22.2.18 Ilves FS – FC Nokia, Kauppi Sports Center 4-0 (3-0)

Raportti:
Ilves sai heti ottelun alkuun kaipaamansa onnistumisen. Nokialla Futsal-pelinsä aloitellut Emilia Jokisalo onnistui vanhaa seuraansa vastaan alkuminuuttien toisesta tekopaikastaan. Aikainen avausmaali lupaili helpompaa iltapuhdetta, mutta se ei kuitenkaan ollut pelin koko kuva. Nokia puolusti suhteellisen rohkeasti jo yli puolesta kentästä ja Ilves liikutti palloa ajoittain niin hitaasti ettei prässilinjasta päästy ohi tai välillä jopa pelattiin poikittaissyöttöjä suoraan vastustajalle. Silti arki-illan huonosta keskittymisestä huolimatta palloa saatiin paljon selustaan ja myös laitoja pitkin Ilves tuli vaarallisesti. 7.minuutin kohdalla Matilda Herranen löysi itsensä vapaana maalin edustalta. Herranen kääntyi pallon kanssa ja laukoi tarkasti 2-0 kotijoukkueelle. Kolmas maali 13.minuutin kohdalla oli onnekas ohjaus maalin edustalta, mutta mikä mukavinta maali merkittiin kapteeni Jonna Hyväriselle joka samalla sai viimein avattua kauden maalitilinsä. Nokialta vaarallisuuttaan pääsi muutaman kerran esittelemään Ella Lehtonen, mutta Ilves-maalissa torjunut Lilli Sandström hoiti tänään torjunnat tyylikkäästi ja pelasi hienon nollapelin kotikentällä.

Toisella puoliajalla Tamperelaiset hyödynsivät pitkästä aikaa täynnä ollutta vaihtopenkkiään. Vahvimmin penkiltä tuli sisään Elina Korsumäki jonka pelityyli sopi jälleen kerran erinomaisesti Nokiaa vastaan. Korsumäki sai palkinnon maalin muodossa 25.minuutin kohdalla Jonna Kykkäsen tarjoillessa loistosyötön. Seuranneesta läpiajosta siis jo 4-0 Ilvekselle. Toisella 20.minuuttisella Tamperelaisilla oli vähintään 10 huippupaikkaa tehdä lisäosumia, mutta viimeistelyn laatu oli yhtä heikkoa kuin maajoukkueella toisessa Hollanti-pelissä. Ilveksen pelaajista Jenni Häklillä kävi jopa suorastaan ”maagista” epäonnea hänen osuessaan maalin kehikkoon ainakin 3 kertaa. Onneksi lauantaina on pian uusi mahdollisuus ja eiköhän Häkli yhtenä liigan parhaimmista maalintekijöistä saa pian onnistumisia taas alleen maalienkin muodossa.
Penkiltä kentällä kävivät lopussa vielä koko kauden mukana ollut Essi Salonen joka esitti kaksi hyvää vaihtoa pohjalla. Toinen Salonen olikin sitten uusi tuttavuus. Vasta 16-vuotias Lotta Salonen pääsi loppuminuuteilla kentille ja sai näin ensimmäisen liigapelin tililleen. Ilveksen B-junioreissa lupaavia otteita esittänyt Lotta toivottavasti nähdään loppukaudesta vielä muissakin otteluissa.

4:n maalin voitolla Ilves siirtyi sarjan kärkeen tosin yhden pelin enemmän GFT:tä pelanneena.
Seuraava liigaottelu jo nyt lauantaina Liikunnan Riemun vieraana Jyväskylässä klo 17.30.

Ennakko:
Tämän illan ottelu siirrettiin aikoja sitten maajoukkueen Hollanti-pelien tieltä. Tänään viimein päästään kamppailu pelaamaan ja Tamperelaisilla on vain yksi tavoite. Saada revanssi viime syksynä Nokialla kärsittyyn 2-3 tappioon. Silloin Ilveksen suoritus oli hyvin heikko ja päinvastaisesti taas Nokia taisteli kotikentällään joka pallosta ja käänsi kamppailun lopussa itselleen. Joukkueiden kaudet ovat sen jälkeen menneet eri suuntiin. Nokialla ei ole yhtään voittoa sarjassa sen jälkeen, kun taas Tamperelaiset ovat pudotuspelipaikassa kiinni.