28.2.21, Naisten Futsal-Liiga, GFT – Ilves FS, 5-6ja., 5-5 (4-3), Opinmäen Koulu, Espoo

GFT:n maalintekijät: 1′ Jokisalo, 1′ Tjeder, 12′ Lind, 16′ Hiukka, 25′ Mäntylä

Ilves FS:n maalintekijät: 3′ Herranen, 7′ Juntikka, 14′ Juntikka, 26′ Herranen, 39′ Herranen, 44′ Juntikka

Raportti:

Ilveksen toinen pääkaupunkiseudun vierailu osui myöskin sunnuntai-iltapäivälle. Edellisellä kerralla 22.11.2020 tuli Tamperelaisten viimeisin tappio HIFK:n vieraana. Oliko viikonpäivä suurin haaste vai viikko ei muuten ollut mennyt suunnitelmien mukaan on vaikea sanoa, mutta ottelu alkoi todella surkeasti. Ottelua oli ehditty pelata vain 19 sekuntia, kun Ilveksen ohella liigan menestynein joukkue ja edelleen hallitsevana mestarina jatkava GFT iski. Emilia Jokisalo kuljetti poikittain Ilves-alueella ja laukoi kovan kudin maalille jossa aivan vapaana ollut Daniela Tjeder teki maskia Ilveksen maalissa aloittaneelle Lilli Sandströmille. Jokisalon laukaus löysi tiensä verkkoihin ja kotijoukkue otti 1-0 johdon. Tämän jälkeen vain 30 sekuntia ehti kulua, kun aktiivisesti ottelun aloittanut Tjeder puski itsensä väkisin läpi oikealta laidalta kahdesta Ilves-pelaajasta huolimatta ja sai laukaistua terävän kudin jota Sandström ei pystynyt selvittämään. Näin GFT oli aloittanut lähes samalla tavalla kuin Ilves viimeksi omassa kotiottelussaan Espoolaisia vastaan. Shokkialun jälkeen Ilves vaihtoi koko kentällisen ja penkiltä mukaan tullut nelikko onnistui nopeasti palauttamaan Ilveksen pelisuunnitelmaan ja mukaan otteluun. Pientä avustusta saatiin kotijoukkueen palautusvirheestä josta seuranneesta epäsuorasta vapaapotkusta ajassa 2.07  ”Ilves-tykki” Matilda Herranen pommitti kavennusosuman Anni Karelehdon tarjoilusta. Ottelu oli saanut näin pirteän alun ja molempien hyökkäyspeli vaikutti vaaralliselta. Lisämaaleja tulikin pian ja Ilveksen onneksi oikeaan päähän. Ajassa 6.48 pistepörssin kärkipaikkasta MuSaFutsalin Netta Hannulan kanssa taisteleva Tiia Juntikka onnistui kääntymään GFT-puolustajalta laidan puolelta. Juntikka laukoi tarkasti ohi kotijoukkueen maalivahdin Jenni Niemelän ja lukemat tasoihin 2-2:een. Kotijoukkue oli kuitenkin armottomalla pelipäällä avauspuoliskolla ja ajassa 11.18 tuoreilla jaloilla otteluun tullut Sandra Lind kampesi itsensä keskeltä Ilves-puolustusta maalipaikalle josta GFT 3-2 johtoon oikea-aikaisella ”tuikkauksella”. Kaksi minuuttia myöhemmin edellisestä GFT-maalista sisuuntunut Tanja Owens riisti tämän jälkeen pallon juurikin Lindiltä ja paahtoi GFT-päätyyn tempokuljetuksella. Kuljetuksen päätteeksi tarkka syöttö maalin edustalle liikkuneelle Juntikalle jonka sijoitus toi Ilveksen taas tasoihin. Ajassa 15.37 Ex-Ilvesläinen Jokisalo teki saman tempun katkaistessaan Tamperelaisten kulmapotkukuvion. Jokisalo pelasi pallon vahvan kuljetuksen päätteeksi maalin edustalle Pirta Hiukalle joka vei mustissa pelanneen kotijoukkueen 4-3 johtoon ja näillä lukemilla siirryttiin pukukoppiin.

Pitkin kautta loistanut Ilves-puolustus lähti hakemaan parempaa toista puoliaikaa, mutta varsinkin Jokisalo oli tänään vahva pelintekijä pidettäväksi. Ajassa 24.41 Jokisalo löysi tarkalla nostolla takatolpalle liikkuneen myös Ilvestä kaksi kautta sitten edustaneen Maria Mäntylän joka sijoitti pallon tarkasti ohi Sandströmin. Ilveksen voittoputki näytti tässä kohtaa katkeamisen merkkejä, mutta Herrasen vapaapotku 11:a metrin päästä upposi GFT-maaliin ja Ilves oli taas vain maalin päässä. Toisen puoliajan loppua kohden Ilves sai enemmän otetta pelistä GFT:n pelatessa viikonlopun toista otteluan ja vihreäpaitainen Ilves myös alkoi pelaamaan järkevämmin. Minuutit kuitenkin kävivät vähiin ja n.kolme minuuttia ennen loppua päävalmentaja Jaakko Laitinen otti Ilvekselle YV-pelin käyttöön. YV:n alussa ei päästy huippupaikkoihin, mutta aivan yhtäkkiä Herrasen jalka puhui taas kaukaa kapteeni Mira Teittisen syötöstä ja ottelu oli riemukkaasti tasan 5-5. Ilveksen ”GFT:mäinen” nousu huipentui jatkoajalla, kun Tiia Juntikka ”taikoi” pallon verkkoihin erikoistilanteesta yhdessä Heta Huhtaniskan kanssa. Juntikan ohjaus yllätti GFT-maalivahti Niemelän, ottelun selostajan ja myös hänet itsensä. Lisämaaleja ei nähty ja Tamperelaisten voittoputki kasvoi jo ”eeppisen” 12 ottelun mittaiseksi kovassa ja kärkipään joukkueiden osalta tasaisessa naisten liigassa.

Seuraavana lauantaina voittoputki on ehkä kovimmassa mahdollisessa testissä Tamperelaisten vieraillessa Porissa. Paikallinen MuSaFutsal on Ilvestä kaksi pistettä perässä ottelun vähemmän pelanneena ja on hyvin todennäköistä että tässä ottelussa voi ratketa runkosarjan voitto.

GFT-ottelu nähtävissä tallenteena Solidsportin kautta.

Ilves mykistävään 9-3 voittoon Porissa (Raportti)
Tuplaviikonlopusta kaksi voittoa. Lauantaina kaatui selkeästi FC OPA, sunnuntaina FTK-Tornio jännittävien vaiheiden jälkeen voittomaalikilpailussa (Raportit)