24.2.18 Liikunnan Riemu – Ilves FS, 2-2 (0-1) Huhtasuon Koulu, Jyväskylä

Runkosarjan viimeisen vierasottelun kohteeksi osui tällä kaudella Jyväskylä. Vain muutamaa viikkoa aiemmin Ilves oli hakenut pisteet KaDy:ltä samasta hallista. Lauantain vastustaja Liikunnan Riemu tiedettiin varsinkin puolustuspään osalta kovemmaksi haasteeksi ja sitä se sitten olikin.

Ensimmäisellä puoliajalla kaikki näytti menevän vielä Ilveksen suunnitelmien mukaan varsinkin kun pallonhallinta oli vahvaa ja 7.minuutin kohdalla Jenni Häkli onnistui laukomaan näyttävän 0-1 osuman maalin yläkulmaan. Häklille tärkeä onnistuminen pienen ”tauon” jälkeen. Paikkoja Ilves pystyi tänään luomaan kiitettävän määrän molemmilla jaksoilla, mutta onnistumisten esteenä oli heikko viimeistely, Riemun loppuun asti pelannut puolustus ja erityisesti loistavaa kautta maalilla pelaava Saara Viitanen. Viitanen otti jo ensimmäisellä jaksolla useita reaktiotorjuntoja välittämättä maalilla olleesta maskista.

Toinen puoliaika sai surkean alun Tamperelaisittain kun Riemu onnistui vastahyökkäyksestä. Hyvin pelatun Riemu-hyökkäyksen päätti maaliin Ella Haunia (1-1). Ottelun hallinta pysyi kuitenkin ensimmäisen puoliajan tapaan Ilveksellä ja vain pari minuuttia myöhemmin Häkli osui toisen kerran Satu Pesosen erinomaisesta tarjoilusta. 2-1 johdossa Ilves ei saanut kuitenkaan helpottavia lisäosumia vaan Riemu pysyi maalin päässä. Hyökkäysten laadun huonontuessa myös kotijoukkue sai vaarallisempia tilanteita Tamperelaisten menetyksistä ja huolimattomuudesta. 32.minuutin kohdalla tämä kostautui Haunian onnistuessa takatolpalta Ilona Mikkelän laukomasta sivurajasta tasoittamaan pelin (2-2). Tamperelaiset yrittivät tämän jälkeen lisätä painetta ja onnistuivatkin lopussa luomaan vähintään puolisen tusinaa hyvää tekopaikkaa, mutta kotijoukkue kesti ja oli lopulta hyvin tyytyväinen pisteeseen toisin kuin Ilves. Lopussa tosin oli jopa voitto lähellä Riemulla, mutta Lilli Sandström Ilves-maalissa otti tärkeän torjunnan ja kotiin lähdettiin yksi piste rikkaampana.

Tamperelaisten runkosarja päättyy kahteen kotiotteluun YIlves (3.3la) ja ACE (11.3Su). Tällä hetkellä sarjatilanne kärjessä on niin tiukka, että kaikki vaihtoehdot ovat vielä auki ja jokaisessa ottelussa riittää mielenkiintoa.