3.3.La, Ilves FS – Ylöjärven Ilves, 7-1 (3-1) Kauppi Sports Center

Viikko sitten pelatun Riemu-vierastasapelin jälkeen Tampereen Ilves tuli nälkäisenä kentälle. Viikon aikana tekemistä oli terävöitetty harjoituksissa ja samalla fokusta oli haettu näihin kevään ratkaisuotteluihin. Tamperelaiset lähtivät pelaamaan aktiivisesti molempiin suuntiin ja ensimmäinen palkinto maalin muodossa saatiin 3.minuutin kohdalla, kun Emilia Jokisalo haastoi hienosti keskelle ja laukoi erinomaisen kudin ohi YIlves-maalivahti Iida Koskisen(1-0). Tämän maali YIlves kuitenkin onnistui kuittamaan Saana Järvenpään yllättävällä laukauksella puolesta kentästä(1-1). Maali jäikin sitten ainoaksi jonka Ilves-maalilla kotikentällä pitkästä aikaa pelannut Emiilia Syvänen joutui taakseen päästämään. Ilveksen johtomaali tuli hyvin harvinaisella tavalla eli rangaistuspotkusta. Vieraiden käsivirheestä vihelletystä tilanteesta Tiina Pöyry laittoi pallon varmasti verkkoihin (2-1). Tämän selkeän käsivirheen jälkeen nähtiin 3-4 enemmän ja vähemmän selvää käsivirhettä joista molempien joukkueiden virhetilit alkoivat uhkaavasti täyttyä. Pelin osalta Tamperelaiset järjestelivät vaarallisempia tekopaikkoja, mutta Koskinen ja YIlves-puolustus kestivät. 18.22 ajassa Maria Mäntylä järjesteli vahvan laitapelin kautta pallon kovana maalille, jossa pysäköitynä ollut Jokisalo ohjasi sen sisään(3-1). Lopussa molemmilla olivat virheet täynnä ja ainakin Ilves-leiri odotti kuudetta virhettä muutamasta tilanteesta, mutta tuomarit eivät olleet samaa mieltä. Tamperelaiset odottavat siis edelleen 17:ta runkosarjaottelun jälkeen kauden ensimmäistä 10m vapaapotkuaan!!

Toinen puoliaika käynnistyi Tamperelaisten suunnitelmien mukaan. Kolmen maalin ”turvalliseen” johtoon päästiin Syväsen heitettyä tarkan pitkän avauksen Jonna Kykkäselle joka jatkoi pallon komeasti kantapäällä Pöyrylle. Pöyry ohitti Koskisen ja lukemat taululla näyttivät 4-1. Tämän jälkeen YIlves kävi vielä lähellä mahdollista loppukiriä, mutta vahvaa kautta liigassa pelaavan Rosa-Maria Sirenin laukaus kilahti tolppaan. 5-1 maalissa tuomarit näkivät hienosti hyödyn (tilanteessa jossa Pöyryä rikottiin) ja Jenni Häkli pääsi sijoittamaan pallon verkkoihin. Pelin loppupuolella Ilves FS loi paljon tekopaikkoja, mutta lukemia pystyi tällä kertaa kaunistelemaan vain Jokisalo. Tapa millä kaksi viimeistä maalia tulivat oli kotijoukkueelle ja yleisölle ”Futsal-karkkia”. 6-1 maalin Jokisalo ohjasi komeasti takajalalla maalin edestä Elina Korsumäen syötöstä ja 7-1 maali syntyi hetki myöhemmin komealla nostolla maalivahdin yli Nina Rantalan tarjoilusta.

Tamperelaiset voittivat siis tänään selvästi, mutta mikään ei tällä hetkellä ole varmaa, kun lähdetään viimeiselle runkosarjaviikolle. Erittäin tasaisen kärkiviisikon sijoitukset ratkeavat vasta loppumetreillä. Ilveksen kauden viimeinen runkosarjaottelu pelataan kotona Su 11.3 klo 15.00 ja siihen vastaan tulee myös pudotuspelipaikasta taisteleva ACE.

Ottelukooste, YouTube/Giallo2Nero

Koko ottelu

Palloliiton otteluseuranta

Ennakko:
Tamperelaiset kaipaavat kahdesta viimeisestä pelistä pisteitä pudotuspelipaikan varmistamiseksi mutta samalla myös mahdollista välierien kotietua varten. Vastaan tuleva Ylöjärven Ilves ei taistele enää pudotuspeleistä ja sarjapaikka sillä on varma, mutta tulee tarjoamaan kovan vastuksen tänään. Alkukaudesta Ylöjärvellä pelatussa ottelussa Ilves FS sai pelastettua itselleen pisteen aivan loppuhetkien maalilla.

Viimeisen kierroksen derbyvoitolla runkosarjan kakkostila.
Pisteet jakoon Riemun vieraana.