10.1.21, Naisten Futsal-Liiga, Ilves FS – FC Halikko 6-4 (2-0), Kauppi Sports Center, Tampere

Ilveksen Maalintekijät: 6′ Juntikka, 19′ Juntikka, 25′ Owens, 29′ Juntikka, 36′ Juntikka, 37′ Juntikka

FC Halikon Maalintekijät: 24′ Simula, 29′ Marttila, 34′ Oma Maali, 39′ Peippo

Raportti: Ilves aloitti vuotensa vauhdikkaassa ottelussa kotikentällään. Suurin vauhti peliin syntyi Ilveksen kovasta prässistä ja toisaalta vieraiden nopeista hyökkäyksistä prässinpurun onnistuessa. Tamperelaiset vyöryttivät hyökkäyksiään iltapäivän ajan suurissa määrin kohti sarjanousija Halikon päätyä ja ei ollut suuri yllätys, että avausmaali nähtiin kotijoukkueen toimesta. Tasan 5.minuuttia oli pelattu, kun pistepörssin kärkinimi Tiia Juntikka sai pallon vastustajan puolustuksen keskellä ja vapautti itsensä tuttuun taitavaan tyyliin vetopaikkaan josta lukemat 1-0 taululle. Avausmaalin jälkeen lisää paikkoja oli tarjolla muillekin Ilveksestä, mutta tänään todellisena esteenä toimi vieraiden maalivahti Lotta Hiihtola joka onnistui kuudesta päästetystä maalista huolimatta todella hyvin. Oma syynsä oli myös pienessä terävyyden puutteessa maalitilanteissa ja ihan puhtaassa huonossa tuurissa. Avausjakson toiseksi viimeisellä minuutilla kuitenkin onneakin oli mukana kotijoukkueen kannalta, kun maalivahti Emiilia Syväsen pitkän avauksen haltuunottanut Juntikka pääsikin yhtäkkiä kääntymään aivan vapaasti Halikon pohjapelaajan kompastuessa. Juntikka ajoi päättäväisesti maalille ja toimitti maalivahti Hiihtolan torjunnasta palanneen paluupallon verkkoihin. Tauolle mentiin 2-0 lukemissa ja kaikesta aisti, että Ilves janosi lisämaaleja.

Toisesta puoliajasta ei kuitenkaan tullut samanlaista Ilveksen näytöstä kuin ensimmäisestä. Ote herpaantui varsinkin pallollisessa varmuudessa ja pelaamisesta puuttui rentous. Myös puolustaessa otettiin liikaa riskiä pallon riistämisessä ja se kostautui Halikon nopeassa hyökkäyksessä 24.minuutin kohdilla. Laidasta läpi päässyt Elli Laaksonen toimitti pallon maalille johon se jäi pyörimään kunnes Olivia Simula iski sen maaliin. Kavennuksesta herännyt Ilves iski nopeasti takaisin, kun Tanja Owens laukoi täydellisen korkuisen laukauksen Mira Teittisen antamasta kulmapotkusta vasempaan takakulmaan Hiihtolan ulottumattomiin. 3-1 tilanteessa oli pelistä taas vahva ote kunnes pelin rakentelussa tulleesta pahasta pallonmenetyksestä vieraat tulivat jälleen maalin päähän Katariina Marttilan osumalla. Kuitenkin vain 27 sekuntia myöhemmin Juntikka oli oikeassa paikassa ja teki tähän mennessä helpoimman maalinsa tällä kaudella toimittamalla Matilda Herrasen kovan laukauksen kakkospallon yli maalilinjan. 4-2 tilanteessa Ilves-puolustus nukahti Halikon rajapotkussa ja Laura Lehtosen suora laukaus maalille ohjautui Ilves-pelaajasta omaan maaliin. Juntikka oli tänään onneksi pitelemätön torjuttava myös Hiihtolalle, kun ajassa 35.24 nähtiin jo Juntikan neljäs maali tarkalla kärkipotkulla. Illan viides osuma Juntikalle merkattiin minuuttia myöhemmin jälleen kerran Herrasen pohjustuksesta kovan maalille toimitetun laukauksen muodossa. Lopussa nähtiin vielä Halikon kavennus ylivoimalla 6-4:ään, kun kentille palannut Annika Peippo onnistui yllättämään Ilves-vahti Syväsen etukulmasta.

Tamperelaiset pitivät kuitenkin niukoista voittolukemista huolimatta nuoren sarjanousijajoukkueen hyvin aisoissa ja ansaitsivat kolmen pisteen voittonsa. Runkosarjasta on nyt Ilveksen osalta pelattu puolet ja toinen kierros käynnistyy ensi lauantaina 16.1 vierailulla Kaustisilla jossa vastaan tulee Halikon tapaan sarjanousijajoukkue KP-V.

Murskavoitto Kaustisella tahmean alun jälkeen (Raportti)
Ilves hurjassa iskussa kärkikamppailussa. Hallitsevalle mestarille kauden ensimmäinen tappio (Raportti)