10.2.18.La, FC Sport j – Ilves FS, 1-4 (1-3) Vaasan Ammattioppilaitos.

Aikainen aamuherätys ei näkynyt Ilves-pelaajien jaloissa. Tamperelaiset pelasivat pitkästä aikaa erittäin ehjän ottelun Vaasassa. Kotijoukkueen meni pelin alussa hieman helposti vihelletyllä rankkarilla johtoon Tiialeena Hakalan onnistuessa(1-0) Tämän jälkeen Ilves oli vahvempi osapuoli ottelussa. 10.minuutin kohdilla sitkeä yrittäminen tuotti tulosta Tiina Pöyryn osuessa paluupallosta (1-1). Vain minuutti tämän jälkeen onnistui Jonna Kykkänen maalivahti Emiilia Syväsen tarkasta pitkästä heitosta (1-2). Ensimmäisen puoliajan kruunasi edellisessäkin Sport-pelissä (FF3.2) tehoillut Satu Pesonen joka lirutti pallon ohi Sport-vahti Karoliina Muurimäen(1-3). Tamperelaiset pääsivät tauolle vahvassa tilanteessa ja eivät hellittäneet otettaan toisenkaan puoliajan alussa. Lisämaalit olivat tänään kortilla hyvästä laukaisumäärästä huolimatta. 32.minuutin kohdalla osuttiin viimeksi Emilia Jokisalon laukoessa pallon komeasti poikittaiskuljetuksesta vasempaan alakulmaan(1-4). Tämän jälkeen Sport oli pakotettu ottamaan lentävän maalivahdin käyttöön.(Kiviniemi) Sportin YV:llä ei loppujen lopuksi nähty niin paljon pahoja tilanteita Tamperelaispäässä. Ilveksellä oli lukuisia paikkoja, mutta ratkaisut olivat epätarkkoja tai vastustaja sai ne blokattua. Ilvekselle hieno voitto kovasta kotijoukkueesta luvuin 4-1. Maalintekijöiden lisäksi koko joukkue ansaitsee suuret kiitokset hyvin taktisesti kypsästä pelaamisesta ja taistelusta. Tästä on hyvä jatkaa maajoukkueen Hollanti-pelien jälkeen Nokia ja Riemu peleihin jotka pelataan 22.2 Nokia kotona ja 24.2 Riemu Jyväskylässä.

Ennakko:
Final Four mestaruuden jälkeen Ilveksellä on aikainen herätys ja lähtö klo 12 alkavaan otteluun. Vastustajana Sport joka on yksi liigan kovimmista kotijoukkueista. Standardin (40x20m) kokoista Futsal-kenttää selvästi pienemmällä pelaaminen Vaasassa on aina haaste Tamperelaisille. Edelliskausien ottelut ovat kääntyneet Ilveksen eduksi hyvin niukoilla marginaaleilla. Viime lauantain Final Four kohtaaminen oli myös jännittävä loppuun asti Ilveksen lunastaessa finaalipaikan niukasti 3-2 lukemin.

Torstai-illan FC Nokia paikallisottelusta selkeä voitto.
Final Four 18 turnauksen mestaruus Ilvekselle! (Ennakot ja raportit.)