n30.1.21. Naisten Futsal-Liiga, Ilves FS – FC Sport j, 4-0 (2-0) Tesoman Palloiluhalli, Tampere

Ilves FS Maalintekijät: 1′ Herranen, 4′ Owens, 21′ Juntikka, 27′ Teittinen

Raportti: Poikkeuksellisesti kotiottelunsa Tesoman Palloiluhallilla pelannut Ilves kohtasi sarjassa viidennelle paikalle jo nousseen FC Sportin. Viime syksyn keskinäisessä ottelussa Vaasassa päädyttiin aina jatko-otteluun asti jossa Ilves vasta oli parempi. Tällä kertaa Tesomalla pelattiin lähes koko peli Tamperelaisten täydellisesti kontrolloidessa pelitapahtumia. Minuuttiakaan ei ollut pelattu, kun  vahva pelin alku toi Ilvekselle vapaapotkun kahdeksan metriä Sportin maalista. Kentälle laukomaan vaihdettu Matilda Herranen laukoi kolmesta liian aikaisin palloa kohti liikkuneesta vieraspelaajasta huolimatta kovan matalan vedon Sport-maaliin. Lisää hurmosta Ilveksen tekemiseen saatiin neljännellä minuutilla, kun pohjapelaaja Tanja Owens lähetti pitkän pallon kohti Tiia Juntikkaa. Sport sai tilanteen pysäytettyä kahdella pelaajalla, mutta Owens seurasi syöttönsä loistavaksi ja Ilves sai tilanteen käännettyä yhtäkkiä Owensin ja Juntikan 2 vs 1 hyökkäykseksi. Owens tuikkasi pallon Sport-maalivahti Lotta Rosenströmin ohi suoraan Juntikan tarjoilusta. Ensimmäinen puoliaika ei tarjoillut enempää maaleja kotijoukkueen hyvistä yrityksistä huolimatta. Myös vierailija kävi ajoittain lähellä maalintekoa erityisesti vaarallisten erikoistilanteidensa kautta.

Toisen puoliajan alussa nähtiin yksi lukuisia maaleja urallaan takoneen Juntikan ehdottomista huippuosumista. Ilves-maalivahti Emiilia Syvänen avasi pallon pitkällä heitolla kohti Juntikkaa joka jatkoi kaikkien yllätykseksi pallon päällään taaksepäin yhdeksän metrin päästä Sport-maalista. Osuma palloon oli aivan täydellinen sen ohittaessa hieman ulkona maalista olleen Rosenströmin ja menemällä vasemman pystytolpan kautta sisään. 3-0 tappiotilanne tiesi erinomaisesti viime aikoina puolustaneen Ilveksen vieraana olleellee Sportille melkoista vuorta kiivettäväksi. Tehtävä kävi vielä vaikeammaksi, kun 27.minuutin kohdilla Ilves-kapteeni Mira Teittinen katkaisi Sportin rajapotkun ja haastoi tämän jälkeen päättäväisesti laidalta ohi Sport-puolustajan. Laukaus maalivahdin jalkojen välistä vei Ilveksen jo 4-0 johtoon jotka jäivät loppulukemiksi. Viimeisten 12.minuutin ”tapahtumaköyhyys” oli lopulta onnekas sattuma Palloliiton TASO-palvelun seotessa totaalisesti lauantaina. Mitään aikalisiä ja muutamaa kumuloituvaa virhettä merkittävämpiä tapahtumia ei jäänyt puuttumaan jälkipolvilta mikäli näitäkin ei jälkeenpäin pöytäkirjoihin vielä jopa saada.

Tamperelaiset sinnittelevät edelleen sarjan kärjessä yhden pisteen Porilaisen MuSa:n edellä. MuSa:lla tosin pelejä on yksi vähemmän pelattuna. Tulevana viikonloppuna Ilves kohtaa ”vierasottelussa myös Tamperelaisen ACE:n joka joutui siirtämään ottelun pelattavaksi juuri Sport-pelin areenana toimineelle Tesoman Palloiluhallille. Ottelu pelataan 6.2.La klo 16.00 alkaen ilman yleisöä.