ntts24.1 Su, Naisten Futsal-Liiga, Ilves FS – Ylöjärven Ilves, 2-1 (2-0) Kauppi Sports Center

Ilves FS:n maalintekijät: 8′ Teittinen, 11′ Oksanen

Ylöjärven Ilveksen maalintekijä: 40′ Siren

Ottelu pelattiin ilman yleisöä.

Raportti: Ilves FS:n erinomainen ”talvi-vire” sai jatkoa Kaupissa, kun tilille kilahti jo seitsemäs peräkkäinen voitto. Ylöjärven Ilvestä vastaan ei taaskaan päästy maaleilla juhlimaan edelliskierroksia epätarkemman viimeistelyn ja Ylöjärven Ilveksen maalivahdin Saara Viitasen torjuntojen vuoksi. Ottelussa oli paljon samaa kuin syksyllä Ylöjärvellä pelatussa vieraspelissä jonka Ilves voitti 2-0. Tällä kertaa tosin varsinkin vastustaja esitti parempaa pallollista peliä ja myös kovempaa taistelua. Tamperelaiset saivat tärkeän avausmaalin ajassa 7.29, kun Tiia Juntikka nappasi YIlveksen pelinavauksen jatkotilanteesta pallon itselleen ja kääntyi vastahyökkäykseen. YIlves sai tämän pysäytettyä, mutta Juntikka pelasi pallon laitaa pitkin alas Tiina Pöyrylle joka löysi tarkalla syötöllä maalille liikkuneen Mira Teittisen joka ohjasi vasemman jalalla pallon verkkoihin. Tästä maalista ehti kulua vain kolme minuuttia, kun Ilves FS osui toisen kerran. Anni Karelehto tarjoili Jenna Oksaselle kulmapotkun puolustuksen portin välistä ja Oksanen maalasi toisessa ottelussa peräkkäin. 2-0 Tilanteessa Ilves näytti menevän vaivattomasti voittoon, mutta hyvistä paikoista ei saatu lisäosumia koko loppupelin aikana. Puolustus sai olla varpaillaan YIlveksen ajoittain pyörittäessä hyvin peliä neljällä pelaajalla ja iskien myös vastahyökkäyksistä. Toisella puoliajalla otteet kentällä myös kovenivat tiukassa taistelussa tilasta ja maalipaikoista. Ikäviltä loukkaantumisiltakaan ei vältytty, kun Matilda Herranen loukkasi ikävästi selkänsä pudottuaan YIlves-pelaajan kontaktista suoraan lattiaan. Viimeisillä neljällä minuutilla vieraat hakivat kavennusta ”lentävällä maalivahdilla” ja pystyivät ajassa 39.30 murtamaan Ilveksen parhaana palkitun maalivahti Emiilia Syväsen nollapelin. Ahneesti maalille paluupalloa seurannut Ilveksen naisten jalkapallon liigajoukkueessakin pelaava Rosa-Maria Siren toimi näin kauden ainoana maalintekijänä YIlvekselle kahdessa runkosarjakohtaamisessa. Lopussa YIlves ei saanut tasoituspaikkaa Ilveksen pelatessa sekunnit pois järkevästi.

Tamperelaisten kausi jatkuu ensi lauantaina 30.1 poikkeuksellisesti Tesoman Palloiluhallilla FC Sport:a vastaan.

Ilmainen Live Stream: Ilves FS – Ylöjärven Ilves (YouTube)

Ennakko: Viime kauden runkosarjan ainoaksi pelaamatta jääneeksi otteluksi Ilveksen osalta jäi kotiottelu YIlvestä vastaan. Nyt melkein vuosi myöhemmin on koronatilanne edelleen riesana ja tiukoilla rajoituksilla on menty koko kausi urheilutoiminnan suhteen. Runkosarja on saatu pelattua kuitenkin jo puolenvälin paremmalle puolelle ja nyt on siis edessä jo toinen Ilvesten kohtaaminen. Syksyllä Ylöjärvellä pelatussa vähämaalisessa ottelussa Ilves FS oli parempi lukemin 2-0. Molemmat joukkueet tulevat tähän kamppailuun vahvassa vireessä. YIlves on voittanut molemmat alkukauden kotiottelunsa ja Ilves FS on puolestaan takonut maaleja sarjanousijoita vastaan keräten samalla täydet sarjapisteet.

Ilves jätti Sportin maaleitta Tesomalla, Molemmat puoliajat käyntiin tarkalla viimeistelyllä (Raportti)
Murskavoitto Kaustisella tahmean alun jälkeen (Raportti)