20.2.21, Naisten Futsal-Liiga, Ilves FS – FC OPA, Oulu, 4-0 (2-0), Kauppi Sports Center, Ottelu pelattiin ilman yleisöä

Ilveksen maalintekijät: 15′ Oksanen, 20′ Juntikka, 23′ Juntikka, 38′ Oksanen.

Runkosarjan toinen tuplaviikonloppu saatiin tällä kertaa pelata kotikentällä Kaupissa ja Ilveksen lähtökohdat olivat hyvät sarjatilanteen ja pelaajatilanteen suhteen. Odotukset hyvästä tuloksesta olivat korkealla, kun vastaan saapui sarjan viimeiseksi jumittunut FC OPA. Vieraat eivät kuitenkaan myyneet nahkaansa halvalla ja kotijoukkue ei ollut kaikista terävimmällä pelipäällä alussa. Vaikka pelin painopiste oli selvästi vieraiden päässä heti alusta ja pitkälti läpi ottelun, niin avausmaali oli lähellä myös tulla omaan päähän edellisiä otteluita huolimattomamman puolustamisen seurauksena. 14.minuuttia oli jo pelattu, kun vieraat pelasivat Ilves-prässistä ohitse ja pääsivät jopa 3 vs 1 tilanteeseen. Ainoana pallon alla maalivahti Lilli Sandströmin lisäksi ollut Anni Karelehto pystyi kuitenkin katkaisemaan tilanteen ja toiseen päähän juostu vastahyökkäys päättyi Jenna Oksasen laukomaan 1-0 maaliin ajassa 14.33. Nämä lukemat näyttivät taukolukemilta, mutta 14 sekuntia ennen loppua pistepörssin kärkisijaa edelleen hallussa pitävä Tiia Juntikka sai pallon ylhäällä Tanja Owensin katkosta ja toimitti sen lopulta OPA-maaliin ja Ilves sai näin tärkeän ”pukukoppimaalin” ja tuplasi sillä johtonsa.

Toisen puoliajan alkuun Juntikka jatkoi siitä mihin jäi hyödyntämällä OPA:n pallonmenetyksen omalla alueella. 3-0 maali syntyi ajassa 22.11 tarkalla vasemman jalan sijoituksella. Tämän jälkeen tilastomerkintöihin kertyi lähinnä virheitä kotijoukkueen joutuessa ajoittain rikkomaan menetyksistä ja vieraiden yrittäessä kovasti päästä peliin mukaan. OPA:n virhetili täyttyi ajassa 35.56, mutta kuudetta virhettä ei tänään nähty. Sen sijaan Oksanen onnistui Juntikan ”syötöstä” tolpan kautta saamaan reitensä paluupalloon ja tällä taitomaalilla loppulukemiksi 4-0. Ilves-maalilla pitkästä aikaa torjunut Sandström pelasi jo kauden kolmannen nollapelinsä ja melkoiseksi tämän suorituksen tekee se, että tämä oli hänen kolmas pelinsä! Kun Ilveksen toinen maalivahti Emiilia Syvänen palkittiin ennen ottelua liigan kuukauden pelaajana, niin ainakaan maalivahti-osastosta ei jää tänäkään vuonna menestyminen kiinni.

21.2.21, Naisten Futsal-Liiga, Ilves FS – FTK-Tornio, 4-3vm. ja 3-3, 3-3 (0-2), Kauppi Sports Center, Ottelu pelattiin ilman yleisöä

Ilveksen maalintekijät: 23′ Herranen, 31′ Juntikka, 34′ Oksanen

FTK-Tornion maalintekijät: 8′ Rautio, 10′ Ollila, 29′ Alamikkotervo

Ilveksen maalintekijät 10metrin voittomaalikilpailussa: Juntikka, Uusipaasto.

Sunnuntaiseen otteluun Tamperelaiset pääsivät suhteellisen täysillä ”jaloilla” eilisestä kamppailusta huolimatta. Lauantaina pystyttiin käyttämään kaikkia 10:tä kenttäpelaajaa ja samalla ajatuksella eli laajalla peluutuksella lähdettiin myös sunnuntain otteluun. Tolppien väliin palasi Ilveksellä pitkästä aikaa yhden ottelun ”huilannut” Emiilia Syvänen. Ilves ja Syvänen kohtasivatkin astetta kovemman haasteen Kaupissa, kun vierailija FTK-Tornio tuli kamppailuun päättäväisellä otteella. Vieraiden tekemisessä näkyi myös heidän vahva jaksonsa joulutauon jälkeen ja pitkästä aikaa vieraissa pelanneet Kemi-Torniolaiset menivät johtoon ajassa 7.17 Sanna Raution toimesta Ilves-puolustuksen jähmettyessä omalla alueella. Haaste oli heitetty kotijoukkueelle ja pitkästä aikaa tappioasemassa ollut Ilves ei siihen heti onnistunut reagoimaan. Ajassa 9.14 Anna Keränen hyödynsi kotijoukkueen pallonmenetyksen syöttämällä takatolpalle kiitäneelle Maria Ollilalle joka liukui pallon ohi Syväsen ja lukemat olivat jo 0-2 vieraille ennen 1.puoliajan puoltaväliä. Tässä vaiheessa ottelu alkoi jo muistuttamaan viime kauden avausottelua, jossa FTK pyöritti uudistunutta Ilvestä 0-5 samaisella parketilla. Varsinkin kun puoliajalle mentiin edelleen lukemissa 0-2 viimeistelyn ontuessa ja vastustajan fyysisen puolustuksen taistellessa jokaisesta pallosta kuin viimeisestä.

Toiselle puoliajalle Ilves kaivoi ”syvältä pelikirjasta” uusia ideoita kentälle ja heräsi viimeistään taisteluun ajassa 22.37, kun Matilda Herranen taikoi tiiviistä FTK-puolustuksesta huolimatta vasemmalta laidalta todellisen tahtomaalin jolla noustiin 1-2 lukemiin. Vieraat olivat kuitenkin päättäneet viedä pisteitä pitkälle kotimatkalleen ja kovaa laukova joukkue onnistui erikoistilanteesta ajassa 28.04, kun yksi liigan lupaavimmista nuorista pelaajista Tuuli Alamikkotervo laukoi pallon alakulmaan Raution syötöstä. Ilves olisi voinut olla todellisissa vaikeuksissa, mutta vieraille sattui tähän otteluun hyvin harvinainen pallonmenetys alhaalla joka päätyi lopulta tähän asti hyvin pidettynä olleen Tiia Juntikan ”lapaan”. Juntikka seurasi oman laukauksensa ja toi Ilveksen maalin päähän paluupallosta. Toinen puoliaika kuumensi myös tunteita erityisesti Ilveksen vaihtopenkillä, kun tuomarit jättivät viheltämättä kotijoukkueen mielestä täysin selvän rangaistuspotkun Tanja Owensin tullessa ”selkäänajetuksi” kutosen sisällä. Tamperelaiset saivat kuitenkin pidettyä keskittymisen riittävän hyvin kentän puolella ja ajassa 33.57 Oksanen pelasi hyökkäyspäässä tilanteen hienosti loppuun asti ja onnistui nostamaan pallon lattialla maatessaan ohi hyvän ottelun vierasmaalissa torjuneen Senja Keisun. Tasatilanteen jälkeen mentiin hermoja raastavasti molemmissa päissä ja Tamperelaiset varsinkin hakivat kolmea pistettä vahvan nousun päätteeksi. Ottelu meni kuitenkin 5.minuutin jatkoajalle jossa kotijoukkue oli hieman hallitsevampi osapuoli onnistumatta kuitenkaan lisämaaleissa. Lopulta ratkaisu venyi aina 10 metrin voittomaalikisaan jossa lukuisia kausia vierasjoukkue FTK:ta edustanut Juntikka onnistui Ilveksestä ensimmäisenä ohittamaan vierasmaalivahti Keisun tarkalla alakulmavedolla. Ilveksen Syväsen poimiessa komeita torjuntoja FTK:n yrityksistä tuli ratkaisu jo neljännessä parissa kotijoukkueen Jonna Uusipaaston laukoessa komeasti kaksi pistettä Ilvekselle.

Ilveksen voittoputki säilyi näin ehjänä ja kasvoi jo huikeaan 11:sta peräkkäiseen. Seuraava kuukausi tulee luomaan putkelle melkoisen haasteen Tamperelaisten sarjaohjelman koventuessa huomattavasti. Viimeisistä viidestä ottelusta enää yksi pelataan kotikentällä ja seuraavassa kolmessa pelissä vastaan tulevat liigan sijoja 2-4 hallussaan pitävät joukkueet. Näistä ensimmäisenä kohdataan neljännellä paikalla tällä hetkellä oleva GFT ensi sunnuntaina 28.2 Espoossa.

Klassikko-ottelu ei jättänyt ketään kylmäksi, Ilves nousi vaikeuksien kautta jatkoaikavoittoon (Raportti)
Ilveksen huippuvire jatkui helmikuulle. Runkosarjan kärkipaikka tukevammin haltuun paikallisderbyn voitolla (Raportti)