16.1.21, Naisten Futsal-Liiga, KP-V – Ilves FS, 0-12 (0-4), Kaustinen Urheilutalo.

Ilveksen maalintekijät: Teittinen 15′, Oksanen 17, Teittinen 19′, Uusipaasto 19′, Juntikka 21′, Juntikka 22′, Pöyry 31′, Pöyry 31′, Herranen 31′, Juntikka 34′, Teittinen 37′, Herranen 37′

Raportti: Ilves matkusti pitkästä aikaa ”tuntemattomille” maille, kun toisen kierroksen aluksi vastustajaksi osui ensimmäisen tapaan KP-V Kaustiselta. Ensimmäisen kierroksen suurimaalinen voitto ei ollut vaikuttanut asenteeseen millään lailla vaan joukkue oli huomioinut erityisesti vastustajan vahvat aikaisemmat kotiottelut. Ottelun alku meni kuitenkin hieman hakemiseksi vaikka kenttätapahtumien hallinta Ilveksellä olikin. Ensimmäisen puoliskon avauskympillä KP-V pystyi aiheuttamaan useitakin vaarallisia tilanteita Ilves-päätyyn onnistuessaan tuomaan peliä Ilves-päätyyn. Myös erikoistilanteet toivat suurinta uhkaa Emiilia Syväsen vartioimalle Ilves-maalille. Viimeistely hyvistä paikoista oli vierailla ensin vaisua, mutta 14.minuutin kohdalla tahti viimein muuttui. Kapteeni Mira Teittinen näytti esimerkkiä laukomalla Tiina Pöyryn laukauksesta tulleen paluupallon verkkoihin ja Ilveksen 0-1 johtoon. Kaksi minuuttia myöhemmin nähtiin ehkä päivän komein maali, kun maalivahti Syvänen löysi millintarkalla pitkällä jalalla pelatulla avauksella aivan vastustajan kutoselle itsensä asemoineen Jenna Oksasen joka jatkoi pallon suoraan ilmasta päällä tarkasti ohi kotijoukkueen maalia vartioineen Teresa Delian. Tämä maali nosti Ilveksen ”fiilikset” kattoon ja entisestään korkeammalle ne nousivat, kun ajassa 18.20 harvemmin kaukaa vapaapotkuja laukova Teittinen onnistui tarkalla kärkipotkulla maalivahdin käsien kautta viemään vieraat jo 0-3 karkumatkalle. Vielä minuutti ennen jakson loppua Pivot-pelaaja Jonna Uusipaasto sai viimein kauden avausmaalinsa päästessään Matilda Herrasen kanssa kaksin KP-V:n maalivahtia vastaan. Herranen tarjoili pallon ”Upille” hopealautasella ja taukolukemat merkittiin 0-4.

Toiselle puoliajalle Tamperelaiset eivät lähteneet jarruttelemaan yhtään vaan jo 46 sekunnin jälkeen vielä ilman tehopisteitä ollut Tiia Juntikka kirjautti itsensä tilastoihin Mira Teittisen nappisyötöstä. Minuuttia myöhemmin tuli toinen osuma komealla soololla joka lähti ensin kääntymisestä laidalla ja päättyi ajoon aivan maalin edustalle mistä pallo verkkoihin. Tässä vaiheessa oli pisteiden kohtalo jo hyvin selvä, ja kotijoukkue antoikin peliaikaa vähemmän kaudella pelanneille pelaajilleen vaihtaen myös maalivahtia toisella puoliajalla. Suhteellisen pienellä ringillä mukana ollut Ilves ei pelaajiaan olisi pystynyt halutessaan säästelemään ja toisaalta tarjoutui erinomainen tilaisuus maalieron parantamiseen. 30.minuutilla Tamperelaiset osuivatkin kolme kertaa! Tiina Pöyry teki kaksi maalia 17 sekunnin sisään ja vain 5.sekuntia toisesta Pöyryn maalista osui Herranen Oksasen antamasta kulmapotkusta ja ottelun lukemat jo 0-9. Vielä ei ollut kuitenkaan valmista, kun Ilves siirtyi toiselle kymmenluvulle Juntikan haastaessa kotijoukkueen pohjapelaaja Vera Mattilan 1 vs 1 ja vielä huonosta tasapainosta sai lauottua vedon joka painui maaliin. Seuraavaksi täydentyi vielä Teittisen hattutemppu Juntikan syötöstä. Ottelun loppulukemat 0-12 laukoi Herranen tyhjään maaliin KP-V:n nostaessa maalivahtia ylös.

Sopivasti päävalmentaja Jaakko Laitisen syntymäpäivänä pelattu voitto-ottelu oli tietysti hieno lahja ja suurinumeroinen voitto yllätti Laitisenkin.

”Puhuttiin paljon maalinteosta viime viikonlopun Halikko-ottelun jälkeen ja oli hienoa nähdä miten joukkue onnistui tällä kertaa viimeistelyssä. Mukava oli nähdä myös, että tehot jakautuivat useille pelaajille ja varmasti saatiin hyökkäyspeliin lisää itseluottamusta. Isoista lukemista huolimatta tänään saatiin kuitenkin vain ne samat kolme pistettä jotka saa yhden maalin voitosta ja näin ollen seuraavaan otteluun täytyy saada keskittyminen taas päälle heti alkuviikosta.”

”Tälle kaudelle oli mielestäni selvä asia sarjan laajentuessa kahdentoista joukkueen liigaksi, että tasoerot jonkin verran kasvavat, mutta missään nimessä kotijoukkue ei näin kaukana meistä ollut mitä lukemat näyttivät. Pelin ensimmäinen kymppi ja heidän aikaisemmat ottelut erityisesti kotona ovat näyttäneet KP-V:n parasta osaamista.”

Ilves FS siirtyi suurinumeroisella voitollaan sarjan kärkeen MuSaFutsalin huilatessa. Tasapisteisiin nousi pohjoisessa kiertänyt HIFK FS jolla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Kolmen kärki on nyt pienellä karkumatkalla erityisesti viidentenä majailevasta ACE:sta ja kuudentena olevasta Sportista jotka molemmat jäivät viikonloppuna pisteittä.

Seuraavana sunnuntaina 24.1 Tamperelaiset saavat Kauppiin vieraita läheltä, kun Ylöjärven Ilves saapuu kauden toiseen kohtaamiseen klo 14.00.

Tarkka puolustuspeli toi kauden toisenkin voiton YIlveksestä (Raportti)
Vuoden ensimmäisestä ottelusta voitto, Halikon yllätyssaumat vesittyivät Ilveksen nopeisiin kuittauksiin (Raportti)