6.3.21 La, Naisten Futsal-Liiga, MuSaFutsal, Pori, – Ilves FS 3-9 (2-4), Porin Urheilutalo

MuSaFutsal maalintekijät: 13′ Hannula, 17′ Oma Maali, 26′ Luotonen

Ilves FS:n maalintekijät: 4′ Uusipaasto, 9′ Huhtaniska, 15′ Juntikka, 19′ Herranen, 21′ Juntikka, 22′ Oma Maali, 25′ Pöyry, 27′ Pöyry, 31′ Sandström

Raportti: Kovasti odotettu Naisten Futsal-Liigan kärkikamppailu olisi varmasti vetänyt hienon yleisömäärän Porin Urheilutalolle, mutta tällä kertaa joutuivat katsojat tyytymään penkkiurheiluun niin kuin kaikissa muissakin palloilusarjoissa tällä hetkellä Suomessa. Kotisohvilla moni Ilveksenkin kannattaja varmasti hieroi silmiään epäuskoisena, kun Tamperelaiset revittivät taululle peräti 9 maalia kotijoukkueen onnistuessa vain kolmesti.

Alkutahdit kärkitaistolle löi Ilveksestä vähän harvemmin tällä kaudella pistetilastoissa vielä olleet pelaajat. Ajassa 3.09 maalivahdin eteen Ilveksen sivurajassa maskia tekemään tullut Jonna Uusipaasto oli hyvin hereillä, kun Matilda Herrasen vedon paluupallo MuSa-maalivahti Siiri Liljan torjunnasta tuli ulottuville. Uusipaasto siirsi kauden toisella maalillaan Tamperelaiset tärkeään johtoasemaan. Noin viitisen minuuttia myöhemmin kentällä tuttuun tapaan kovasti raatanut Tanja Owens pelasi MuSa:n hyökkäyksestä saadun pallon Heta Huhtaniskalle joka pääsi laukomaan keskisektorilta. Ilveksen riemuksi laukaus kimposi sisään Liljan jalkatorjunnasta ja vihreäpaitaiset johtivat unelma-alun jälkeen 0-2. Syyskauden kokonaan loukkaantumisen takia missannut Huhtaniska sai näin maalitilinsä auki ja on tekemässä tuloaan vahvasti mukaan, kun runkosarja lähestyy loppuaan. Kotijoukkue ei näin pienestä toki lannistunut vaan Ilveksen alueelle päästessään oli alati vaarallisena ja erityisesti suureksi vahvuudeksi tunnistetuista erikoistilanteistaan pääsi iskemään kavennuksen. Ajassa 12.39 pistetehtailija Netta Hannula oli maalilla kärppänä paikalla Lilli Sandströmin torjunnan paluupallossa ja 1-2 kavennus oli selviö. Kavennuksen jälkeen ote olisi voinut siirtyä vielä vahvemmin MuSa:lle, mutta erityisesti Ilveksen tehokas prässi ylhäältä piti pallon pitkiäkin aikoja poissa omasta päädystä. Kahden maalin johtoon päästiin pari minuuttia myöhemmin huippuottelun pelanneen Jenna Oksasen pelatessa komeata yhteispeliä pistepörssin kärkinimen Tiia Juntikan kanssa. Tiiviin MuSa-puolustuksen läpi pelattu syöttöketju painui lopulta hieman onnekkaasti sisään Juntikan viimeisen kosketuksen jälkeen MuSa:n puolustajan kautta. Seuraava maali ajassa 16.08 meni taas Ilvesläisten nimiin, mutta tällä kertaa kyseessä oli oma maali. Ison työn maalin syntymiseksi teki Porilaisten nuori tähtipelaaja Jasmin Ylikraka vahvalla pallollisella haastamisella laidassa. Kaksi minuuttia myöhemmin kuitenkin Tamperelaiset saivat takaisin tärkeältä tuntuneen kahden maalin johtoasemansa Herrasen laukauksen mennessä Liljan torjunnasta sisään. Tauolle Ilves pääsi näinollen  mukavassa 2-4 johdossa.

Toinen puoliaika olikin sitten kaksijakoinen. Ilves onnistui ratkaisemaan ottelun 30.minuuttiin mennessä ja loppukymppi oli enemmän ja vähemmän pelikellon loppuun kuluttamista. Ajassa 20.39 Tiina Pöyryn rajapotku löysi Juntikan joka ohjasi lukemiksi 2-5. Kun tänään tuntui hyökkäyspäässä olevan ”tähtimerkit” kohdillaan, niin Pöyry toimitti heti perään lisää palloa maalille ja takatolpalle suunnattu ”vetosyöttö” yllätti MuSa-puolustajan jonka jalasta pallo jälleen omaan maaliin ja Ilves jo 2-6 johtoon. Pöyryn tehohetki sai jatkoa vain muutama minuutti myöhemmin, kun jälleen vasemman jalan laukaus kohti MuSa:n maalia löysi tiensä alakulmaan Mira Teittisen juoksun hämätessä maalivahtia. Huikea neljän tehopisteen kahdeksan minuuttinen täydentyi vielä yhdellä täysosumalla Pöyryn terävän laukauksen kimmotessa Porilaisten kapteenin Elina Setälän kautta yli Liljan ja ”luonnollisesti” maaliin. Kahden viimeisen osuman välissä MuSa kävi kaventamassa, mutta Pöyryn 3-8 maali käytännössä teki kotijoukkueen nousuhaaveet vähintääkin haastaviksi. MuSa otti hyvin aikaisin vielä YV-peliä käyttöönsä, mutta Ilveksen taistellessa uhrautuvasti vältyttiin takaiskuilta. Yhdeksännen maalin Porilaisten verkkoon pääsi viimeistelemään Ilveksen maalissa jälleen kerran voitokkaasti torjunut Lilli Sandström. Suurista johtolukemista huolimatta kamppailu joka pallosta oli tiukkaa loppuun asti ja varsinkaan vierasjoukkue Ilves ei välttynyt kolhuilta. Tästä syystä sekä isoista lukemista johtuen molemmilta joukkueilta kentälle pääsi myös useita vähemmälle vastuulle tällä kaudella vielä jääneitä mielenkiintoisia nimiä. Ilveksen kakkosjoukkueessa hienon debyyttikauden pelannut Nella Hartikainen oli nyt toista ottelua peräkkäin edustuksen mukana ja esitti hienoja otteita ottelun viimeisellä kympillä.

Tamperelaiset ottivat voitolla runkosarjan ykkössijan täysin omiin käsiinsä nousemalla 48:aan pisteeseen. Lähimmät uhkaajat MuSa ja HIFK ovat viiden pisteen päässä. Näistä kahdesta Porilaisilla on ottelu vähemmän pelattuna. Seuraavana lauantaina 13.3 jännitys ei osoita laantumisen merkkejä, kun Ilves saa viimeiseen kotiotteluunsa vieraaksi toisen kovan haastajansa tämän kauden runkosarjan voittotaistelussa eli HIFK FS:n joka on ainoa joukkue tähän mennessä jota Ilves ei ole tämän kauden sarjassa onnistunut voittamaan. Helsinkiläiset veivät syksyllä tiukan ottelun kotikentällään nimiinsä lukemin 2-1. Tamperelaisten kaksi viimeistä ottelua runkosarjassa ovat vieraskentillä FC Halikkoa ja KaDy:a vastaan.

Ilves sai revanssin HIFK:sta, voittoputki jo 14:n ottelun mittainen (Raportti)
Klassikko-ottelu ei jättänyt ketään kylmäksi, Ilves nousi vaikeuksien kautta jatkoaikavoittoon (Raportti)