syötöstä. Lopussa Ilves kesti Sportin pelaamisen lentävällä maalivahdilla vaikkei onnistunut johtoaan lisäämään hyvistä paikoista huolimatta. Yhden maalin hentoinen johto riitti tällä kertaa, kun ”pitkän” tauon (10/17 Vs Sport) jälkeen merkityksellisessä pelissä Ilves-maalilla ollut Emiilia Syvänen kuitenkin hoiti lopun tilanteet ”niin kuin ennenkin” ja Ilves sai hienon voiton jonka ansiosta sunnuntaina päästään taistelemaan Final Four turnauksen voitosta.

Ennakko:
Tamperelaiset olivat syyskierroksella kolmansia ja saivat arvonnan tuloksena vastaan syyskauden vahvimmin suorittaneen Vaasalaisen FC Sportin. Kauden aiempi kohtaaminen Tesomalla päättyi Ilveksen niukkaan 3-1 kotivoittoon. Joulutauon jälkeen Ilves on päässyt sarjassa Sportin ohi kun Vaasalaiset ovat kärsineet pistemenetyksiä. FF-välierään lähdetään kuitenkin tasaisista asetelmista. Alustavan pöytäkirjan mukaan Ilvekseltä puuttuu ainakin Jonna Kykkänen ja Sportilta maajoukkueleirilläkin keväällä ollut Tiina Takala-Hakomäki. Viikonlopun pelit ovat myös viimeinen paikka näyttää maajoukkuetta varten. 18-19.2 pelattaviin Hollanti-peleihin valitaan joukkue Ma 5.2.

Su 4.2 Finaali, Ilves FS – FTK, 3-2 (1-1)

Raportti:
Ilves sai karistettua viime vuosien Cup-pettymykset voittamalla ensimmäisen naisten Final Four turnauksen. Voitto FTK:sta tuli niukalla marginaalilla. Kenttätapahtumat erityisesti pallonhallinnan osalta olivat Ilveksellä selkeästi, mutta viimeisen kolmanneksen pelaaminen ei ollut tarpeeksi tehokasta. FTK pääsi 34.minuutin kohdilla ottelussa 2-1 johtoon, mutta turnauksen parhaaksi pelaajaksi valitun Emilia Jokisalon päättäväinen hyökkäys toi Tamperelaiset ensin tasoihin ja viimeisen minuutin alussa Jokisalo pääsi läheltä viimeistelemään Ilveksen arvokkaan johtomaalin.

Palloliiton otteluseuranta

Ennakko:
Ensimmäistä kertaa turnausmuotoisessa kilpailussa Ilves saa loppuottelussa vastaansa FTK:n. Kemi-Torniolaiset esiintyivät hienosti välierässä ja voittivat perinteisesti kovan Cup-joukkueen GFT/Prinsessat rangaistuspotkuilla. Hyvin nuorilla pelaajilla esiintynyt joukkue on Ilvekselle mielenkiintoinen haaste. Erityisesti koko joukkueen tiiviin puolustamisen ohittamiseksi täytyy löytää keinoja. Tamperelaiset toivovat saavansa finaaliin välierästä poissaolleen Elina Korsumäen ja muuten näyttäisi, että kaikki selvisivät Sport-peleistä pienillä kolhuilla ja ovat pelikunnossa.

Ottelut näytettiin suorina lähetyksinä YLE Areenan kautta ja tallenteet siellä katsottavissa jonkun aikaa.

Ilves virkeänä kärkikamppailussa Vaasassa.
Voitto KaDy:stä nosti Ilveksen sarjakakkoseksi.