6.2.21, Naisten Futsal-Liiga, ACE – Ilves FS 1-6 (1-3), Tesoman Palloiluhalli

ACE:n maalintekijä: 19′ Kivelä

Ilves FS:n maalintekijät: 7′ Teittinen, 16′ Herranen (RP.), 17′ Pöyry, 30′ Herranen, 36′ Teittinen, 38′ Ryhänen

Raportti: Ilves esiintyi toista lauantaita putkeen Tesomalla, kun alunperin Tamppi Areenalle merkitty paikalliskamppailu tuotiin Länsi-Tampereen parketille. Kotijoukkue ACE joutui jälleen lähtemään liigaotteluun ilman laitapelaaja Sini Lauermaata ja tämän huipputärkeän pelaajan poissaolo on luonnollisesti näkynyt kentällä. Vihreässä vierasasussaan pelannut Ilves Ilvekseltä puuttui vakiokokoonpanostaan vain laitapelaaja Heta Huhtaniska.

Ottelu tarjosi varmasti kotikatsomoiden ääreen hyvää viihdettä ja oikeastaan ainoa mitä puuttui oli yleisö. Peli käynnistyi Tesoman hiljaisuudessa verkkaisesti, mutta heti alusta Ilves näytti onnistuvansa etenemään säännöllisemmin vaarallisille maalipaikoille. Pistepörssin johtopaikkaa hallussaan pitävä Tiia Juntikka oli heti vauhdissa ja kotijoukkue joutui ajoittain puolustamaan Juntikkaa ”pois” kahdellakin pelaajalla. Avausmaalista eikä yhdestäkään maalista tänään kuitenkaan vastannut Juntikka vaan Ilves iski tehoja edellisten kierrosten tapaan laajalla rintamalla. Ajassa 6.18 kapteeni Mira Teittinen sai pallon maalin edustalle Tanja Owensin loistavan pohjatyön jälkeen. Teittinen joka on osunut nyt useissa peräkkäisissä otteluissa onnistui jälleen ja Ilves siirtyi 1-0 johtoon. Maalin jälkeen komento pysyi pitkälti Ilveksellä. Erinomaisesti läpi kauden toiminut puolustuspeli maalivahti Emiilia Syväsen johdolla oli muutamia tilanteita lukuunottamatta taas hyvällä tasolla. Ilveksen ylhäältä lähteneessä prässissä pivot-pelaaja Jonna Uusipaasto nappasi huippuluokan syötönkatkoja ja oli yhdestä niistä hyvin lähellä iskeä lisäosuman jonka vain ACE-vahti Tiia Ropasen torjunta esti. Ottelua oli pelattu 15.28, kun ACE-puolustaja rikkoi Juntikkaa 6 metrin alueella rangaistuspotkun arvoisesti. Ilveksen ja yhden koko liigan kovimman laukomisvoiman omaava Matilda Herranen kävi tykittämässä pallon varmasti verkkoihin. Vain minuuttia myöhemmin Ilves lisäsi johtoaan jo kolmeen maaliin , kun maalialueelle itsensä taiteillut Tiina Pöyry onnistui yllättämään maalivahti Ropasen kovalla kärkkärillä. Kolmen maalin johdossa Ilveksen ote pelistä hieman herpaantui ja kotijoukkue tuli takaisin peliin. Irtopallon täysin vapaasti Ilveksen alueelta poiminut pohjapelaaja Minna Kivelä laukoi lähietäisyydeltä kavennuksen ja lukemilla 1-3 mentiin tauolle.

Toinen puoliaika käynnistyi ensimmäisen kaltaisesti hyvällä Ilveksen painostuksella. ACE kuitenkin kesti pitkään ilman takaiskuja  erityisesti Ropasen torjuntojen ansiosta. Kotijoukkueella oli myös erinomaisia paikkoja nopeilla hyökkäyksillään tulla maalin päähän, mutta tällä kertaa osumatarkkuus ei Ilveksen onneksi ollut kohdillaan. Aiemmin rankkarissa onnistunut Herranen kokeili kauempaakin useita kertoja, ja viimein ajassa 29.47 sai palkintonsa, kun n. 12:sta metristä maalista laidalta lauottu pallo löysi tiensä maaliin maalivahdin käsien kautta. 4-1 johtoasemassa Ilveksen tilanne oli jo vahva ja kotijoukkue lähti hakemaan kavennusta hyvissä ajoin lentävällä maalivahdilla. (M.Ropanen). Ilves käytti koko joukkuettaan luonnollisesti pitkäksi venyyneen ”alivoimapelin” aikana ja jokainen pelaaja täytti paikkansa hienosti kentällä. Erityisesti isot minuutit pohjalla raatanut Anni Karelehto oli oikeassa paikassa lähes järjestäen. Ajassa 35.37 Teittinen varmisteli iltapäivän toisella maalillaan Ilves-voiton Jenna Oksasen syötöstä. Lopussa nähtiin vielä mielenkiintoisia tapahtumia lähtien maalivahti Syväsen kaukolaukauksesta tolppaan. Ajassa 37.39 Ilves toimitti pallon Juntikan toimesta verkkoihin ja kotijoukkue otti aikalisän. Tuomarit hyödynsivät aikalisän keskustelemalla maalitilanteesta ja loppujen lopuksi päätyivät hylkäämään osuman käsivirheen vuoksi. Se menikö tuomio täysin oikein jäi luonnollisesti videotarkistuksen puuttuessa kaikille paikallaolijoille epäselväksi, mutta varmasti ainakin erotuomarikoulutukseen saatiin uusiin sääntöihin liittyvää mielenkiintoista materiaalia… Kaksi minuuttia ennen päätösvihellystä Sanni Ryhänen teki vielä todellisen tahtomaalin katkoessaan ACE:n poikittaissyötön ja juostessaan pallon verkkoihin asti.

Ilves vei siis kauden toisenkin runkosarjakohtaamisen ACE:lta ja kahden muun kärkijoukkueen (MuSa:n ja HIFK:n) hävitessä kotonaan otti sarjan kärkipaikan vahvemmin omiin nimiinsä. Seuraavalla viikolla Ilves on tauolla otteluista GFT-pelin siirtyessä helmikuun lopulle. Pelien pariin päästään taas 20.2 La ja 21.2 Su tuplaviikonloppuna, kun Tampereelle saapuvat FC OPA ja FTK-Tornio.

Tuplaviikonlopusta kaksi voittoa. Lauantaina kaatui selkeästi FC OPA, sunnuntaina FTK-Tornio jännittävien vaiheiden jälkeen voittomaalikilpailussa (Raportit)
Ilves jätti Sportin maaleitta Tesomalla, Molemmat puoliajat käyntiin tarkalla viimeistelyllä (Raportti)